dl
vývar
pokud není vývar, postačí voda sbujonem nebo vegetou
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí čtvrtky opláchneme, protřeme solí a větší částí drceného nebo utřeného česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Přidáme maso a rychle opečeme a vložíme do většího pekáče nebo plechu s vysokým okrajem.
2
Výpek necháme na pánvi, přidáme zbytek česneku a tvrdý sýr. Promícháváme. Když se sýr začne rozpouštět, zalijeme pánev asi 1- 1,5 deci vývaru nebo vody s přidaným kouskem bujónu či vegety a za občasného promíchání necháme krátce povařit.
3
Brambory nakrájíme na kolečka asi 0,5 cm široká, prosolíme a naskládáme mezi maso na pekáči tak, aby bylo obloženo ze všech stran.
4
Nakonec do pekáče nalijeme směs z pánve, rovnoměrně zalijeme maso i brambory. Je potřeba pohlídat, aby sýr přišel spíš mezi brambory a kolem masa, aby se pak svrchu nepřipaloval. Podle chuti dosolíme a pečeme dočervena. Asi 60 minut při 180 stupních. Podle typu trouby.