• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brokolice na španělský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice na španělský způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brokolice
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rajčata
    • paprika - sladká
    • 3
      česnek
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory (pokud jsou nové, nemusí se ani loupat) a podlijeme trochou vody. Když jsou brambory poloměkké, přidáme na růžičky rozebranou brokolici, pokrájená rajčata a na tenká kolečka nakrájený česnek. Lehce promícháme. Povaříme, až všechna zelenina změkne. Nakonec přidáme kysanou smetanu a osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Španělský koláč se špenátem

Španělský koláč se špenátem

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PetaMaci | 30. 8. 2018 17:26

    Hodí se k tomu sušená šunka :-)

  • JRut | 19. 10. 2014 18:20

    Za vzhled 2.

  • Cardová | 30. 11. 2012 08:45

    Výborný!

  • tanadas | 27. 11. 2012 12:54

    Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

  • tanadas | 27. 11. 2012 12:54

    Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

  • Suffran | 11. 7. 2011 13:19

    Výborné, já akorát namísto rajčat dávám houby - hlívu nebo žampiony. Není to tak kyselé.

  • cioccolatino
    cioccolatino | 2. 5. 2011 14:41

    Dneska to delam podruhe. Je to moc dobre. Rajcata jsem oloupala, pridala chilli a kokosove mleko. Minule byla jenom zeleninka. Dneska jsem pridala i kureci prsicka. Mnam <3

  • MartikK
    MartikK | 28. 3. 2011 13:56

    Opravdu moc dobré, ani jsem nesolila. Přidala jsem i kukuřici. Dávám za jedna.

  • JanaGrocholova | 12. 3. 2011 10:52

    Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Toto jídlo má ráda celá rodina.

  • Petra | 29. 11. 2010 13:53

    Přidala jsem trochu šunky a místo smetany použila kokosové mléko a celá rodinka si pochutnala :-) :-) :-)

  • fabian
    fabian | 30. 10. 2010 14:46

    Nejsem zadny kuchar a jidlo bez masa pro me neni moc jidlo, tak tohle jsem zvladnul a bylo to jedle:)

  • Pilar | 28. 10. 2010 13:59

    Jsem spanelka,andalúsa a opravdu ve spanelske kuchyni je kysela smetana neznama.Urcite to chutna take se sladkou a eventuelne trochu zostrit peperonkou.Kdyz pouzijete olivovy olej (virgen extra) mate hned vice spanelske (stredozemni) chuti.¿ A co takhle zkusit misto smetany kokosove mleko ?

  • ilis ilis | 18. 2. 2009 13:25

    Zakysanou smetanu není problém si doma vyrobit.Do 250ml 33% smetany vymačkejte z 1/2 citronu šťávu,zamíchejte a během chvilky smetana zhoustne.Od smetany z obchodu téměř k nerozeznání...

  • Šárka Š | 18. 2. 2009 04:51

    Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Jen malou poznámku k názvu, tu zakysanou smetanu ve Španělsku nekoupíte...Zkusím ji nahradit jogurtem.

  • Lída K. | 8. 3. 2008 13:32

    S chlebem a syrovou zeleninou chutná výborně, něco jako zeleninový chuláš:-) Solí ani dalším kořením jsem nešetřila. Brokolici je potřeba přidat spíš dřív, aby se brambory nakonec nerozvařily. A s vodou opatrně.

  • Myška | 27. 2. 2008 18:46

    Mě to teda chutnalo moc. Vkládám do svých receptů...akorát jsem tam přidala šunku - to aby to jedl i můj chlap :-)

  • Mirka | 17. 2. 2008 12:30

    Zdravé a dobré! Mně osobně to moc chutnalo, ale nevím jak bych se tímto jídlem zavděčila chlapům doma. :-/

  • Marie | 10. 1. 2008 12:01

    Skoda, ze ve Spanelsku neni k dostani kysana smetana...

  • Miloslava Odvářková | 8. 1. 2008 14:05

    Výborné! Z brokolice jsem zatím opakovala asi 4 jídla, což už mi nestačilo, tak jsem zkusila tohle, neboť recept vypadal slibně, a nezklamalo to! Super a díky!

  • Katka Sequensová | 4. 1. 2008 21:33

    Hang: Je pravda, že to co se píše v receptu a obrázek nějak nesouhlasí ;o) Ale obojí vypadá lákavě! Možná je na obrázku i sýr, ten by neměl chybět!!!!!!

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Mata Jureková | 24. 11. 2007 12:01

    Jednoduché a výborné.

  • Hang | 21. 10. 2007 09:57

    super věc, i když jsem se nejdřív kombinace brokolice + rajčata bála... fakt ňamkózní :)

  • Jakub Hrib | 30. 9. 2007 19:51

    Můžu se autorů zeptat, k jakému jídlu je ta fotografie? Rozhodně to není jídlo z receptu. Na fotce je snad nějaká brokolice, šunka, kukuřice a pečené brambory...vypadá to lákavě a rádi bychom vyzkoušeli, pomožte...:((

  • Natka | 16. 8. 2007 16:30

    Milé dámy a páne...měli byste si to po sobě pořádně pečíst...jak už recepty, tak komentáře k nim, tolik hrubek a gramatických chyb, to jen tak někdo neudělá... Šílené

  • Jana D | 12. 6. 2007 12:42

    Dobrý den, děkuji za výborný recept. Trochu jsem ho pozměnila zapečením v troubě, přidala jsem ještě navrch pár plátk sladšího tvrdého sýra (např.královský) a rajčata jsem vynechala a raději si z nich k té dobrůtce udělala salát:) Děkuji

  • Anonym | 23. 5. 2007 17:59

    Minulý týden jsem pekla v troubě - pokrájené napůl uvařené brambory + syrová rajčata + jen cca 2 minuty povařená brokolice, na drbono usekaný česnek, vše zalito bílý jogurtem ochuceným podravkou a bylinkami, a nakonec posypáno strouhaným sýrem v zapékací vymazané a vysypané misce odhadem 15-20 minut.

  • anemone | 23. 5. 2007 16:08

    přidala jsem ještě chilli papričku a bylo to výborné, díky za tip

  • olga lisáková | 6. 1. 2007 12:46

    Tak nevím... Asi máme jiné chuťové preference, moc jsme si nepochutnali. Přidala jsem pepř a žampiony to dle mého taky nevytrhnou. Zato dětem překvapivě chutnalo. A to nejsme masožravci a bez masa se obejdeme. Ale co jednomu nechutná, může být pro druhého lahůdka. Proti receptu žádná výtka, je to jen otázka chutí.

  • Heduš | 23. 4. 2006 13:49

    Vynikající. Dle předchozích rad jsem přidala čerstvé žampiony a trošku podravky, pepře.

  • Anonym | 22. 2. 2006 11:46

    Ja by som to viac ochutila, pridala by som viac cesnaku a keďže je to na španielsky spôsob, tak aj trocha štipľavej papriky.

  • michal | 22. 2. 2006 10:00

    brokolici miluji ale toto bylo nijaké . poprvé jsem to zkusil se smetanou,napodruhe s ketchupem.

  • Marti | 20. 2. 2006 19:10

    Na prvni pohled po uvareni to vubec nevypada lakave, ale jedle to je a i dost chutne. Jelikoz jsem tehotna, tak jsem si k tomu dala vajicko na tvrdo a moc jsem si pochutnala.

  • Hana Lajzova | 4. 2. 2006 16:17

    Tuto dobrůtku jsem si dnes vařila na oběd a velice jsem si pochutnala. Jen jsem zeleninu trošičku rozvařila, ale i tak to byla mňamka.Díky za jednoduchý a chutný recept.

  • Jana Burešová | 2. 2. 2006 21:11

    Pro Magdinu: Pry pokud se z cesneku vyloupne ten klicek co je uprostred, nemel by byt tolik nadymavy. Vyzkousela jsem a zda se mi, ze funguje. Svagrova ma dvouletou holcicku a uz parkrat zkusili i jidlo s takto upravenym cesnekem a dobre. :-)Jinak recept dobry. :-)

  • evaf | 24. 1. 2006 21:57

    Preju hezky den. Musim se pridat k oslavnym projevum.Myslim, ze pridani kecupu nebylo to prave.Prave smetana dal jidlu jemne nakyslou zajimavou chut. A burtgulasi se muj vytvor opravdu nepodobal. Uvazuji, ze priste pridam zampiony :-)

  • Jiri Antos | 22. 1. 2006 14:54

    Spocatku to vypadalo hrozne, ale potom se to zlepsilo ... trosku jsem to upravil a misto smetany jsem tam dal ketchup, a docela se to da jist .... prirovnal bych to trosku k burtgulasu ... :-)

  • nastěnka z Brna | 20. 12. 2005 12:40

    moc dobré. dokonce i můj drahý, který většinou tvrdí, že zelenina je pro něj toxická, si pochutnal. potom se divil, "to tam vážně nebylo maso? že jsem si ani nevšiml..." :-) Jen jsem ještě přidala trošku pepře, podravky a nakonec trochu jíšky, bylo to málo husté - asi jsem dala moc vody...

  • zdenka | 16. 12. 2005 14:08

    Já bych řekla mnoho povyku pro nic! Je to tu samá chvála, ale já i manžel jsme se shodli, že je to takové nijaké, nevýrazná chuť, prostě tomu něco chybí...

  • magdina | 15. 11. 2005 08:50

    Večer jsem to uvařila na dnešek-jenjsem musela brokolici i brambory pokrájet na kousky protože to dnes na oběd budou mít naše dvojčata, která ještě nemají 2 roky. Taky jsem vynechala česnek. Tak uvidím až přijdu z práce co se dozvím od manžela-jestli jemu i dětem chutnalo. Mně to chutnalo a bylo to zas něco jiného.

  • Libi | 13. 11. 2005 15:17

    Když jsem přidala smetanu trochu jsem se lekla toho jak to vypadá.... Ale chuťově fakt super!

  • Martina | 7. 11. 2005 16:07

    Také jsem byla nejdříve skeptická a ze začátku to vypadalo jako nepříliš vábný "eintopf", ale jak se přidá smetana a jídlo získá hustší krémovou konzistenci, láká k ochutnání a chuťově je naprosto výborné!!! Určitě si brokolici takto zase brzy připravím :-)

  • Hanka | 21. 10. 2005 08:02

    Tak to byla opravdova dobrutka!!!!

  • Hanka Luk | 25. 9. 2005 14:30

    moc povedené!

  • dave | 21. 9. 2005 18:45

    tak to je žraso,jako, že se počítám k masožroutum, tak tato chalka mě překvapila. vynikajícííííí. jen jednu poznámku. příště bych napsal kolik je trochu vody, páč jsem jí tam dal větší trochu a byla to spíš polívka. ale jinak super

  • dave | 20. 9. 2005 15:55

    dneska si to dam k večeři pak se uvidí

  • Hanka Bořilová | 22. 7. 2005 06:01

    je to velice jedlá kombinace s květákem i pekně barevná

  • lenka zilkova | 20. 7. 2005 16:21

    nechutnalo mi to.nevýrazbá chutˇ.nic extra.L

  • Martin + Jana D. | 17. 7. 2005 13:39

    práve dojedáme a stále si len pochvalujeme :)

  • Alena | 29. 6. 2005 08:09

    Tak je odzkoušeno, ale nebyla to brokolice, byl květák a vůbec to nevadí. Je to vynikající lehké a žravé. Příště zkusím s brokolicí i s květákem.... nňam

  • Hanka | 28. 6. 2005 13:17

    hmmmm je to opravdu dobrota - nejdřív jsem byla skeptická, kombinace rajčata a brokolice mi většinou moc nešmakuje, ale tohle je fakt žůžo ;o)

  • Lenka K. | 3. 6. 2005 20:11

    Tohle je opravdu mňamka! Je to recept mojí mamky a kdo má rád brokolici, přijde si na své:-)

  • Alik | 3. 6. 2005 12:40

    Tak tohle mám ráda ňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Česnek Cibule Olej Paprika - sladká Rajčata Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
33
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice alá brokolice
Brokolice alá brokolice
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob…
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice pečená s česnekem a citronem
  • Recepty.cz
  • Brokolice na španělský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact