Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo.
2
Na oleji ve větším hrnci necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme k masu krátce orestovat nastrouhanou mrkev, celer, česnek i protlak. Přidáme pokrájená masitá rajčata a papriku, okořeníme a osolíme dle chuti. Vše promícháme a krátce podusíme. K masu vmícháme květák a necháme směs trochu zchladnout, jelikož potřebujeme vmíchat do směsi vejce, která by se nám ve vařící směsi ihned srazila a my je potřebujeme jako pojivo při zapékání.
3
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem, směs do něj přendáme, uhladíme a přiklopené zapečeme v předehřáté troubě 20 minut, pak odklopíme a zapečeme ještě cca 15 minut. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem, který necháme rozehřát a zrůžovět.
4
Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou, s čerstvou zeleninou.