• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Brokolicová krémová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicová krémová polévka

autor: janaduff
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicová krémová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g brokolice
    • 1
      kelímek smetana 33%
    • máslo asi 1/8
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • mléko až vznikne řidší kašička
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brokolici umyjeme, rozdělíme na růžičky, uvaříme ji v osolené vodě do měkka. Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Osolíme, opepříme a za stálého míchání přidáme bešamel.
2
Bešamel: v hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou, STÁLE MÍCHÁME! a přilijeme mléko.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Krémová brokolicová polévka s kokosovou smetanou

Krémová brokolicová polévka s…

Krémová brokolicová polévka s česnekem

Krémová brokolicová polévka s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 8. 11. 2015 10:44

    Pobavilo mě Vaše "zdravě" ;-) a pak hrůzy jako je masox, ve kterém je většinou glutamal, i když je na obalu napsáno bez přidaných aditiv. Pak granulovaná jíška a tavené sýry - vše plné konzervantů, aby to přežilo nezkažené velmi dlouho. Vegeta - to je dílo samo o sobě... Originální recept je sice "hutný", ale pokud je z kvalitních produktů - máslo, mléko od prověřeného dodavatele - pak je daleko zdravější než umělohmotná polévka s masoxem. Nic ve zlém, ale v dnešní době jsou asi všichni tak zblblí "zdravými potravinami", že jsou ochotní koupit dítěti i "zdravé brambůrky" :-D

  • rene | 15. 2. 2015 18:11

    Tak tohle to zbastleny babicovsko - hruskovsky cesky zbastleny porno vareni :-D :-D . Na OLIVOVYM oleji se zpeni cibule s celerem prida se brokolice a zalije horkou vodou vari se do meka a pak se prida blue nebo lepe stilton syr ZADNA NIVA a smetana osoli se a opepri , necha projit varem a rozmixuje. ZADNA DEBILNI MOUKA.

  • Radek | 4. 5. 2014 11:17

    Velmi dobré, ale hrozně se musí dochucovat. Rozhodně doporučuji :-)

  • misutek | 25. 3. 2014 08:35

    :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ z tohoto jídla jsem měl pújem

  • gnoccha | 5. 1. 2014 21:47

    snadna a velmi dobra ...rozhodne zarazuji do repertoaru :)

  • mitulinka | 5. 10. 2013 21:54

    Moc dobrá, ještě jsem přidala trochu Magi

  • Lucie | 2. 9. 2013 15:03

    Poprvé jsem zkoušela a hned se povedla.. :-) Jen jsem přidala špetku muškátového oříšku a špetku sušeného česneku.. Ale paráda, doporučuju vyzkoušet.. ;-)

  • Adel | 18. 7. 2013 18:12

    zkousela sem poprve a mela sem trochu obavy z mnozstvi a z besamelu, pac sem ho nikdypred tim nedelala a povedlo se perfektne ;-) ....klikarka ;-)

  • makuša | 19. 1. 2013 11:42

    myslím že asi cele maslo ale nevím 8-)

  • tanadas | 16. 12. 2012 12:25

    Polevka nebyla moc dobre dochucena a davala jsem navic muskatovy orisek. Mozna by se hodil i česnek.

  • Martin | 23. 9. 2012 18:21

    Mega kaloricka bomba ala ceska maminka kucharka....

  • malakiki | 12. 7. 2012 23:32

    Také mi vadilo,že tam nejsou přesné instrukce ohledně množství,protože nejsem kuchařka a musela jsem vše dělat odhadem...myslím,že tady poměr nehraje velkou roli,ptž i mě se polévka povedla a dostala jsem velkou pochvalu!Super !! :-))

  • Market | 31. 3. 2012 11:16

    Docela by mě zajímalo, co to znamená 1 kus másla :-\ mohli byste napsat kolik gramů? O:-)

  • Jarmila | 15. 12. 2011 10:19

    Pokud se, Aleno, zabýváte zdravostí receptu, tak nevím, v čem jste pro zdraví recept vylepšila. Tavený sýr, hotová granulovaná jíška, masox a šlehačka mají ke zdravým surovinám hodně daleko. Každopádně kvalitní máslo a smetana jsou mnohem přirozenější a pro zdraví prospěšnější.

  • Kelda | 18. 11. 2011 19:07

    Polívčička je výborná, vařila jsem již několikrát a chutná všem je to lahůdka..;) Už i moje babička si musela vzít recept. :-P :-P :-P :-P :-D :-D :-D :-D :-*

  • cibulinecka | 25. 10. 2011 18:42

    vynikajícíííííííí,nemá to chybu

  • Jajulenas | 22. 10. 2011 17:13

    Dělala jsem ji poprvé a je moc výborná. Jen jsem do bešamelu přidala i trošku smetanového sýra.

  • milucka | 3. 7. 2011 22:34

    Zkusila jsem podle vas a povedla se. Pridala jsem jeste trochu vlocek.

  • Akinom | 7. 4. 2011 16:32

    Výborná rada, jen prosím..., nešlo by napsat přesný poměr brokolice, objem vody, ve které se má ta brokolice povařit a kolik ceho na besamel? Prave jsem zkusila polevku pro sebe, uspech,presto mi presny recept POMUZE.DekujiM.

  • Miroslav Toman | 28. 2. 2011 09:14

    Paní Miloslavo. Vařím 25 let používám smetanu 32% nekouřím a cholesterol je OK. Pokud zkusíte někdy udělat polévku 12% nebo 32% smetany a máte chuťové pohárky v pořádku poznáte ten rozdíl.

  • licko | 26. 2. 2011 12:07

    dobra ;-)

  • lucie | 20. 1. 2011 09:53

    kazdy vaři co mu chutná <3 <3 <3

  • recepty73
    recepty73 | 21. 11. 2010 14:17

    Nemixuji vše,nechávám i pár růžiček v polévce... :-).

  • Rend@ | 5. 11. 2010 19:05

    Fantasie!!!!!!!!!Celá rodina se olizovala až za ušima :)

  • Rend@ | 5. 11. 2010 19:05

    Fantasie!!!!!!!!!Celá rodina se olizovala až za ušima :)

  • amsan | 7. 10. 2010 12:09

    Snadné, chutné a takhle mi to přesně vyhovuje :-)

  • Edita Dlasková | 26. 8. 2010 10:15

    Skvělá jednoduchá polévka, moc nám chutnala, děkuji za recept

  • Vera Skalska | 26. 3. 2010 12:42

    Pochvala. Jednoduché, rychlé a dětem (1rok) moc chutnala. Smetanu jsem dala s menším množstvím tuku, tavený sýr ...a přidala jsem jim do talíře chleba (neopečený). Úspěch.

  • Alena Macháčková | 17. 1. 2010 12:25

    Překvapuje mě, jaké "vášně" tento recept způsobil. Jasné je, že máslo i smetana dělá jídlo takové sametové a moc dobré, ale kdo rád jí zdravě, může něco vynechat nebo upravit množství. Já dávám celou brokolici, vařím 7 minut ve vodě se slepičím masoxem, solí, pepřem a vegetou, přidám 2 tav. sýry, hotovou (granulovanou) jíšku podle potřeby a asi l dl šlehačky. Rozmixuji a je hotovo. Polévka je za 10minut hotová a sametová je až až. Do toho krutonky z housky či rohlíku, které dělám v troubě (lehce osolit, pokapat olejem a promíchat, při pečení pak často načechrávat a míchat), nejsou tak nacucané tukem jako dělané na pánvi. Tato polévka patří mezi naše oblíbené.

  • Šárka Rudlová | 11. 1. 2010 12:46

    Super polévka, pěkně jednoduchá a rychlá. Přidala jsem jen mléko a klasickou jíšku z trochy másla, na talíři posypala tvrdým sýrem a podávala s nasucho opečeným toastovým chlebem.

  • Šárka Rudlová | 11. 1. 2010 12:44

    Super polévka, pěkně jednoduchá. Dávala jsem jen mléko a klasickou jíšku z trochy másla a do polévky pak přidala tvrdý sýr. Podávala jsem s nasucho opečeným toastovým chlebem.

  • Martin Nýdr | 18. 9. 2009 20:34

    Zdravím všechny zůčastněné. Polévka je jistě vynikající. Já ji vařím jako každý chlap - jednoduše,co nejrychleji a s co nejmenším množstvím špinavého nádobí.. :-D.. Do hrnce dám brokolici,zaleji vodou z rychlovarky tolik, aby byla celá ponořená, uvedu do varu a 8-10min povařím. Pak sleji, ale tak, aby na dně hrnce zbylo asi 5cm horké vody. Pak posypu hladkou moukou, přiklopím a nechám 10min stát. Mouka se horkou vodou spaří a polévku zahustí. Pak přidám máslo, trochu mléka (smetany) a vše rozmixuji tyčovým mixerem. Podle potřeby zředím mlékem, osolím a opepřím... Docela mi to lidé chvélí.. :-).. Zkusil jsem přidat taveňák a je to super. Použil jsem s příchutí uzeného masa a BOMBA!!!...Dobrou chuť všem.

  • Denisa Drumevová | 13. 3. 2009 12:06

    Paní Miloslavo, nezlobte se na mě, ale asi jste nabyla dojmu, že jste na stránkách zdravého životního stylu.Tady si předáváme rady a zkušenosti a nevnucujeme lidem, jak by se měli stravovat, mimo to si myslim, že lidské tělo potřebuju trochu od všeho, nikdo tu nepsal, že jí brokolicovou polévku 5x týdně.Recept je chutný, brokolice moc zdravá a já hodnotím číslem 1

  • Miloslava Odvářková | 13. 3. 2009 00:29

    Terezko, no, asi jsem byla v trochu bojovné náladě, že jsem se tak rozjela. Čuňárnou jsem nenazvala polévku, ale způsob přípravy. Jane, nevím, kolik Vám je, ale jestli používáte běžně k vaření 33% tuky, pak bych chtěla znát Váš cholesterol. Mladému člověku se to mluví o tucích...-až budete vařit 30 let jako já, tak můžete soudit. Na kuchařku si nehraju, vařím skvěle, za můj život to mohlo posoudit hodně lidí, a ozva byla výše zmíněná. A pokud Vám 12% smetana připadá jako mléko (1,5%), pak přestaňte kouřit, za nějakých pár let Vám zregenerují chuťové pohárky. Možná. A pokud by šlo o dietní recept, pak i ten můj by byl čuňárnou, neboť zdaleka není tukuprostý.

  • Jan Krejčí | 1. 3. 2009 13:11

    Pro Miroslavu, jsem kluk který vaří z radosti a z receptu je mi jasný, že paní myslela 1/8 másla z kostky, tedy 30 g. Nevím proč píšete že každá kuchařka to bere z 1 Kg, když byste spíše měla vědět, když si hrajete na kuchařku, že jedna lžíce mouky bude zhruba odpovíat těm 30 g. Nebo jste snad někdy dokázala udělat jíšku z jedné lžíce mouky a půl kostky másla? A používat sladkou tatru místo smetany mi taky nezní moc přívětivě. Neměla byste se pouštět do kritiky jídla, když zde není nikde napsané, že by tento recept měl být nějak dietní. Vždy nejde o dietu, ale teké o chuť. Já například rád používám do jídel 33% smetany, protože to tomu jídlu opravdu dodá smetanovou chuť a pokrm i zahustí. Kdežto 12% smetana mi přijde jako obyčejné mléko. A to už může zvážit každý, jestli bude chtít mít pokrm dietnější nebo chutnější i když více kalorický.

  • Jarka Mastilová | 22. 1. 2009 12:55

    Krémové polévky běžně nedělám,ale tuto jsem vyzkoušela a byla výborná,hodnotím1

  • Tereza J. | 18. 1. 2009 16:29

    Robím krémové polievky často, máme ich radi. Tukom šetrím, kde sa dá tiež, som zástancom zdravej výživa tiež. Krémové polievky nezahusťujem smotanou, ale lyžicou múky rozhabarkovanou v mlieku. Maslo žiadne nevkladám. Dochucujem korením podľa toho, o akú krémovú polievku ide. Ale aby som túto polievku nazvala čuňárnou....ja si predsa recept môžem upraviť podľa svojich zvyklostí. Takto sa o jedle nerozpráva, stačilo slušne poukázať na nadbytok tuku, a povedať ako to robíte vy, pani Miloslava.

  • Miloslava Odvářková | 18. 1. 2009 16:10

    Tak jsem psychicky nevydržela a tu polévku udělala, protože hodnotit se má až po vyzkoušení, jak je v pokynech psáno. Použila jsem asi 40g Héry se 2 polévk.lžícemi hl. mouky na jíšku, rozředila vodou, přihodila rozkrájenou brokolici (asi 200-300g - nevážila jsem), osolila, vařila asi 5min., tyč. mixérem rozmixovala, přilila asi 1,5 - 2dl Tatry 9%, přidala pepř a výsledek je super. Příště zkusím s tím taveňákem, jak tam mnozí doporučovali.

  • Miloslava Odvářková | 18. 1. 2009 16:08

    Tak jsem psychicky nevydržela a tu polévku udělala, protože hodnotit se má až po vyzkoušení, jak je v pokynech psáno. Použila jsem asi 40g Héry se 2 polévk.lžícemi hl. mouky na jíšku, rozředila vodou, přihodila rozkrájenou brokolici (asi 200-300g - nevážila jsem), osolila, vařila asi 5min., tyč. mixérem rozmixovala, přilila asi 1,5 - 2dl Tatry 9%, přidala pepř a výsledek je super. Příště zkusím s tím taveňákem, jak tam mnozí doporučovali.

  • Miloslava Odvářková | 18. 1. 2009 16:06

    Tak jsem psychicky nevydržela a tu polévku udělala, protože hodnotit se má až po vyzkoušení, jak je v pokynech psáno. Použila jsem asi 40g Héry se 2 polévk.lžícemi hl. mouky na jíšku, rozředila vodou, přihodila rozkrájenou brokolici (asi 200-300g - nevážila jsem), osolila, vařila asi 5min., tyč. mixérem rozmixovala, přilila asi 1,5 - 2dl Tatry 9%, přidala pepř a výsledek je super. Příště zkusím s tím taveňákem, jak tam mnozí doporučovali.

  • Miloslava Odvářková | 18. 1. 2009 16:05

    Tak jsem psychicky nevydržela a tu polévku udělala, protože hodnotit se má až po vyzkoušení, jak je v pokynech psáno. Použila jsem asi 40g Héry se 2 polévk.lžícemi hl. mouky na jíšku, rozředila vodou, přihodila rozkrájenou brokolici (asi 200-300g - nevážila jsem), osolila, vařila asi 5min., tyč. mixérem rozmixovala, přilila asi 1,5 - 2dl Tatry 9%, přidala pepř a výsledek je super. Příště zkusím s tím taveňákem, jak tam mnozí doporučovali.

  • Miloslava Odvářková | 18. 1. 2009 14:49

    Dala jsem hodnocení 3, ale nejraději bych dala 5, sice jsem polévku nevařila, ale jsem pro zdravou výživu a tohle je fujtajbl ve stylu Magdy Rettigové. A jestli to mladá paní dělá ročnímu dítěti, tak mu zakládá už dopředu na infarkt. 33% smetana je šlehačka, jedna celá do polévky je opravdu dost, kde je psána smetana, byť i "pouze" 12%, pokud možno ji nahrazuji mlékem či 5% Tatrou. A ještě navíc 1/8 másla? To už je čuňárna. A nevysvětlujte to osminkou z kostky, to je sice 30g, ale osminka je prostě vždy osminka z 1kg, to kuchařky dobře vědí, a to je prostě půl kostky. Dobrá polévka to možná může být, ale mně a mým čtyřem dětem by po ní rozhodně bylo zle, protože jsme zvyklí hodně šetřit tuky.

  • Di | 22. 11. 2007 15:39

    S taveným sýrem je brokolicová polévka skvělá i bez másla a smetany. Ale jde to i s pomazánkovým máslem(třeba Delikates s olivami).

  • Anonym | 22. 11. 2007 14:59

    Zkuste místo bešamelu zahustit taveňákem.Je to bezva.

  • Denisa Hrdlovicova | 22. 11. 2007 12:36

    Polievka je fantasticka!!!

  • Denisa | 22. 11. 2007 12:34

    Polievka je fantasticka.

  • lucka | 30. 7. 2007 18:59

    je upa supa nejlepší mnˇam ještě tedˇ se oblizuju

  • Jana | 2. 6. 2007 13:26

    ahoj polévka je vyborná, už ji dělám po několikáté a dnes jsem tam přidala taveny sýr ,jako paní Květa a je SUPER, mohu jen doporučit

  • Květa | 4. 5. 2007 14:58

    Už jsem ji uvařila potřetí, pokaždé v jiném poměru surovin. Dneska jsem místo smetany přidala několik kostiček taveného sýra a také dávám kuřecí masox. Všichni si přidali. Je to skutečné výborné.

  • martin | 31. 3. 2007 14:24

    ahoj,právě jí dojídám a je naprosto ůžasná!! Jen jsem si ji nepatrně zahustil máslovou jíškou,neboli bešamelem. Vřele všem doporučuji,především těm kdo milují brokolici...

  • Lida | 2. 3. 2007 15:36

    Co se týče tuku. Existují rostlinné smetany a sojové mléko. Což je daleko zdravější než klasické. Ale to už snad každý umí imrpovizovat sám.

  • Lida | 2. 3. 2007 15:31

    Polévka je výborná. Přidala jsem pouze česnekkové Crostini (něco jako smažený cléb) Pro anonyma: kde je napsáno, že je to hrnek polévky??? To co tam píšeš, že děláš, už není původní recept. Můžeš vložit obměněný recept.Pokud již někdo něco uvařil, tak si s tím hravě poradí. Je to velmi snadné.

  • Hedvika | 20. 2. 2007 23:28

    Ta chudinka čtvrtkilo brokolice tam v tom tuku trouchu mizí. Osminka másla a ještě šlehačka?...No to je bomba a ani si to neumím představit...Peek : všeho přiměřeně...:)))

  • Peek | 20. 2. 2007 19:02

    Možná budu za blbce, ale mám dotaz... Tu vodu, ve které vařím brokolici do měkka pak sleju, nebo jí nechám a vařím i s ní ?V tom případě:" Kolik jí asi tam má být" ? Děkuji

  • Anonym | 13. 1. 2007 23:39

    Mno, asi zase budu za permanentního kritika, kterej se do všeho naváží, ale nemůžu si pomoct, osminka másla na hrnek polívky mi vážně přijde trochu moc, tím spíš, že je tam ještě smetana. Když buďto: 1) před vařením část brokolice najemno usekám, nebo 2) po uvaření část brokolice vyjmu a zbytek umixuju a v obou případech přidám buďto tu smetanu (zakysanou light, ne šlehačku) nebo kousek lučiny (při větší hustotě méně tuku), nemusím tam dávat žádnej bešamel a chuťově to bude ještě lepší.

  • Katka Procházková | 13. 1. 2007 14:37

    Váš recept je fakt jednoduchý a výborný.Je to moje první brokolicová polévka a zvládnutá na 1*

  • Lenka Váňová | 19. 10. 2006 11:49

    právě jsem dovařila, přidala jsem osmažený chleba a je to ňamka

  • Eva | 15. 10. 2006 13:17

    teď sem polévku dodělala a je moc dobra!

  • Petra | 2. 10. 2006 22:29

    Před chvílí jsme polívečku dojedli a je skvělá.

  • Eva Čápová | 20. 4. 2006 12:31

    urcite to zkusim mam rocni holcicku a uz vim jak ji obmenim jidelnicek

  • Lenka Linková | 14. 4. 2006 12:03

    Jitko!!! 1/8 se nemyslí z kila másla, ale z jednoho másla, takže cca 30g. O víkendu určitě zkusím, brokolici můžu jakkoli. Jsem zvědavá co na to manžel...:-)

  • Lota Kleinova | 23. 3. 2006 09:47

    Jedním slovem "vynikající". Rozhodně dávám za 1*.

  • Petra Kostková | 6. 3. 2006 11:28

    Polévka je vynikající i můj roční syn se oblizoval, místo smetany jsem dala tučné mléko a pro děti samozřejmně bez koření jen mírně osolit.

  • Linda | 8. 2. 2006 12:47

    Je výborná. Já ji udělala tak: nejdřív jíšku (máslo i olej aby se mouka rozpustila), tu naředím studenou vodou, brokolice. Dávám místo podravky zdravější solčanku (bez glutamátu). Objevila jsem v lednici tavený sýr Apettito (ze Želetavy), tak jsem ho přidala. Po změknutí brokolice rozmixuju. Nakonec smetanu a ochutím. Děti se oblizovaly. A myslím, že manžel večer bude taky:-) Byla by dobrá (bez toho sýra) se sýrovými noky, ale ty nevím jak bych udělala aby se sýr nerozpouštěl.

  • Anonym | 6. 2. 2006 12:41

    kdyz date vice brokolice (pul kila) ani nemusite pridavat besamel a polevka bude jeste zdravejsi

  • Jitka | 6. 2. 2006 12:22

    Polévka je výborná. Ale toho másla jsem dala méně. Ta 1/8 (125g) másla se mi zdá hrozně moc.

  • Tereza Jarčušková | 28. 11. 2005 07:03

    Aj na Slovensku sa myslí 1 smotana = 1/4 litra. Predáva sa v kelímkoch ako jogurt.

  • Anna Blahová | 26. 11. 2005 23:10

    Doporučuji přidat do hotové polévky nastrouhaný tvrdý sýr, získá lepší chuť.

  • Di | 26. 11. 2005 19:29

    Martino, musíte míchat studené s horkým, to znamená do horké jíšky lít studené mléko (nebo naopak, ale jistější je to první). Osvědčilo se mi míchat kovovou metličkou.

  • Martina Dvořáčková | 25. 11. 2005 22:03

    Ten bešamel se mi nějak srazil. Je to taková spousta hrudek v másle. Ale jinak je to dobré.

  • Adriana Urbánková | 10. 8. 2005 21:14

    Určitě vyzkouším. V Čechách se myslí 1 smetana = 1/4 litru.

  • Lila Molnarova | 8. 7. 2005 21:42

    je to super,ale neviem,koko je jedna smotana,kedze u nas je bud 0.5l,0.75l alebo 1l,takze ktora? Tato informacia mi tu chyba. a tiez,kolko mlieka prilejeme do toho besamelu?ale inak super!Na poprve sa nevydarila,ale mozno .... treba skusat

  • dana michonova | 22. 6. 2005 17:23

    super polevka!!!!!!!!!

  • Jana Novakova | 29. 4. 2005 14:19

    Ta polevka je vyborna, ja davam jeste trosku trosku podravky a citronovou stavu. Pred podavanim posypu jemne krajeny porek (jen tu bilou cast) a smazeny rohlik - zdrave a chutne!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brokolicová
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hladká mouka Máslo Mléko Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Hnětynky

Hnětynky

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
59
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
47
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
42
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Brokolicová (květáková) roláda
Brokolicová (květáková) roláda
Brokolicová bramboračka
Brokolicová bramboračka
Brokolicová houbovačka - polévka
Brokolicová houbovačka - polévka
Brokolicová krémová polévka II.
Brokolicová krémová polévka II.
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka
  • Recepty.cz
  • Brokolicová krémová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact