• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

autor: caspar
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks brokolice
    • 2
      ks kuřecí maso kuřecí prsa
    • 1
      ks cuketa větší
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g sýr niva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks smetana na vaření
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Brokolici necháme chvíli spařit a rozebereme na růžičky, cuketu pokrájíme na kousky, kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky (posolíme). Na pánvi orestujeme cibuli společeně s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme maso a osmahneme. Zapékací misku vysypeme strouhankou. Na dno dáme cuketu, posolíme, opepříme, posypeme paprikou. Na cuketu rozložíme polovinu brokolice, zasypeme orestovanou směsí masa, posypeme polovinou nastrouhané nivy. Další vrstva je opět cuketa a poslední vrstvou brokolice. Vše dáme do trouby asi na 10 minut. Poté zalijeme smetanou s vejci solí, pepřem, muškátovým oříškem. Povrch posypeme zbylou nivou. Pečeme cca 30 minut. Vím, že receptů na zapečenou brokolici je zde spousta, ale většina je s uzeninou. Drůbeží maso dodá jinou chuť, kterou ocenila celá naše rodina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 23. 8. 2015 14:36

    Pekla jsem dle návodu 40 min a na 200° - jak je již uvedeno v komentáři níže, po půl hodině je zapékací mísa plná vody. Odebírala jsem vodu naběračkou a nechala péct nad uvedený čas v domnění, že se voda vypeče. Po 1 h a 10 min pečení jsem to vzdala. Příště zkusím péct spíše kratší čas (třeba jen 20 min), pouze do změknutí cukety, aby nestihla pustit tolik vody. :-\

  • Radim | 9. 2. 2014 16:12

    Pro nás začátečníky, by bylo fajn uvést kolik že to má být té smetany (200? 250? nebo více ml?). A 30min. pečení opravdu stačí? Já pekl při 230°C a po půl hodině obsah zapékací misky plaval ve vodě, asi uvolněné z cukety :-(. Po další půlhodině už bylo možné mluvit o zapečeném jídle.

  • Mimi | 11. 2. 2013 13:23

    Tak to si dneska udělám :-)

  • Lenka Pflegerová | 1. 2. 2010 10:31

    Souhlasím, že je lepší kuřecí maso než uzenina. Určitě to zkusím. Místo cukety nemusí být špatný i lilek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Česnek Cibule Cuketa Kuřecí maso Muškátový oříšek Paprika Pepř mletý Smetana na vaření Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

605
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
89
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
70
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
47
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
45
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Známý písničkář se změnil k nepoznání: Strach o Honzu Nedvěda (78)!

Známý písničkář se změnil k nepoznání: Strach o Honzu Nedvěda (78)!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact