moc dobrý!
misto smetany 2 procentni mliko, chedar syr. bez kecupu. plus k rajcatum papriku. tak to chutna nasim detem.
Moc dobré, rajčata pachuť neměla, kečup mám domácí, tak neřeším nějakou záplavu chemie z kupovaných (viz předchozí diskuze), prostě fakt super jídlo.
Recept není špatný, ale ta rajčata mi tam moc nesedla. Pečením získala takovou divnou pachuť... :-$
Dobré to bylo. ALe tu cibuli jsem tam dávat neměl x)
Musim priznat,ze nam taky velmi chutnalo.Jelikoz jsme to vse nesnedli,zbylo na veceri a to me chutnalo vice bez brambor,jen tak,opravdu skvely recept.
Jednoduché, rychlé a výborné :)
jéje, tady je někdo parádně nerudný - když kritizuji, měla bych také umět kritiku snést a ne hned volit ostrá slova v odpověď, nemyslíte? ;-)
Mám hodně mlsný jazyk ale tohle je snad nejlepší jídlo z brokolice které jsem kdy ochutnala :-)
Vynikající, vynikající, vynikající. 1*
Tak jsem si přečetla kkomentáře, kroutila hlavou, a dala jsem pro jistotu, abych si to s nikým nerozházela, kečup i protlak :-)) Bylo to opravdu velmi dobré,takže se radujte, přidávejte recepty a nemračte se na sebe!
Zdeňko, v pohodě, jde jen o to, že někdo má rád to a jiný zase tohle... Je běžné, že se tedy vynechá to, co člověk rád nemá a nebude zkoušet přesně dle receptu, když ví, že mu to nechutná nebo mu z toho třeba bývá i špatně - i takové problémy s některým druhem jídla někteří lidé mívají. Já například nivu moc nemusím, jen výjimečně a trošičku. A kečup to samé. Proto vím, že bych se těchto věcí rovnou vyvarovala, abych si jídlo nezkazila. Oproti tomu třeba brokolici, zakysanou smetanu a koření ráda mám.
Ivo,omlouvám se,tato diskuze tady vznikla kvůli mému komentáři.Samozřejmě,že si může každý vynechat v receptu to,co nemá rád nebo nahradit cokoli čímkoli.Brala bych to,kdyby Sylva napsala,vyzkoušela jsem a příště vynechám to a to.Myslím,že smysl komentářů je vyzkoušet a ohodnotit nebo napsat k receptu svůj poznatek.Nevím,jestli někoho zajímá,co by paní X nebo pán Y v receptu vynechali.Sylvo,problém nemám žádný a ještě jednou se omlouvám.
Už jste to někdo vyzkoušel úplně přesně podle mého receptu i s kečupem?Tak chutná to vůbec někomu....:-)
Ja bych se nad tim ze nekdo chce neco z receptu vynechat nabo necim nahradit nepozastavovalaJa treba kecup na vareni nepouzivam vubec,pouze protlak, a treba veprove maso nahrazuji kurecim,a nikdo se nad tim nikdy nepozastvoval,tak nechapu proc to tu tak resite.Kazdyho vec jak co vari.I treba vegetaiani se koukaj na masove recepty s tim,ze to muze byt dobre ale to maso si nahri nejakou jeijich surovinou. ;-)A nebo si lide pri peceni cukrovi misto masla puziji jiny tuk,a strhla se kvuli tomu snad nekde nejaka valka?
Takový krásný recept ještě ho nikdo nevyzkoušel, ale již si ho "někdo" předem upravuje :-)
Mila Sylvo, lehce me iritovala tvoje poznamka z 5.5. " Nejaky problem" ale kazdeho vec, jak si dany recept upravi - s tim max. souhlasim.... - a jen tak btw nikomu jsem orechy nenabizela - ani Jane ne :-))
jano, tomu věřte, že jsem tech ořechů v medu snědla opravdu hodně a dost často jsem je i potřebovala a sem tam mi i tu náladu spravily a když né tak jsem si alespoň mlaskla :-)))
Koukám s úsměvem,že paní Korábová ráda mabízí ořechy s medem na nervy,mi už je Chezzie taky nabídla,asi s tím má dobré zkušenosti na vlastní kůži.
To jsem nevěděla,co může způsobit moje výborná brokolička:-)No tak se nehádejte,kdo chce udělá brokolici podle mého receptu bez jediného vynechání,kdo ne už to nebude brokolice alá brokolice,ale jen brokolice:-)Hezký den a dobrou chuť
Chezzie S - jejda jejda, proč ta jedovatost- myslím, že není od věci k uvedeným receptům přidávat svoje připomínky a zkušenosti, než donekonečma opakovat a po xté uvádět základní recepty s minimálními změnami a jestli vaří babička nebo dědeček opravdu není tvoje věc, ořechy v medu- báječný mls na dobrou náladu
Chezzie S: nauč se číst! Já se do nikoho zde nenavážím, pouze konstatuji, že bych něco vynechala, jelikož by mi to tam vadilo. To Ti jako vadí??? Ale to je Tvůj problém! Pokud vím, každý má jiné chutě, každý si recepty může upravovat dle svého. Psala jsem, co bych vynechala a jinak, že to může být dobré! Tak příště koukej lépe číst, než budeš plodit svá moudra. Díky. PS: jistě, že vařím, no hlavně peču a recept zde nějaký mám... Hloupé Tvé podotknutí...
zkousela jsem a moc nam vsem chutnalo... Sylvo, mozna bych se do autora (autorky) nenavazela... kazdy mame svoje chute, kazdemu chutna neco jineho.. ty tu nejaky recept (vlastni) mas - nebo vari pouze maminka a babicka???
Jano, to asi ne :-D Ale květák je docela stejně podobný, já mám ráda obojí :-) Holt by to byl ale květák a la květák :-D
Já bych nevynechala nic,ale brokolici bych vyměnila za květák :-)).Ale to by asi nebyla brokolici alá brokolice,že ?!
Anebo klidně i plátky čerstvých rajčat. Zdeňko, já Ti to neberu. Já jen píšu, co bych vynechala. Nějaký problém?
Já bych nevynechala ani nivu ani kečup,protože do tohoto receptu prostě patří.Pokud by mi niva nebo kečup vadili,udělala bych si brokolici podle jiného receptu.
Souhlasím se Sylvou ohledně kečupu. Tenhle americký "šmejd" značně zaneřádil českou kuchyni. Pro intenzivnější rajčatovou chuť přece stačí kvalitní protlak.
Nivu a kečup bych vynechala, ale jinak to může být dobré. Nějaký druh zapečené brokolice moje mamka i babička dělají. Já to mám také ráda.