• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolice s nivovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice s nivovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice s nivovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brokolice (Množství je na vás)
    • 1
      smetana (Asi 200 g)
    • máslo Kousek neslaného (asi 25 g)
    • pepř mletý
    • sůl
    • 350
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Brokolici omyjeme, uvaříme do poloměkka ve slané vodě a ihned po vyjmutí dáme do předem nachystané misky s ledovou vodou. Díky tomu bude brokolice pěkně křupavá. Před podáváním ještě ohřejeme v mikrovlnné troubě.
2
V menším kastrolku zatím rozpustíme kousek másla, na něj rozdrobíme nivu a zalijeme smetanou, jemně opepříme, zahřejeme. Přelijeme přes brokolici. Výborné k bílému vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:23

    Dobré a rychlé jídlo. Omáčku jsem měla málo hustou, ale to závisí od značky smetany. Nicméně doporučuji.

  • Miloslava Odvářková | 18. 6. 2009 22:22

    Opravdu dobré. Sice jsem neměla ty správné ingredience, Nivy jen kousek, ale dodala jsem Eidam,rozpustila v horkém mléce, máslo jsem nepřidávala, přidala bazalku i karí,pepř, brokolici v páře, k tomu těstoviny. Výborné. Ani solit ro nepotřebovalo. Příště použiju Nivu, ale ostatní takto zachovám. Díky!

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 20:17

    Pani Zuzana, samozrejme, môžete použiť akýkoľvek syr s modrou plesňou :)))

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 19:24

    Určitě. se zelenou to bude pikantnější než s Nivou(nebo jí dát méně), s bílou(nevím zda se u vás prodává) to bude jemnější.

  • Frantiska :) | 14. 10. 2008 18:55

    podle me urcite, a z meho pohledu to bude jeste lepsi nez s nivou

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:51

    Ziju v Nemecku, kde niva neexistuje. Myslite, ze misto ni muzu pouzit gorgonzolu?

  • Hana Brejchová | 3. 3. 2008 21:39

    Mužíčkovi to moc chutnalo, přidal si dvakrát. Jen dopuručiju brokolici vařit v páře a nesolit (ani brambory), protože nivová omáčka je sama o sobě dosti slaná. Taky jsem do omáčky společně s Nivou přidala asi 100g nastrouhaného sýra. Recept je skvělá inspirace. Díky a dobrou chuť. Mňam

  • lucka buchova | 3. 3. 2008 18:31

    ahoj kečup mrkev rajče jablka

  • Elí | 6. 12. 2007 15:39

    je to moc mňam mňam recept, já jen rozehřeji půlku nivy a druhou nakrájím jen na kostičky.

  • Inka | 12. 5. 2007 22:23

    Tento recept s úspěchem také připravuji. je to opravdu výborné.

  • Zdena z JM | 22. 2. 2007 09:35

    Nivovou omáčku dělám hodně podobně, ale dietněji.Na pánvičku s nepřilnavým povrchem dám nastrouhanou nivu a když se roztaví,tak ji postupně ředím mlékem až do požadované hustoty. Ušetřím tedy kalorie z másla a smetany.Ochutím ještě bazalkou a sojovou omáčkou.Tato omáčka je výborná také na dušenou růžičkovou kapustu nebo zelené fazolky.

  • Petra | 26. 1. 2007 12:26

    Výborné!!!!Dokonce i přítel, který nemá brokolici zrovna v lásce si pochutnal.....

  • Jitka | 23. 10. 2006 05:35

    Pokud brokolici pripravujete v pare neni treba davat do ledove vody.A pro masozrouty -neni problem pridat k omacce kureci ci jine maso a smichat vse napriklad s testovinami!Fantazii se meze nekladou!Jinak jsem rada,ze vsem se recept zamlouva.

  • Jana.S | 11. 10. 2006 13:39

    Mňamka jednoduchá :)

  • Lucka | 29. 8. 2006 11:01

    Naprosto vynikající nápad, i když do zbytku rodiny ho bohužel nedostanu. Jsou to "masožrouti" a brokolici by prý nahradili masem, pomoooc! Ani kousky šunky v omáčce jim nestačí.

  • Misak | 26. 4. 2006 13:58

    Mnam mnam, nekolik zampionku, kruti sunka na prouzky, kari na barvu a bazalka na ozdobu. Moc dobry!!!

  • Jarka Kebrdlová | 6. 4. 2006 14:54

    Brokolici zásadně nevařím ve vodě, ale pouze v páře. Musí se pak taky dát do studené vody, nebo to vyjde nastejno? A jak dlouho se v té vodě nechá - stačí jen chvilku a hned vytáhnout? Nemám mikrovlnku a nechci ji studenou.

  • Zuzana Šindlerová | 6. 4. 2006 08:12

    Super jednoduché, výborné. Zvládla i má 20letá dcera, která má jinak odpor k vaření. Brokolice je krásně křupavá, omáčka nemá chybu. Díky, za 1!

  • Martin Bendy | 31. 3. 2006 16:57

    Abych řekl pravdu,bloudim už asi hodinu na internetu,abych udelal neco dobreho z brokolice.Nakonec jsem našel tento recept a přijde mi to stou nivou jako dobry napad.Jdu na to-snad to bude dobry.

  • Kačka | 29. 3. 2006 21:37

    Hmm mňam! Myslím, že to zítra udělám :o)

  • Kafenka :-) | 21. 2. 2006 11:29

    Já dávám do té nivové omáčky ještě bazalku a je to taky dobré.. S těstovinami a šunkou na proužky... mňam.

  • Di | 12. 6. 2005 07:13

    Ten nápad s vložením do studené (ani nebyla ledová) je dobrý. Mikrovlnku nemám, tak jsem zeleninu pouze přelila horkou omáčkou. Máslo v omáčce být nemusí. Dělám ji obráceným postupem - ohřeju šlehačku nebo smetanu, nivu v horké tekutině rozpustím a trochu opepřím. Pravda, dávám ji o něco méně a mám dobrý hneček se silným dnem, kde se omáčka nepřipaluje. Kombinace omáčky a brokolice je skvělá i na gnochy - lze přidat kousíčky opečeného kuřete nebo na kuřecí přírodní stejk s brambory - masa můře být méně.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:09

    Anonyme, budes se divit, ale takovy smazeny hermelin je o mnohem tezsi nez smetanova syrova omacka, a s testovinami jak radi pani Lidka muze byt vynikajici, tam neni zapotrebi velke mnozstvi.Navic to bile vino, ktere je soucasti receptu, ta kalorie spali! Vlastni skusenost:-))) Davam 1 s hvezdickou!

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:02

    Tak tohle se mi velie zamlouva, prestoze je tam maslo a smetana, neni tam zbytecne moc koreni. Jdu na trh pro brokolici:-)))

  • jimmbo jimmbo | 7. 6. 2005 14:42

    Naprosto unikátní. Doporučuji všem. Výbornou přílohou jsou bramborové noky. Ale těstoviny taky nejsou k zahození. Jen pro pány doporučuji do omáčky přidat na tenké nudličky nakrájenou nějakou dobroučkou šunčičku.

  • Anonym | 25. 5. 2005 18:50

    No nevimjestli lehka,niva je mastna no maras

  • Lidka Kábrtová | 23. 5. 2005 19:06

    Mňam. doporučuji bropkolici nasekat na kousky, promíchat s těstovinami a celé přelít sýrovou omáčkou. Je to výtečná lehká večeře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Máslo Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

72
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
57
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
42
Houbové lívance
Houbové lívance
40
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
39
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Brokolice s nivovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact