Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na cca 6-ti milimetrové plátky.
2
Sýr s česnekem nastrouháme na jemném struhadle do misky, přidáme vejce, jemně pokrájené plátky schwarzwaldské šunky, mírně osolíme, dochutíme pepřem a muškátovým květem nebo oříškem, přilijeme mléko a vše promícháme. Směs zahustíme dle potřeby polohrubou moukou na hustější těstíčko, zhruba podobné bramborovému, které nám bude při obalování držet na zelenině.
3
Okapanou brokolici nebo květák obalíme v hladké mouce a následně v sýrovém těstíčku a to nejlépe půjde čistou rukou. Je to trochu "patláma patláma" postup, ale nejrychleší.
4
Po obalení ihned vkládáme do rozpáleného oleje v nepřilnavé pánvi a smažíme ze všech stran dozlatova.
5
Podáváme s vařeným nebo smaženým bramborem, bramborovou kaší, zeleninovým salátem...