• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brokolice s nivovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice s nivovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice s nivovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brokolice (Množství je na vás)
    • 1
      smetana (Asi 200 g)
    • máslo Kousek neslaného (asi 25 g)
    • pepř mletý
    • sůl
    • 350
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Brokolici omyjeme, uvaříme do poloměkka ve slané vodě a ihned po vyjmutí dáme do předem nachystané misky s ledovou vodou. Díky tomu bude brokolice pěkně křupavá. Před podáváním ještě ohřejeme v mikrovlnné troubě.
2
V menším kastrolku zatím rozpustíme kousek másla, na něj rozdrobíme nivu a zalijeme smetanou, jemně opepříme, zahřejeme. Přelijeme přes brokolici. Výborné k bílému vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:23

    Dobré a rychlé jídlo. Omáčku jsem měla málo hustou, ale to závisí od značky smetany. Nicméně doporučuji.

  • Miloslava Odvářková | 18. 6. 2009 22:22

    Opravdu dobré. Sice jsem neměla ty správné ingredience, Nivy jen kousek, ale dodala jsem Eidam,rozpustila v horkém mléce, máslo jsem nepřidávala, přidala bazalku i karí,pepř, brokolici v páře, k tomu těstoviny. Výborné. Ani solit ro nepotřebovalo. Příště použiju Nivu, ale ostatní takto zachovám. Díky!

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 20:17

    Pani Zuzana, samozrejme, môžete použiť akýkoľvek syr s modrou plesňou :)))

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 19:24

    Určitě. se zelenou to bude pikantnější než s Nivou(nebo jí dát méně), s bílou(nevím zda se u vás prodává) to bude jemnější.

  • Frantiska :) | 14. 10. 2008 18:55

    podle me urcite, a z meho pohledu to bude jeste lepsi nez s nivou

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:51

    Ziju v Nemecku, kde niva neexistuje. Myslite, ze misto ni muzu pouzit gorgonzolu?

  • Hana Brejchová | 3. 3. 2008 21:39

    Mužíčkovi to moc chutnalo, přidal si dvakrát. Jen dopuručiju brokolici vařit v páře a nesolit (ani brambory), protože nivová omáčka je sama o sobě dosti slaná. Taky jsem do omáčky společně s Nivou přidala asi 100g nastrouhaného sýra. Recept je skvělá inspirace. Díky a dobrou chuť. Mňam

  • lucka buchova | 3. 3. 2008 18:31

    ahoj kečup mrkev rajče jablka

  • Elí | 6. 12. 2007 15:39

    je to moc mňam mňam recept, já jen rozehřeji půlku nivy a druhou nakrájím jen na kostičky.

  • Inka | 12. 5. 2007 22:23

    Tento recept s úspěchem také připravuji. je to opravdu výborné.

  • Zdena z JM | 22. 2. 2007 09:35

    Nivovou omáčku dělám hodně podobně, ale dietněji.Na pánvičku s nepřilnavým povrchem dám nastrouhanou nivu a když se roztaví,tak ji postupně ředím mlékem až do požadované hustoty. Ušetřím tedy kalorie z másla a smetany.Ochutím ještě bazalkou a sojovou omáčkou.Tato omáčka je výborná také na dušenou růžičkovou kapustu nebo zelené fazolky.

  • Petra | 26. 1. 2007 12:26

    Výborné!!!!Dokonce i přítel, který nemá brokolici zrovna v lásce si pochutnal.....

  • Jitka | 23. 10. 2006 05:35

    Pokud brokolici pripravujete v pare neni treba davat do ledove vody.A pro masozrouty -neni problem pridat k omacce kureci ci jine maso a smichat vse napriklad s testovinami!Fantazii se meze nekladou!Jinak jsem rada,ze vsem se recept zamlouva.

  • Jana.S | 11. 10. 2006 13:39

    Mňamka jednoduchá :)

  • Lucka | 29. 8. 2006 11:01

    Naprosto vynikající nápad, i když do zbytku rodiny ho bohužel nedostanu. Jsou to "masožrouti" a brokolici by prý nahradili masem, pomoooc! Ani kousky šunky v omáčce jim nestačí.

  • Misak | 26. 4. 2006 13:58

    Mnam mnam, nekolik zampionku, kruti sunka na prouzky, kari na barvu a bazalka na ozdobu. Moc dobry!!!

  • Jarka Kebrdlová | 6. 4. 2006 14:54

    Brokolici zásadně nevařím ve vodě, ale pouze v páře. Musí se pak taky dát do studené vody, nebo to vyjde nastejno? A jak dlouho se v té vodě nechá - stačí jen chvilku a hned vytáhnout? Nemám mikrovlnku a nechci ji studenou.

  • Zuzana Šindlerová | 6. 4. 2006 08:12

    Super jednoduché, výborné. Zvládla i má 20letá dcera, která má jinak odpor k vaření. Brokolice je krásně křupavá, omáčka nemá chybu. Díky, za 1!

  • Martin Bendy | 31. 3. 2006 16:57

    Abych řekl pravdu,bloudim už asi hodinu na internetu,abych udelal neco dobreho z brokolice.Nakonec jsem našel tento recept a přijde mi to stou nivou jako dobry napad.Jdu na to-snad to bude dobry.

  • Kačka | 29. 3. 2006 21:37

    Hmm mňam! Myslím, že to zítra udělám :o)

  • Kafenka :-) | 21. 2. 2006 11:29

    Já dávám do té nivové omáčky ještě bazalku a je to taky dobré.. S těstovinami a šunkou na proužky... mňam.

  • Di | 12. 6. 2005 07:13

    Ten nápad s vložením do studené (ani nebyla ledová) je dobrý. Mikrovlnku nemám, tak jsem zeleninu pouze přelila horkou omáčkou. Máslo v omáčce být nemusí. Dělám ji obráceným postupem - ohřeju šlehačku nebo smetanu, nivu v horké tekutině rozpustím a trochu opepřím. Pravda, dávám ji o něco méně a mám dobrý hneček se silným dnem, kde se omáčka nepřipaluje. Kombinace omáčky a brokolice je skvělá i na gnochy - lze přidat kousíčky opečeného kuřete nebo na kuřecí přírodní stejk s brambory - masa můře být méně.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:09

    Anonyme, budes se divit, ale takovy smazeny hermelin je o mnohem tezsi nez smetanova syrova omacka, a s testovinami jak radi pani Lidka muze byt vynikajici, tam neni zapotrebi velke mnozstvi.Navic to bile vino, ktere je soucasti receptu, ta kalorie spali! Vlastni skusenost:-))) Davam 1 s hvezdickou!

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:02

    Tak tohle se mi velie zamlouva, prestoze je tam maslo a smetana, neni tam zbytecne moc koreni. Jdu na trh pro brokolici:-)))

  • jimmbo jimmbo | 7. 6. 2005 14:42

    Naprosto unikátní. Doporučuji všem. Výbornou přílohou jsou bramborové noky. Ale těstoviny taky nejsou k zahození. Jen pro pány doporučuji do omáčky přidat na tenké nudličky nakrájenou nějakou dobroučkou šunčičku.

  • Anonym | 25. 5. 2005 18:50

    No nevimjestli lehka,niva je mastna no maras

  • Lidka Kábrtová | 23. 5. 2005 19:06

    Mňam. doporučuji bropkolici nasekat na kousky, promíchat s těstovinami a celé přelít sýrovou omáčkou. Je to výtečná lehká večeře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Máslo Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

105
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
96
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
96
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
70
Čertovský mls
Čertovský mls
64
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Menzelová o prvním setkání s Miroslavem Bártou: Nechal mě zaplatit celou útratu!

Menzelová o prvním setkání s Miroslavem Bártou: Nechal mě zaplatit celou útratu!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

  • Recepty.cz
  • Brokolice s nivovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact