• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brokolice alá brokolice
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice alá brokolice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice alá brokolice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g tvrdý sýr niva
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • máslo
    • kečup - jemný dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme v osolené vodě, uvařenou, pokrájenou vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Na brokolici dáme na kolečka nakrájená rajčata. Zakysanou smetanou smícháme s mlékem(trošku na zředění), vajíčkem, kečupem, přidáme sůl, pepř, oříšek a nastrouhanou nivu či sýr. Touto směsí polijeme brokolici s rajčaty. Dáme zapéct asi na 35 min. na 175 °C.
2
Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček

Brokolice (květák) se sýrem a…

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rprenosilova | 29. 5. 2013 20:25

    moc dobrý!

  • lucie | 28. 2. 2013 17:58

    misto smetany 2 procentni mliko, chedar syr. bez kecupu. plus k rajcatum papriku. tak to chutna nasim detem.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 16. 8. 2012 22:15

    Moc dobré, rajčata pachuť neměla, kečup mám domácí, tak neřeším nějakou záplavu chemie z kupovaných (viz předchozí diskuze), prostě fakt super jídlo.

  • Vašek | 18. 3. 2012 16:25

    Recept není špatný, ale ta rajčata mi tam moc nesedla. Pečením získala takovou divnou pachuť... :-$

  • Ikkju | 10. 3. 2012 17:06

    Dobré to bylo. ALe tu cibuli jsem tam dávat neměl x)

  • Marta | 25. 8. 2011 19:01

    Musim priznat,ze nam taky velmi chutnalo.Jelikoz jsme to vse nesnedli,zbylo na veceri a to me chutnalo vice bez brambor,jen tak,opravdu skvely recept.

  • Jana | 21. 5. 2011 14:26

    Jednoduché, rychlé a výborné :)

  • Jorinda
    Jorinda | 29. 1. 2011 16:13

    ýborné, doporučuji všem.

  • Ewabi | 21. 1. 2011 19:36

    jéje, tady je někdo parádně nerudný - když kritizuji, měla bych také umět kritiku snést a ne hned volit ostrá slova v odpověď, nemyslíte? ;-)

  • Lenka | 23. 11. 2010 11:25

    Mám hodně mlsný jazyk ale tohle je snad nejlepší jídlo z brokolice které jsem kdy ochutnala :-)

  • venyss venyss | 5. 12. 2009 14:15

    Vynikající, vynikající, vynikající. 1*

  • Miloslava Odvářková | 11. 3. 2009 11:57

    Tak jsem si přečetla kkomentáře, kroutila hlavou, a dala jsem pro jistotu, abych si to s nikým nerozházela, kečup i protlak :-)) Bylo to opravdu velmi dobré,takže se radujte, přidávejte recepty a nemračte se na sebe!

  • Sylva Karešová | 23. 5. 2008 20:51

    Zdeňko, v pohodě, jde jen o to, že někdo má rád to a jiný zase tohle... Je běžné, že se tedy vynechá to, co člověk rád nemá a nebude zkoušet přesně dle receptu, když ví, že mu to nechutná nebo mu z toho třeba bývá i špatně - i takové problémy s některým druhem jídla někteří lidé mívají. Já například nivu moc nemusím, jen výjimečně a trošičku. A kečup to samé. Proto vím, že bych se těchto věcí rovnou vyvarovala, abych si jídlo nezkazila. Oproti tomu třeba brokolici, zakysanou smetanu a koření ráda mám.

  • Zdeňka | 23. 5. 2008 20:08

    Ivo,omlouvám se,tato diskuze tady vznikla kvůli mému komentáři.Samozřejmě,že si může každý vynechat v receptu to,co nemá rád nebo nahradit cokoli čímkoli.Brala bych to,kdyby Sylva napsala,vyzkoušela jsem a příště vynechám to a to.Myslím,že smysl komentářů je vyzkoušet a ohodnotit nebo napsat k receptu svůj poznatek.Nevím,jestli někoho zajímá,co by paní X nebo pán Y v receptu vynechali.Sylvo,problém nemám žádný a ještě jednou se omlouvám.

  • Simona Hammerová | 22. 5. 2008 15:00

    Už jste to někdo vyzkoušel úplně přesně podle mého receptu i s kečupem?Tak chutná to vůbec někomu....:-)

  • Iva Bednarova | 21. 5. 2008 13:57

    Ja bych se nad tim ze nekdo chce neco z receptu vynechat nabo necim nahradit nepozastavovalaJa treba kecup na vareni nepouzivam vubec,pouze protlak, a treba veprove maso nahrazuji kurecim,a nikdo se nad tim nikdy nepozastvoval,tak nechapu proc to tu tak resite.Kazdyho vec jak co vari.I treba vegetaiani se koukaj na masove recepty s tim,ze to muze byt dobre ale to maso si nahri nejakou jeijich surovinou. ;-)A nebo si lide pri peceni cukrovi misto masla puziji jiny tuk,a strhla se kvuli tomu snad nekde nejaka valka?

  • Věra z DC | 20. 5. 2008 15:09

    Takový krásný recept ještě ho nikdo nevyzkoušel, ale již si ho "někdo" předem upravuje :-)

  • Chezzie S | 19. 5. 2008 20:03

    Mila Sylvo, lehce me iritovala tvoje poznamka z 5.5. " Nejaky problem" ale kazdeho vec, jak si dany recept upravi - s tim max. souhlasim.... - a jen tak btw nikomu jsem orechy nenabizela - ani Jane ne :-))

  • Zdenka Korábová | 13. 5. 2008 22:03

    jano, tomu věřte, že jsem tech ořechů v medu snědla opravdu hodně a dost často jsem je i potřebovala a sem tam mi i tu náladu spravily a když né tak jsem si alespoň mlaskla :-)))

  • Jana Remková | 13. 5. 2008 20:11

    Koukám s úsměvem,že paní Korábová ráda mabízí ořechy s medem na nervy,mi už je Chezzie taky nabídla,asi s tím má dobré zkušenosti na vlastní kůži.

  • Simona Hammerová | 13. 5. 2008 19:59

    To jsem nevěděla,co může způsobit moje výborná brokolička:-)No tak se nehádejte,kdo chce udělá brokolici podle mého receptu bez jediného vynechání,kdo ne už to nebude brokolice alá brokolice,ale jen brokolice:-)Hezký den a dobrou chuť

  • Zdenka Korábová | 10. 5. 2008 09:07

    Chezzie S - jejda jejda, proč ta jedovatost- myslím, že není od věci k uvedeným receptům přidávat svoje připomínky a zkušenosti, než donekonečma opakovat a po xté uvádět základní recepty s minimálními změnami a jestli vaří babička nebo dědeček opravdu není tvoje věc, ořechy v medu- báječný mls na dobrou náladu

  • Sylva Karešová | 10. 5. 2008 00:03

    Chezzie S: nauč se číst! Já se do nikoho zde nenavážím, pouze konstatuji, že bych něco vynechala, jelikož by mi to tam vadilo. To Ti jako vadí??? Ale to je Tvůj problém! Pokud vím, každý má jiné chutě, každý si recepty může upravovat dle svého. Psala jsem, co bych vynechala a jinak, že to může být dobré! Tak příště koukej lépe číst, než budeš plodit svá moudra. Díky. PS: jistě, že vařím, no hlavně peču a recept zde nějaký mám... Hloupé Tvé podotknutí...

  • Chezzie S | 9. 5. 2008 22:10

    zkousela jsem a moc nam vsem chutnalo... Sylvo, mozna bych se do autora (autorky) nenavazela... kazdy mame svoje chute, kazdemu chutna neco jineho.. ty tu nejaky recept (vlastni) mas - nebo vari pouze maminka a babicka???

  • Sylva Karešová | 6. 5. 2008 23:07

    Jano, to asi ne :-D Ale květák je docela stejně podobný, já mám ráda obojí :-) Holt by to byl ale květák a la květák :-D

  • Jana Kaboňová | 6. 5. 2008 22:44

    Já bych nevynechala nic,ale brokolici bych vyměnila za květák :-)).Ale to by asi nebyla brokolici alá brokolice,že ?!

  • Sylva Karešová | 5. 5. 2008 12:54

    Anebo klidně i plátky čerstvých rajčat. Zdeňko, já Ti to neberu. Já jen píšu, co bych vynechala. Nějaký problém?

  • Zdeňka | 5. 5. 2008 11:38

    Já bych nevynechala ani nivu ani kečup,protože do tohoto receptu prostě patří.Pokud by mi niva nebo kečup vadili,udělala bych si brokolici podle jiného receptu.

  • Kamil Krybus | 5. 5. 2008 09:15

    Souhlasím se Sylvou ohledně kečupu. Tenhle americký "šmejd" značně zaneřádil českou kuchyni. Pro intenzivnější rajčatovou chuť přece stačí kvalitní protlak.

  • Sylva Karešová | 5. 5. 2008 01:03

    Nivu a kečup bych vynechala, ale jinak to může být dobré. Nějaký druh zapečené brokolice moje mamka i babička dělají. Já to mám také ráda.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Kečup - jemný Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Rajčata Sůl Tvrdý sýr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

232
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
97
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
27
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená
Brokolice (květák) se sýrovou smetanou …
Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob…
  • Recepty.cz
  • Brokolice alá brokolice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact