• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s lososem po italsku
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice zapečená s lososem po italsku

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice zapečená s lososem po italsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • 600
      ml mléko
    • sůl
    • 250
      g těstoviny krátké - penne, fusilly
    • 300
      g brokolice rozebraná na větší růžičky
    • 100
      ml mascarpone nebo smetana ke šlehání
    • 8
      plátek sušená rajčata v oleji - nakrájené na kousky
    • kapary scezené a propláchnuté
    • 8
      ks ančovičky sardelové filátka - přepůlené
    • 10
      ks bazalka listy natrhané na kousky
    • 4
      ks losos čerstvé filety - zbavené kůže
    • 50
      g sýr čedar vyzrálý - nebo podobný sýr ostřejšího tvrdého sýra - nastrouhané najemno

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny. 4 minuty před koncem varu přidejte rozebranou brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Pak těstoviny s brokolicí sceďte. Máslo, mouku a mléko dejte do většího hrnce, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a prokolici, osolte a opepřete.
2
Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno zapékací misky o rozměrech přibližně 20x30x5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou. Zapékejte tak půl hodiny, až směs zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená brokolice s uzeným lososem

Zapečená brokolice s uzeným lososem

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Tischer | 28. 1. 2013 12:54

    Moc dobrej recept. Delala jsem presne podle receptu, i kdyz jsem nejdriv mela strach z tech jen 20 g mouky a 600 ml mleka, ale souhlasi, sice nevznikne uplne husta omacka, ale tim, ze se to pak zapece to vyjde akorat. Ancovicky jsem nakrajela na uplne maly kousicky, tak se ztratily, jen tomu daly tu spravnou rybi chut. U toho lososa je skoda, ze neni napsano kolik g, koupila jsem lososa v kuse, mel 300 g, a bylo to na mnozstvi nudli dost malo, 4ks je relativni pojem, musi se vyzkouset. Urcite budu delat znova, vsichni si pochutnali. Diky za recept. <:-)

  • nakola | 10. 4. 2011 16:35

    Bez ancovicek a kaparu, skvele:)

  • Gaviota
    Gaviota | 28. 10. 2010 06:52

    Tenhle recept je velmi dobře napsaný a mému milému gurmánovi i mě moc chutnal. Vynechala jsem ančovičky i kapari a místo Mascarpone přišel vhod kelímek kysané smetany. Gurmán si hladí břicho se slastným mmmmmmmm ještě teď. Dobrou chuť i Vám!

  • Mila Foglova | 7. 2. 2009 07:36

    tuze moc velka dobrota, vrele doporucuji, davam 1 a do oblibenych :)

  • Markéta | 10. 3. 2007 13:48

    Objevila jsem tady recept, který pravidelně dělám. Je z časopisu Apetit že? :o) Je to naprosto vynikající jídlo, sice trošku pracnější, ale moooc dobré. Dělávám z lososa a když není, tak klidně z tresky. Nenechejte se odradit dlouhým popisem, není to tak náročné.. :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Brokolice Hladká mouka Kapary Losos Mascarpone Máslo Mléko Sůl Sušená rajčata Sýr Čedar Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

85
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
18
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila »listí«! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila »listí«! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s lososem po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact