Na másle osmahneme mouku, zalijeme troškou vody a smetanou, aby vznikl bešamel, přidáme tavený sýr a necháme rozpustit. Pak přidáme na kostičky pokrájenou šunku a strouhanou nivu a povaříme, až se sýr rozpustí. Dochutíme drceným česnekem a případně solí. Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky, pak posekáme na menší kousky a spolu s těstovinami uvaříme v osolené vodě. Horké těstoviny promícháme se sýrovou omáčkou, případně ještě můžeme posypat strouhaným sýrem.
Když to někomu nechutná zamíchané.může si dát těstoviny a brokolici zvlášt a jen přelít sýrovou omáčkou.Jen si myslím ,že už to není ta pravá bašta,Já tedy brokolici vařím zvlášt a na páře,zachová si tak barvu chuť a vůni.
maminakaja
|15. 7. 2014 14:19
teda to vypadá fakt děsně..takových dobrých surovin..a pak z toho taková patlanice...brokolici přeci stačí vařit 5+- minut...a těstoviny potřebují 2x tolik... =-O ..připadá mi to jako ty dětské přesnídávky..ohřát v mikro a vyklopit na talíř..
...špatné to nebylo,jen mi vadilo,že brokolice vařená spolu s těstovinami je uvařená příliš a chytne i jejich chuť :-( .Chtělo by dát později nebo uvařit mimo a pak smíchat ;-) .
Jarča
|23. 10. 2010 15:06
Mám trochu jiný postup,ale je to opravdu dobrota.Dělám ho již několik let a nepřejedl se mi. ;-)
Michaela Novotná
|12. 3. 2010 09:56
Až se nám dělali boule za ušima :-) Děkuji moc za výborný recept, použila jsem místo šunky kuřecí maso.
Petra Sobková
|17. 2. 2009 17:47
bylo to moc moc dobré
Jarmila Buchtova
|15. 11. 2008 12:56
Je to velice dobré jídlo, díky za recept.
Miloslava Odvářková
|9. 4. 2008 13:10
To je prostě supermňamka, tvořila jsem podle původního receptu a nemělo to chybu!
Anonym
|4. 2. 2008 19:31
at zije globus
kateřina obrochtova
|28. 10. 2007 21:11
Tento recept je vilice vyborny moc dobre jsme si pochutnali dekuji
Belatrix
|4. 10. 2007 12:05
U nás brokolici neměli, tak jsem to udělal s květákem a je to taky dobrý. Měla jsem strach, že je té omáčky málo na celé těstoviny, ale když se to vmíchá do horkých, krásně se to roztaví a je toho opravdu dost.Natko, proč jste ironická, vyberte si sýr, jaký chcete.
Natka
|16. 8. 2007 16:33
Terezo, jsem ráda, že jste upřesnila jaký druh sýru jste použila... určitě mají v Glóbusu, jen ten, který jste koupila Vy
Tereza
|20. 6. 2007 10:21
Dlouho varena brokolice ztraci naprostou vetsinu vitaminu a prospesnych latek :(Lepsi je ji pouze na dve minuty ponorit do vrouci vody
Anonym
|14. 6. 2007 10:47
mnam dobry :)
Chichi .
|3. 6. 2007 19:48
výborné, místo neoblíbené Nivy jsem použila krájený tavený sýr z Globusu, mňamka
Martina Podolcova
|1. 6. 2007 07:28
Tento receptik je fakt super, velmi sme si pochutnali.
Romana
|10. 4. 2007 14:24
Je to výborný,jen jsem ještě dochutila provensálským kořením.
Petr Hvozdovský
|1. 4. 2007 12:25
Tento pokrm jsem poprvé ochutnal na jednom rautu,ale s tím rozdílem,že místo šunky bylo použito kuřecí maso na nudličky.Vřele doporučuji!
Lucie Brůnová
|25. 2. 2007 14:56
Bylo to výborné, moc jsme si pochutnali :-)
Pavlína Konečná
|15. 2. 2007 19:09
Opravdu výborné,brokolice mě přímo nadchla,ať je to nákyp nebo třeba polévka
Misha
|7. 2. 2007 17:35
Opravdu mnamka! Brokolice a syr patri k mym nejoblibenejsim jidlum vubec....Takze ta kombinace me opravdu nadchla!Akorat sunka nebyla, tak jsem ji nahradila salamem...Ale i tak vyborne:o)
Barbora Polakova
|4. 2. 2007 21:20
bolo to velmi dobre:-)
Klárka a Monička
|4. 2. 2007 20:02
Bylo to výborný. Akorát místo nivy sme použili eidam:) mnam mnam. Doporučuji vyzkoušet!!
Anonym
|20. 1. 2007 23:11
Tak přesně na toto jídlo chodím do restaurace!
Zdeňka Svačinová
|10. 1. 2007 12:27
Moc dobré,dávám za 1.Taky jsem omáčku trošku vylepšila bazalkou a bylo to výborné.
Lucka
|18. 12. 2006 14:51
Dnes jsme si to uvařili a bylo to velice dobré doporučuji!
Anonym
|14. 11. 2006 14:01
Taky jsem to vyzkoušela a je to super, rychlé a moc dobré. Brokolici jsem povařila v páře a místo šunky jsem dala podušené žampiony, ale s tou šunkou to bude určitě taky fajn, určitě vyzkouším příště. A vrtulky jsem koupila tříbarevné takže to i hezky vypadalo:-))
Lidka Kábrtová
|11. 11. 2006 20:38
Jsem ráda, že chutná :-)
Janča Koelblová
|10. 11. 2006 17:49
Díky za inspiraci, bylo to výborné. Tu bazalku jsem tamdala taky. S ní člověk nic nezkazí, ba naopak.
Katka
|17. 9. 2006 13:55
Já nahradila smetanu mlékem a bylo to mňam,mňam,mňam.. :-).Díky za úžasný recept,určitě bude zařazen mezi oblíbené.
Anonym
|15. 9. 2006 12:24
Muze se ta smetana nahradit mlekem?
Anonym
|22. 8. 2006 17:27
Bylo to mňam :o)
Alena
|2. 8. 2006 12:17
Skvělý recept! Jen místo másla jsem použila olivový olej.
Stanislava Bílková
|25. 5. 2006 10:16
Bylo To velmi dobré.......vaří to často......Brokolice je zdravá....a je to dietní
jana
|24. 5. 2006 13:47
My davame místo šuky sojove maso zampiony a bazalku
L+A+P Tydlit.
|24. 4. 2006 20:36
máma dělala večeři, bylo to moc moc dobrý...*<:o)díky za skvělé recepty.
Lidka Kábrtová
|23. 4. 2006 19:17
Díky za pochvalu, brokolici u nás doma jíme skoro ke všemu a máme ji moc rádi.
Zdeňka Raindlová
|6. 4. 2006 20:24
Vynikající, snadné, lahodné...moc jsme si pochutnali, dávám za 1!
Anonym
|8. 2. 2006 10:44
Přidávám do omáčky trochu bazalky a kari, je to pikantnější a barevnější...
Anonym
|8. 2. 2006 10:40
Přidávám do omáčky trochu bazalky a kari, je to pikantnější a barevnější...
Ludmila Komosna
|17. 1. 2006 14:34
Bylo to vynikajici,moc nam to chutnalo.Jen jsem tam pridala jeste kukurici a houby.Do omacky jsem jeste pridala petrzelovou nat na barvu.Muzete tam pridat cokoliv co mate radi.Ale pochutnali jsme si
Lidka Kábrtová
|18. 10. 2005 15:34
Proti chuti žádný dišputát :-)). Ale pokud Vás napadne nějaké vylepšení, nebudu se zlobit.
Dahiba
|18. 10. 2005 14:59
Musím říct, že mě recept zklamal, čekala jsem od něj víc, omáčka mi moc nechutnala, brokolici jsem nedělala společně s těstovinami, ale dala jí do vařící vody, nechala tři minuty pod poličkou a vyndala ji, je pak pěkně křupavá.
Gabriela Timková
|13. 9. 2005 22:03
Recept je vynikajuci, chutil vsetkym, ktori brokolicu este nokdy nejedli a musim ho casto varit
Airan Novakova
|12. 6. 2005 16:05
Ten recept se mi taky zamlouva:-)) je hrozne, kdyz nechodim do prace, jen koukam co uvarit:-))