• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g květák - předvařený
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 80
      g mrkev - hrubě
    • 80
      g celer - hrubě nastrouhaný
    • 80
      g rajský protlak
    • olej
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g rajčata
    • sůl
    • 2
      lžička italské koření , nebo bazalka, oregano...
    • sýr - není nutný

Postup přípravy receptu

1
Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo.
2
Na oleji ve větším hrnci necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme k masu krátce orestovat nastrouhanou mrkev, celer, česnek i protlak. Přidáme pokrájená masitá rajčata a papriku, okořeníme a osolíme dle chuti. Vše promícháme a krátce podusíme. K masu vmícháme květák a necháme směs trochu zchladnout, jelikož potřebujeme vmíchat do směsi vejce, která by se nám ve vařící směsi ihned srazila a my je potřebujeme jako pojivo při zapékání.
3
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem, směs do něj přendáme, uhladíme a přiklopené zapečeme v předehřáté troubě 20 minut, pak odklopíme a zapečeme ještě cca 15 minut. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem, který necháme rozehřát a zrůžovět.
4
Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou, s čerstvou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 20. 8. 2016 15:15

    Prima recept. Díky ;)

  • Pitipa | 1. 2. 2016 21:16

    Luxusni :-) <3

  • Eva Lukšová | 24. 2. 2015 06:51

    Nevím jak z brokolice ale z květáku to bylo výborné.

  • Aniha | 4. 8. 2014 10:44

    Super recept, chutnal moc :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Česnek Cibule Italské koření Květák Mleté maso Mrkev Olej Rajčata Rajský protlak Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Linecké banánky

Linecké banánky

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Sejkory

Sejkory

Mexické maso

Mexické maso

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
28
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Houbový guláš
Houbový guláš
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Brokolice alá brokolice
Brokolice alá brokolice
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice s česnekem
Brokolice s česnekem
  • Recepty.cz
  • Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact