Z roštěnce pečlivě odstraníme všechny blány a nařízneme šlachy. Maso svážeme provázkem, osolíme, opepříme a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Poté maso na oleji zvolna opečeme po všech stranách. Poté maso zlehka potřeme sardelovou pastou a dáme péci do trouby. Přidáme worchestrovou omáčku, podlijeme vínem a přidáme masox.
2
Pečeme pomalu a často otáčíme. Když je maso měkké, odstraníme provázek a nakrájíme je na tenké plátky. Podáváme s brambory a zeleninou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Yaro Alsorra
|12. 12. 2009 16:37
souhlasím s výše uvedenými poznámkami. Není uvedena doba pečení a ani teplota a navíc, kdo dává do jídla masox /E 621-glutaman sodný/ ničí chuť masa a své zdraví.
pepa petr
|19. 2. 2005 17:22
pozastavuje mě tam tak dlouhá doba mírného dušení.Ta masu musí dodat zákonitě při porcování šedý ne růžový vzhled.
Tomás Novák
|19. 3. 2004 17:11
Tak to nebude moc dobrý roastbeaf.Naložil bych ho den do předu,pak opekl na pánvi a pak pekl na 160 C asi hodinu a půl!Moso bude u prostřed krásně růžové