• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s lososem po italsku
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice zapečená s lososem po italsku

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice zapečená s lososem po italsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • 600
      ml mléko
    • sůl
    • 250
      g těstoviny krátké - penne, fusilly
    • 300
      g brokolice rozebraná na větší růžičky
    • 100
      ml mascarpone nebo smetana ke šlehání
    • 8
      plátek sušená rajčata v oleji - nakrájené na kousky
    • kapary scezené a propláchnuté
    • 8
      ks ančovičky sardelové filátka - přepůlené
    • 10
      ks bazalka listy natrhané na kousky
    • 4
      ks losos čerstvé filety - zbavené kůže
    • 50
      g sýr čedar vyzrálý - nebo podobný sýr ostřejšího tvrdého sýra - nastrouhané najemno

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny. 4 minuty před koncem varu přidejte rozebranou brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Pak těstoviny s brokolicí sceďte. Máslo, mouku a mléko dejte do většího hrnce, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a prokolici, osolte a opepřete.
2
Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno zapékací misky o rozměrech přibližně 20x30x5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou. Zapékejte tak půl hodiny, až směs zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená brokolice s uzeným lososem

Zapečená brokolice s uzeným lososem

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Tischer | 28. 1. 2013 12:54

    Moc dobrej recept. Delala jsem presne podle receptu, i kdyz jsem nejdriv mela strach z tech jen 20 g mouky a 600 ml mleka, ale souhlasi, sice nevznikne uplne husta omacka, ale tim, ze se to pak zapece to vyjde akorat. Ancovicky jsem nakrajela na uplne maly kousicky, tak se ztratily, jen tomu daly tu spravnou rybi chut. U toho lososa je skoda, ze neni napsano kolik g, koupila jsem lososa v kuse, mel 300 g, a bylo to na mnozstvi nudli dost malo, 4ks je relativni pojem, musi se vyzkouset. Urcite budu delat znova, vsichni si pochutnali. Diky za recept. <:-)

  • nakola | 10. 4. 2011 16:35

    Bez ancovicek a kaparu, skvele:)

  • Gaviota
    Gaviota | 28. 10. 2010 06:52

    Tenhle recept je velmi dobře napsaný a mému milému gurmánovi i mě moc chutnal. Vynechala jsem ančovičky i kapari a místo Mascarpone přišel vhod kelímek kysané smetany. Gurmán si hladí břicho se slastným mmmmmmmm ještě teď. Dobrou chuť i Vám!

  • Mila Foglova | 7. 2. 2009 07:36

    tuze moc velka dobrota, vrele doporucuji, davam 1 a do oblibenych :)

  • Markéta | 10. 3. 2007 13:48

    Objevila jsem tady recept, který pravidelně dělám. Je z časopisu Apetit že? :o) Je to naprosto vynikající jídlo, sice trošku pracnější, ale moooc dobré. Dělávám z lososa a když není, tak klidně z tresky. Nenechejte se odradit dlouhým popisem, není to tak náročné.. :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Brokolice Hladká mouka Kapary Losos Mascarpone Máslo Mléko Sůl Sušená rajčata Sýr Čedar Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Pražené mandle

Pražené mandle

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

88
Salát do ruky
Salát do ruky
49
Šopský salát
Šopský salát
46
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
39
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
37
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s lososem po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact