• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolice s nivovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice s nivovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice s nivovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brokolice (Množství je na vás)
    • 1
      smetana (Asi 200 g)
    • máslo Kousek neslaného (asi 25 g)
    • pepř mletý
    • sůl
    • 350
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Brokolici omyjeme, uvaříme do poloměkka ve slané vodě a ihned po vyjmutí dáme do předem nachystané misky s ledovou vodou. Díky tomu bude brokolice pěkně křupavá. Před podáváním ještě ohřejeme v mikrovlnné troubě.
2
V menším kastrolku zatím rozpustíme kousek másla, na něj rozdrobíme nivu a zalijeme smetanou, jemně opepříme, zahřejeme. Přelijeme přes brokolici. Výborné k bílému vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:23

    Dobré a rychlé jídlo. Omáčku jsem měla málo hustou, ale to závisí od značky smetany. Nicméně doporučuji.

  • Miloslava Odvářková | 18. 6. 2009 22:22

    Opravdu dobré. Sice jsem neměla ty správné ingredience, Nivy jen kousek, ale dodala jsem Eidam,rozpustila v horkém mléce, máslo jsem nepřidávala, přidala bazalku i karí,pepř, brokolici v páře, k tomu těstoviny. Výborné. Ani solit ro nepotřebovalo. Příště použiju Nivu, ale ostatní takto zachovám. Díky!

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 20:17

    Pani Zuzana, samozrejme, môžete použiť akýkoľvek syr s modrou plesňou :)))

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 19:24

    Určitě. se zelenou to bude pikantnější než s Nivou(nebo jí dát méně), s bílou(nevím zda se u vás prodává) to bude jemnější.

  • Frantiska :) | 14. 10. 2008 18:55

    podle me urcite, a z meho pohledu to bude jeste lepsi nez s nivou

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:51

    Ziju v Nemecku, kde niva neexistuje. Myslite, ze misto ni muzu pouzit gorgonzolu?

  • Hana Brejchová | 3. 3. 2008 21:39

    Mužíčkovi to moc chutnalo, přidal si dvakrát. Jen dopuručiju brokolici vařit v páře a nesolit (ani brambory), protože nivová omáčka je sama o sobě dosti slaná. Taky jsem do omáčky společně s Nivou přidala asi 100g nastrouhaného sýra. Recept je skvělá inspirace. Díky a dobrou chuť. Mňam

  • lucka buchova | 3. 3. 2008 18:31

    ahoj kečup mrkev rajče jablka

  • Elí | 6. 12. 2007 15:39

    je to moc mňam mňam recept, já jen rozehřeji půlku nivy a druhou nakrájím jen na kostičky.

  • Inka | 12. 5. 2007 22:23

    Tento recept s úspěchem také připravuji. je to opravdu výborné.

  • Zdena z JM | 22. 2. 2007 09:35

    Nivovou omáčku dělám hodně podobně, ale dietněji.Na pánvičku s nepřilnavým povrchem dám nastrouhanou nivu a když se roztaví,tak ji postupně ředím mlékem až do požadované hustoty. Ušetřím tedy kalorie z másla a smetany.Ochutím ještě bazalkou a sojovou omáčkou.Tato omáčka je výborná také na dušenou růžičkovou kapustu nebo zelené fazolky.

  • Petra | 26. 1. 2007 12:26

    Výborné!!!!Dokonce i přítel, který nemá brokolici zrovna v lásce si pochutnal.....

  • Jitka | 23. 10. 2006 05:35

    Pokud brokolici pripravujete v pare neni treba davat do ledove vody.A pro masozrouty -neni problem pridat k omacce kureci ci jine maso a smichat vse napriklad s testovinami!Fantazii se meze nekladou!Jinak jsem rada,ze vsem se recept zamlouva.

  • Jana.S | 11. 10. 2006 13:39

    Mňamka jednoduchá :)

  • Lucka | 29. 8. 2006 11:01

    Naprosto vynikající nápad, i když do zbytku rodiny ho bohužel nedostanu. Jsou to "masožrouti" a brokolici by prý nahradili masem, pomoooc! Ani kousky šunky v omáčce jim nestačí.

  • Misak | 26. 4. 2006 13:58

    Mnam mnam, nekolik zampionku, kruti sunka na prouzky, kari na barvu a bazalka na ozdobu. Moc dobry!!!

  • Jarka Kebrdlová | 6. 4. 2006 14:54

    Brokolici zásadně nevařím ve vodě, ale pouze v páře. Musí se pak taky dát do studené vody, nebo to vyjde nastejno? A jak dlouho se v té vodě nechá - stačí jen chvilku a hned vytáhnout? Nemám mikrovlnku a nechci ji studenou.

  • Zuzana Šindlerová | 6. 4. 2006 08:12

    Super jednoduché, výborné. Zvládla i má 20letá dcera, která má jinak odpor k vaření. Brokolice je krásně křupavá, omáčka nemá chybu. Díky, za 1!

  • Martin Bendy | 31. 3. 2006 16:57

    Abych řekl pravdu,bloudim už asi hodinu na internetu,abych udelal neco dobreho z brokolice.Nakonec jsem našel tento recept a přijde mi to stou nivou jako dobry napad.Jdu na to-snad to bude dobry.

  • Kačka | 29. 3. 2006 21:37

    Hmm mňam! Myslím, že to zítra udělám :o)

  • Kafenka :-) | 21. 2. 2006 11:29

    Já dávám do té nivové omáčky ještě bazalku a je to taky dobré.. S těstovinami a šunkou na proužky... mňam.

  • Di | 12. 6. 2005 07:13

    Ten nápad s vložením do studené (ani nebyla ledová) je dobrý. Mikrovlnku nemám, tak jsem zeleninu pouze přelila horkou omáčkou. Máslo v omáčce být nemusí. Dělám ji obráceným postupem - ohřeju šlehačku nebo smetanu, nivu v horké tekutině rozpustím a trochu opepřím. Pravda, dávám ji o něco méně a mám dobrý hneček se silným dnem, kde se omáčka nepřipaluje. Kombinace omáčky a brokolice je skvělá i na gnochy - lze přidat kousíčky opečeného kuřete nebo na kuřecí přírodní stejk s brambory - masa můře být méně.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:09

    Anonyme, budes se divit, ale takovy smazeny hermelin je o mnohem tezsi nez smetanova syrova omacka, a s testovinami jak radi pani Lidka muze byt vynikajici, tam neni zapotrebi velke mnozstvi.Navic to bile vino, ktere je soucasti receptu, ta kalorie spali! Vlastni skusenost:-))) Davam 1 s hvezdickou!

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:02

    Tak tohle se mi velie zamlouva, prestoze je tam maslo a smetana, neni tam zbytecne moc koreni. Jdu na trh pro brokolici:-)))

  • jimmbo jimmbo | 7. 6. 2005 14:42

    Naprosto unikátní. Doporučuji všem. Výbornou přílohou jsou bramborové noky. Ale těstoviny taky nejsou k zahození. Jen pro pány doporučuji do omáčky přidat na tenké nudličky nakrájenou nějakou dobroučkou šunčičku.

  • Anonym | 25. 5. 2005 18:50

    No nevimjestli lehka,niva je mastna no maras

  • Lidka Kábrtová | 23. 5. 2005 19:06

    Mňam. doporučuji bropkolici nasekat na kousky, promíchat s těstovinami a celé přelít sýrovou omáčkou. Je to výtečná lehká večeře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Máslo Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabské kuře

Arabské kuře

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
17
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
17
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
16
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Brokolice s nivovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact