• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brokolice na španělský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice na španělský způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brokolice
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rajčata
    • paprika - sladká
    • 3
      česnek
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory (pokud jsou nové, nemusí se ani loupat) a podlijeme trochou vody. Když jsou brambory poloměkké, přidáme na růžičky rozebranou brokolici, pokrájená rajčata a na tenká kolečka nakrájený česnek. Lehce promícháme. Povaříme, až všechna zelenina změkne. Nakonec přidáme kysanou smetanu a osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Španělský koláč se špenátem

Španělský koláč se špenátem

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PetaMaci | 30. 8. 2018 17:26

    Hodí se k tomu sušená šunka :-)

  • JRut | 19. 10. 2014 18:20

    Za vzhled 2.

  • Cardová | 30. 11. 2012 08:45

    Výborný!

  • tanadas | 27. 11. 2012 12:54

    Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

  • tanadas | 27. 11. 2012 12:54

    Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

  • Suffran | 11. 7. 2011 13:19

    Výborné, já akorát namísto rajčat dávám houby - hlívu nebo žampiony. Není to tak kyselé.

  • cioccolatino
    cioccolatino | 2. 5. 2011 14:41

    Dneska to delam podruhe. Je to moc dobre. Rajcata jsem oloupala, pridala chilli a kokosove mleko. Minule byla jenom zeleninka. Dneska jsem pridala i kureci prsicka. Mnam <3

  • MartikK
    MartikK | 28. 3. 2011 13:56

    Opravdu moc dobré, ani jsem nesolila. Přidala jsem i kukuřici. Dávám za jedna.

  • JanaGrocholova | 12. 3. 2011 10:52

    Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Toto jídlo má ráda celá rodina.

  • Petra | 29. 11. 2010 13:53

    Přidala jsem trochu šunky a místo smetany použila kokosové mléko a celá rodinka si pochutnala :-) :-) :-)

  • fabian
    fabian | 30. 10. 2010 14:46

    Nejsem zadny kuchar a jidlo bez masa pro me neni moc jidlo, tak tohle jsem zvladnul a bylo to jedle:)

  • Pilar | 28. 10. 2010 13:59

    Jsem spanelka,andalúsa a opravdu ve spanelske kuchyni je kysela smetana neznama.Urcite to chutna take se sladkou a eventuelne trochu zostrit peperonkou.Kdyz pouzijete olivovy olej (virgen extra) mate hned vice spanelske (stredozemni) chuti.¿ A co takhle zkusit misto smetany kokosove mleko ?

  • ilis ilis | 18. 2. 2009 13:25

    Zakysanou smetanu není problém si doma vyrobit.Do 250ml 33% smetany vymačkejte z 1/2 citronu šťávu,zamíchejte a během chvilky smetana zhoustne.Od smetany z obchodu téměř k nerozeznání...

  • Šárka Š | 18. 2. 2009 04:51

    Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Jen malou poznámku k názvu, tu zakysanou smetanu ve Španělsku nekoupíte...Zkusím ji nahradit jogurtem.

  • Lída K. | 8. 3. 2008 13:32

    S chlebem a syrovou zeleninou chutná výborně, něco jako zeleninový chuláš:-) Solí ani dalším kořením jsem nešetřila. Brokolici je potřeba přidat spíš dřív, aby se brambory nakonec nerozvařily. A s vodou opatrně.

  • Myška | 27. 2. 2008 18:46

    Mě to teda chutnalo moc. Vkládám do svých receptů...akorát jsem tam přidala šunku - to aby to jedl i můj chlap :-)

  • Mirka | 17. 2. 2008 12:30

    Zdravé a dobré! Mně osobně to moc chutnalo, ale nevím jak bych se tímto jídlem zavděčila chlapům doma. :-/

  • Marie | 10. 1. 2008 12:01

    Skoda, ze ve Spanelsku neni k dostani kysana smetana...

  • Miloslava Odvářková | 8. 1. 2008 14:05

    Výborné! Z brokolice jsem zatím opakovala asi 4 jídla, což už mi nestačilo, tak jsem zkusila tohle, neboť recept vypadal slibně, a nezklamalo to! Super a díky!

  • Katka Sequensová | 4. 1. 2008 21:33

    Hang: Je pravda, že to co se píše v receptu a obrázek nějak nesouhlasí ;o) Ale obojí vypadá lákavě! Možná je na obrázku i sýr, ten by neměl chybět!!!!!!

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Mata Jureková | 24. 11. 2007 12:01

    Jednoduché a výborné.

  • Hang | 21. 10. 2007 09:57

    super věc, i když jsem se nejdřív kombinace brokolice + rajčata bála... fakt ňamkózní :)

  • Jakub Hrib | 30. 9. 2007 19:51

    Můžu se autorů zeptat, k jakému jídlu je ta fotografie? Rozhodně to není jídlo z receptu. Na fotce je snad nějaká brokolice, šunka, kukuřice a pečené brambory...vypadá to lákavě a rádi bychom vyzkoušeli, pomožte...:((

  • Natka | 16. 8. 2007 16:30

    Milé dámy a páne...měli byste si to po sobě pořádně pečíst...jak už recepty, tak komentáře k nim, tolik hrubek a gramatických chyb, to jen tak někdo neudělá... Šílené

  • Jana D | 12. 6. 2007 12:42

    Dobrý den, děkuji za výborný recept. Trochu jsem ho pozměnila zapečením v troubě, přidala jsem ještě navrch pár plátk sladšího tvrdého sýra (např.královský) a rajčata jsem vynechala a raději si z nich k té dobrůtce udělala salát:) Děkuji

  • Anonym | 23. 5. 2007 17:59

    Minulý týden jsem pekla v troubě - pokrájené napůl uvařené brambory + syrová rajčata + jen cca 2 minuty povařená brokolice, na drbono usekaný česnek, vše zalito bílý jogurtem ochuceným podravkou a bylinkami, a nakonec posypáno strouhaným sýrem v zapékací vymazané a vysypané misce odhadem 15-20 minut.

  • anemone | 23. 5. 2007 16:08

    přidala jsem ještě chilli papričku a bylo to výborné, díky za tip

  • olga lisáková | 6. 1. 2007 12:46

    Tak nevím... Asi máme jiné chuťové preference, moc jsme si nepochutnali. Přidala jsem pepř a žampiony to dle mého taky nevytrhnou. Zato dětem překvapivě chutnalo. A to nejsme masožravci a bez masa se obejdeme. Ale co jednomu nechutná, může být pro druhého lahůdka. Proti receptu žádná výtka, je to jen otázka chutí.

  • Heduš | 23. 4. 2006 13:49

    Vynikající. Dle předchozích rad jsem přidala čerstvé žampiony a trošku podravky, pepře.

  • Anonym | 22. 2. 2006 11:46

    Ja by som to viac ochutila, pridala by som viac cesnaku a keďže je to na španielsky spôsob, tak aj trocha štipľavej papriky.

  • michal | 22. 2. 2006 10:00

    brokolici miluji ale toto bylo nijaké . poprvé jsem to zkusil se smetanou,napodruhe s ketchupem.

  • Marti | 20. 2. 2006 19:10

    Na prvni pohled po uvareni to vubec nevypada lakave, ale jedle to je a i dost chutne. Jelikoz jsem tehotna, tak jsem si k tomu dala vajicko na tvrdo a moc jsem si pochutnala.

  • Hana Lajzova | 4. 2. 2006 16:17

    Tuto dobrůtku jsem si dnes vařila na oběd a velice jsem si pochutnala. Jen jsem zeleninu trošičku rozvařila, ale i tak to byla mňamka.Díky za jednoduchý a chutný recept.

  • Jana Burešová | 2. 2. 2006 21:11

    Pro Magdinu: Pry pokud se z cesneku vyloupne ten klicek co je uprostred, nemel by byt tolik nadymavy. Vyzkousela jsem a zda se mi, ze funguje. Svagrova ma dvouletou holcicku a uz parkrat zkusili i jidlo s takto upravenym cesnekem a dobre. :-)Jinak recept dobry. :-)

  • evaf | 24. 1. 2006 21:57

    Preju hezky den. Musim se pridat k oslavnym projevum.Myslim, ze pridani kecupu nebylo to prave.Prave smetana dal jidlu jemne nakyslou zajimavou chut. A burtgulasi se muj vytvor opravdu nepodobal. Uvazuji, ze priste pridam zampiony :-)

  • Jiri Antos | 22. 1. 2006 14:54

    Spocatku to vypadalo hrozne, ale potom se to zlepsilo ... trosku jsem to upravil a misto smetany jsem tam dal ketchup, a docela se to da jist .... prirovnal bych to trosku k burtgulasu ... :-)

  • nastěnka z Brna | 20. 12. 2005 12:40

    moc dobré. dokonce i můj drahý, který většinou tvrdí, že zelenina je pro něj toxická, si pochutnal. potom se divil, "to tam vážně nebylo maso? že jsem si ani nevšiml..." :-) Jen jsem ještě přidala trošku pepře, podravky a nakonec trochu jíšky, bylo to málo husté - asi jsem dala moc vody...

  • zdenka | 16. 12. 2005 14:08

    Já bych řekla mnoho povyku pro nic! Je to tu samá chvála, ale já i manžel jsme se shodli, že je to takové nijaké, nevýrazná chuť, prostě tomu něco chybí...

  • magdina | 15. 11. 2005 08:50

    Večer jsem to uvařila na dnešek-jenjsem musela brokolici i brambory pokrájet na kousky protože to dnes na oběd budou mít naše dvojčata, která ještě nemají 2 roky. Taky jsem vynechala česnek. Tak uvidím až přijdu z práce co se dozvím od manžela-jestli jemu i dětem chutnalo. Mně to chutnalo a bylo to zas něco jiného.

  • Libi | 13. 11. 2005 15:17

    Když jsem přidala smetanu trochu jsem se lekla toho jak to vypadá.... Ale chuťově fakt super!

  • Martina | 7. 11. 2005 16:07

    Také jsem byla nejdříve skeptická a ze začátku to vypadalo jako nepříliš vábný "eintopf", ale jak se přidá smetana a jídlo získá hustší krémovou konzistenci, láká k ochutnání a chuťově je naprosto výborné!!! Určitě si brokolici takto zase brzy připravím :-)

  • Hanka | 21. 10. 2005 08:02

    Tak to byla opravdova dobrutka!!!!

  • Hanka Luk | 25. 9. 2005 14:30

    moc povedené!

  • dave | 21. 9. 2005 18:45

    tak to je žraso,jako, že se počítám k masožroutum, tak tato chalka mě překvapila. vynikajícííííí. jen jednu poznámku. příště bych napsal kolik je trochu vody, páč jsem jí tam dal větší trochu a byla to spíš polívka. ale jinak super

  • dave | 20. 9. 2005 15:55

    dneska si to dam k večeři pak se uvidí

  • Hanka Bořilová | 22. 7. 2005 06:01

    je to velice jedlá kombinace s květákem i pekně barevná

  • lenka zilkova | 20. 7. 2005 16:21

    nechutnalo mi to.nevýrazbá chutˇ.nic extra.L

  • Martin + Jana D. | 17. 7. 2005 13:39

    práve dojedáme a stále si len pochvalujeme :)

  • Alena | 29. 6. 2005 08:09

    Tak je odzkoušeno, ale nebyla to brokolice, byl květák a vůbec to nevadí. Je to vynikající lehké a žravé. Příště zkusím s brokolicí i s květákem.... nňam

  • Hanka | 28. 6. 2005 13:17

    hmmmm je to opravdu dobrota - nejdřív jsem byla skeptická, kombinace rajčata a brokolice mi většinou moc nešmakuje, ale tohle je fakt žůžo ;o)

  • Lenka K. | 3. 6. 2005 20:11

    Tohle je opravdu mňamka! Je to recept mojí mamky a kdo má rád brokolici, přijde si na své:-)

  • Alik | 3. 6. 2005 12:40

    Tak tohle mám ráda ňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Česnek Cibule Olej Paprika - sladká Rajčata Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

104
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
97
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
92
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
91
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
88
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice alá brokolice
Brokolice alá brokolice
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob…
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice pečená s česnekem a citronem
  • Recepty.cz
  • Brokolice na španělský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact