• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brokolice na španělský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice na španělský způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brokolice
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rajčata
    • paprika - sladká
    • 3
      česnek
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory (pokud jsou nové, nemusí se ani loupat) a podlijeme trochou vody. Když jsou brambory poloměkké, přidáme na růžičky rozebranou brokolici, pokrájená rajčata a na tenká kolečka nakrájený česnek. Lehce promícháme. Povaříme, až všechna zelenina změkne. Nakonec přidáme kysanou smetanu a osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Španělský koláč se špenátem

Španělský koláč se špenátem

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PetaMaci | 30. 8. 2018 17:26

    Hodí se k tomu sušená šunka :-)

  • JRut | 19. 10. 2014 18:20

    Za vzhled 2.

  • Cardová | 30. 11. 2012 08:45

    Výborný!

  • tanadas | 27. 11. 2012 12:54

    Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

  • tanadas | 27. 11. 2012 12:54

    Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

  • Suffran | 11. 7. 2011 13:19

    Výborné, já akorát namísto rajčat dávám houby - hlívu nebo žampiony. Není to tak kyselé.

  • cioccolatino
    cioccolatino | 2. 5. 2011 14:41

    Dneska to delam podruhe. Je to moc dobre. Rajcata jsem oloupala, pridala chilli a kokosove mleko. Minule byla jenom zeleninka. Dneska jsem pridala i kureci prsicka. Mnam <3

  • MartikK
    MartikK | 28. 3. 2011 13:56

    Opravdu moc dobré, ani jsem nesolila. Přidala jsem i kukuřici. Dávám za jedna.

  • JanaGrocholova | 12. 3. 2011 10:52

    Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Toto jídlo má ráda celá rodina.

  • Petra | 29. 11. 2010 13:53

    Přidala jsem trochu šunky a místo smetany použila kokosové mléko a celá rodinka si pochutnala :-) :-) :-)

  • fabian
    fabian | 30. 10. 2010 14:46

    Nejsem zadny kuchar a jidlo bez masa pro me neni moc jidlo, tak tohle jsem zvladnul a bylo to jedle:)

  • Pilar | 28. 10. 2010 13:59

    Jsem spanelka,andalúsa a opravdu ve spanelske kuchyni je kysela smetana neznama.Urcite to chutna take se sladkou a eventuelne trochu zostrit peperonkou.Kdyz pouzijete olivovy olej (virgen extra) mate hned vice spanelske (stredozemni) chuti.¿ A co takhle zkusit misto smetany kokosove mleko ?

  • ilis ilis | 18. 2. 2009 13:25

    Zakysanou smetanu není problém si doma vyrobit.Do 250ml 33% smetany vymačkejte z 1/2 citronu šťávu,zamíchejte a během chvilky smetana zhoustne.Od smetany z obchodu téměř k nerozeznání...

  • Šárka Š | 18. 2. 2009 04:51

    Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Jen malou poznámku k názvu, tu zakysanou smetanu ve Španělsku nekoupíte...Zkusím ji nahradit jogurtem.

  • Lída K. | 8. 3. 2008 13:32

    S chlebem a syrovou zeleninou chutná výborně, něco jako zeleninový chuláš:-) Solí ani dalším kořením jsem nešetřila. Brokolici je potřeba přidat spíš dřív, aby se brambory nakonec nerozvařily. A s vodou opatrně.

  • Myška | 27. 2. 2008 18:46

    Mě to teda chutnalo moc. Vkládám do svých receptů...akorát jsem tam přidala šunku - to aby to jedl i můj chlap :-)

  • Mirka | 17. 2. 2008 12:30

    Zdravé a dobré! Mně osobně to moc chutnalo, ale nevím jak bych se tímto jídlem zavděčila chlapům doma. :-/

  • Marie | 10. 1. 2008 12:01

    Skoda, ze ve Spanelsku neni k dostani kysana smetana...

  • Miloslava Odvářková | 8. 1. 2008 14:05

    Výborné! Z brokolice jsem zatím opakovala asi 4 jídla, což už mi nestačilo, tak jsem zkusila tohle, neboť recept vypadal slibně, a nezklamalo to! Super a díky!

  • Katka Sequensová | 4. 1. 2008 21:33

    Hang: Je pravda, že to co se píše v receptu a obrázek nějak nesouhlasí ;o) Ale obojí vypadá lákavě! Možná je na obrázku i sýr, ten by neměl chybět!!!!!!

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Mata Jureková | 24. 11. 2007 12:01

    Jednoduché a výborné.

  • Hang | 21. 10. 2007 09:57

    super věc, i když jsem se nejdřív kombinace brokolice + rajčata bála... fakt ňamkózní :)

  • Jakub Hrib | 30. 9. 2007 19:51

    Můžu se autorů zeptat, k jakému jídlu je ta fotografie? Rozhodně to není jídlo z receptu. Na fotce je snad nějaká brokolice, šunka, kukuřice a pečené brambory...vypadá to lákavě a rádi bychom vyzkoušeli, pomožte...:((

  • Natka | 16. 8. 2007 16:30

    Milé dámy a páne...měli byste si to po sobě pořádně pečíst...jak už recepty, tak komentáře k nim, tolik hrubek a gramatických chyb, to jen tak někdo neudělá... Šílené

  • Jana D | 12. 6. 2007 12:42

    Dobrý den, děkuji za výborný recept. Trochu jsem ho pozměnila zapečením v troubě, přidala jsem ještě navrch pár plátk sladšího tvrdého sýra (např.královský) a rajčata jsem vynechala a raději si z nich k té dobrůtce udělala salát:) Děkuji

  • Anonym | 23. 5. 2007 17:59

    Minulý týden jsem pekla v troubě - pokrájené napůl uvařené brambory + syrová rajčata + jen cca 2 minuty povařená brokolice, na drbono usekaný česnek, vše zalito bílý jogurtem ochuceným podravkou a bylinkami, a nakonec posypáno strouhaným sýrem v zapékací vymazané a vysypané misce odhadem 15-20 minut.

  • anemone | 23. 5. 2007 16:08

    přidala jsem ještě chilli papričku a bylo to výborné, díky za tip

  • olga lisáková | 6. 1. 2007 12:46

    Tak nevím... Asi máme jiné chuťové preference, moc jsme si nepochutnali. Přidala jsem pepř a žampiony to dle mého taky nevytrhnou. Zato dětem překvapivě chutnalo. A to nejsme masožravci a bez masa se obejdeme. Ale co jednomu nechutná, může být pro druhého lahůdka. Proti receptu žádná výtka, je to jen otázka chutí.

  • Heduš | 23. 4. 2006 13:49

    Vynikající. Dle předchozích rad jsem přidala čerstvé žampiony a trošku podravky, pepře.

  • Anonym | 22. 2. 2006 11:46

    Ja by som to viac ochutila, pridala by som viac cesnaku a keďže je to na španielsky spôsob, tak aj trocha štipľavej papriky.

  • michal | 22. 2. 2006 10:00

    brokolici miluji ale toto bylo nijaké . poprvé jsem to zkusil se smetanou,napodruhe s ketchupem.

  • Marti | 20. 2. 2006 19:10

    Na prvni pohled po uvareni to vubec nevypada lakave, ale jedle to je a i dost chutne. Jelikoz jsem tehotna, tak jsem si k tomu dala vajicko na tvrdo a moc jsem si pochutnala.

  • Hana Lajzova | 4. 2. 2006 16:17

    Tuto dobrůtku jsem si dnes vařila na oběd a velice jsem si pochutnala. Jen jsem zeleninu trošičku rozvařila, ale i tak to byla mňamka.Díky za jednoduchý a chutný recept.

  • Jana Burešová | 2. 2. 2006 21:11

    Pro Magdinu: Pry pokud se z cesneku vyloupne ten klicek co je uprostred, nemel by byt tolik nadymavy. Vyzkousela jsem a zda se mi, ze funguje. Svagrova ma dvouletou holcicku a uz parkrat zkusili i jidlo s takto upravenym cesnekem a dobre. :-)Jinak recept dobry. :-)

  • evaf | 24. 1. 2006 21:57

    Preju hezky den. Musim se pridat k oslavnym projevum.Myslim, ze pridani kecupu nebylo to prave.Prave smetana dal jidlu jemne nakyslou zajimavou chut. A burtgulasi se muj vytvor opravdu nepodobal. Uvazuji, ze priste pridam zampiony :-)

  • Jiri Antos | 22. 1. 2006 14:54

    Spocatku to vypadalo hrozne, ale potom se to zlepsilo ... trosku jsem to upravil a misto smetany jsem tam dal ketchup, a docela se to da jist .... prirovnal bych to trosku k burtgulasu ... :-)

  • nastěnka z Brna | 20. 12. 2005 12:40

    moc dobré. dokonce i můj drahý, který většinou tvrdí, že zelenina je pro něj toxická, si pochutnal. potom se divil, "to tam vážně nebylo maso? že jsem si ani nevšiml..." :-) Jen jsem ještě přidala trošku pepře, podravky a nakonec trochu jíšky, bylo to málo husté - asi jsem dala moc vody...

  • zdenka | 16. 12. 2005 14:08

    Já bych řekla mnoho povyku pro nic! Je to tu samá chvála, ale já i manžel jsme se shodli, že je to takové nijaké, nevýrazná chuť, prostě tomu něco chybí...

  • magdina | 15. 11. 2005 08:50

    Večer jsem to uvařila na dnešek-jenjsem musela brokolici i brambory pokrájet na kousky protože to dnes na oběd budou mít naše dvojčata, která ještě nemají 2 roky. Taky jsem vynechala česnek. Tak uvidím až přijdu z práce co se dozvím od manžela-jestli jemu i dětem chutnalo. Mně to chutnalo a bylo to zas něco jiného.

  • Libi | 13. 11. 2005 15:17

    Když jsem přidala smetanu trochu jsem se lekla toho jak to vypadá.... Ale chuťově fakt super!

  • Martina | 7. 11. 2005 16:07

    Také jsem byla nejdříve skeptická a ze začátku to vypadalo jako nepříliš vábný "eintopf", ale jak se přidá smetana a jídlo získá hustší krémovou konzistenci, láká k ochutnání a chuťově je naprosto výborné!!! Určitě si brokolici takto zase brzy připravím :-)

  • Hanka | 21. 10. 2005 08:02

    Tak to byla opravdova dobrutka!!!!

  • Hanka Luk | 25. 9. 2005 14:30

    moc povedené!

  • dave | 21. 9. 2005 18:45

    tak to je žraso,jako, že se počítám k masožroutum, tak tato chalka mě překvapila. vynikajícííííí. jen jednu poznámku. příště bych napsal kolik je trochu vody, páč jsem jí tam dal větší trochu a byla to spíš polívka. ale jinak super

  • dave | 20. 9. 2005 15:55

    dneska si to dam k večeři pak se uvidí

  • Hanka Bořilová | 22. 7. 2005 06:01

    je to velice jedlá kombinace s květákem i pekně barevná

  • lenka zilkova | 20. 7. 2005 16:21

    nechutnalo mi to.nevýrazbá chutˇ.nic extra.L

  • Martin + Jana D. | 17. 7. 2005 13:39

    práve dojedáme a stále si len pochvalujeme :)

  • Alena | 29. 6. 2005 08:09

    Tak je odzkoušeno, ale nebyla to brokolice, byl květák a vůbec to nevadí. Je to vynikající lehké a žravé. Příště zkusím s brokolicí i s květákem.... nňam

  • Hanka | 28. 6. 2005 13:17

    hmmmm je to opravdu dobrota - nejdřív jsem byla skeptická, kombinace rajčata a brokolice mi většinou moc nešmakuje, ale tohle je fakt žůžo ;o)

  • Lenka K. | 3. 6. 2005 20:11

    Tohle je opravdu mňamka! Je to recept mojí mamky a kdo má rád brokolici, přijde si na své:-)

  • Alik | 3. 6. 2005 12:40

    Tak tohle mám ráda ňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Česnek Cibule Olej Paprika - sladká Rajčata Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
23
Pizza – Langoše
Pizza – Langoše
22
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz VIP rozlučka s Bartoškou (†78): Eben přišel z domu, perly, mejdan a slzy! A Kaiserovo »cigárko na Barťáka«

VIP rozlučka s Bartoškou (†78): Eben přišel z domu, perly, mejdan a slzy! A Kaiserovo »cigárko na Barťáka«

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice alá brokolice
Brokolice alá brokolice
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob…
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice pečená s česnekem a citronem
  • Recepty.cz
  • Brokolice na španělský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact