• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s lososem po italsku
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice zapečená s lososem po italsku

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice zapečená s lososem po italsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • 600
      ml mléko
    • sůl
    • 250
      g těstoviny krátké - penne, fusilly
    • 300
      g brokolice rozebraná na větší růžičky
    • 100
      ml mascarpone nebo smetana ke šlehání
    • 8
      plátek sušená rajčata v oleji - nakrájené na kousky
    • kapary scezené a propláchnuté
    • 8
      ks ančovičky sardelové filátka - přepůlené
    • 10
      ks bazalka listy natrhané na kousky
    • 4
      ks losos čerstvé filety - zbavené kůže
    • 50
      g sýr čedar vyzrálý - nebo podobný sýr ostřejšího tvrdého sýra - nastrouhané najemno

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny. 4 minuty před koncem varu přidejte rozebranou brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Pak těstoviny s brokolicí sceďte. Máslo, mouku a mléko dejte do většího hrnce, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a prokolici, osolte a opepřete.
2
Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno zapékací misky o rozměrech přibližně 20x30x5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou. Zapékejte tak půl hodiny, až směs zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená brokolice s uzeným lososem

Zapečená brokolice s uzeným lososem

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Tischer | 28. 1. 2013 12:54

    Moc dobrej recept. Delala jsem presne podle receptu, i kdyz jsem nejdriv mela strach z tech jen 20 g mouky a 600 ml mleka, ale souhlasi, sice nevznikne uplne husta omacka, ale tim, ze se to pak zapece to vyjde akorat. Ancovicky jsem nakrajela na uplne maly kousicky, tak se ztratily, jen tomu daly tu spravnou rybi chut. U toho lososa je skoda, ze neni napsano kolik g, koupila jsem lososa v kuse, mel 300 g, a bylo to na mnozstvi nudli dost malo, 4ks je relativni pojem, musi se vyzkouset. Urcite budu delat znova, vsichni si pochutnali. Diky za recept. <:-)

  • nakola | 10. 4. 2011 16:35

    Bez ancovicek a kaparu, skvele:)

  • Gaviota
    Gaviota | 28. 10. 2010 06:52

    Tenhle recept je velmi dobře napsaný a mému milému gurmánovi i mě moc chutnal. Vynechala jsem ančovičky i kapari a místo Mascarpone přišel vhod kelímek kysané smetany. Gurmán si hladí břicho se slastným mmmmmmmm ještě teď. Dobrou chuť i Vám!

  • Mila Foglova | 7. 2. 2009 07:36

    tuze moc velka dobrota, vrele doporucuji, davam 1 a do oblibenych :)

  • Markéta | 10. 3. 2007 13:48

    Objevila jsem tady recept, který pravidelně dělám. Je z časopisu Apetit že? :o) Je to naprosto vynikající jídlo, sice trošku pracnější, ale moooc dobré. Dělávám z lososa a když není, tak klidně z tresky. Nenechejte se odradit dlouhým popisem, není to tak náročné.. :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Brokolice Hladká mouka Kapary Losos Mascarpone Máslo Mléko Sůl Sušená rajčata Sýr Čedar Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Marináda

Marináda

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Nutella roláda

Nutella roláda

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
19
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
18
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s lososem po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact