• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bretaňské fazole
Napište svůj komentář k receptu

Bretaňské fazole

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bretaňské fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g fazole
    • 25
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 15
      g hladká mouka
    • 0,25
      kostka masox
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • petržel
    • 1,50
      lžíce rajský protlak nebo 2,5 lžic kečupu

Postup přípravy receptu

1
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme.
2
Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"

Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a…

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Michalisková | 4. 5. 2015 19:49

    Moc dobré, jen jsem dala pohankovou mouku a trochu sojové omáčky a okurel :-)

  • Tomáš | 9. 4. 2015 11:18

    ...to tedy vůbec nebyl bezvýznamný komentář :( právě naopak...patří tam nejlépe na kostky rajčata a demiglace

  • Eliska | 10. 3. 2015 16:10

    recept je skvělý, místo kecupu jsem dala přetlak od marks& spencer a bylo to super

  • Rosťa | 3. 3. 2015 14:37

    Dobrý recept pro ty , kteří si nechtějí kazit fazole uzeninou . Bez masoxu a s rajským protlakem je také moc dobrý . :-\

  • zdena | 27. 1. 2015 10:46

    Neni zavadny,jen spatne jsem to zmackla.Omlouvam se

  • Zdenina | 26. 1. 2015 12:01

    Velmi dobrý recept.Vařím ho už po kolikáté a pokaždé se po něm jen zapráší... :-D :-)

  • Jana | 13. 11. 2014 12:27

    Vynikající a jednoduchý recept, dnes vyzkoušeno a chutnalo... díky za inspiraci :-*

  • Jana203 | 18. 10. 2014 11:32

    To jste mohla jit hledat hned i bez tohoto bezvyznamneho komentare...

  • janina | 9. 9. 2014 19:54

    masox a kečup? aha. tak to půjdu hledat raději jiný recept...

  • Macek | 12. 6. 2014 11:49

    Ach jo, zase ten odpornej masox. Sracka!!!

  • Libuš Šafářová69 | 28. 5. 2014 13:25

    Prostě delykates..mocynki my to chutylo ....bil to doslova mňamozný mazec :*** :-D :-P <3 (PS jsem křesťan O:-) )

  • Lenka21 | 3. 12. 2013 12:51

    rychle, dobre a snadne :-)

  • rprenosilova | 16. 9. 2013 22:00

    snadný a dobrý

  • Jitka | 31. 5. 2013 10:35

    Můžete použít jakékoliv fazole, já dělám bretaňské fazole alespoň ze tří druhů fazolí ( např. hnědé, bílé, strakaté, černé, červéné...), i lépe to pak vypadá na talíři :-[

  • irena | 14. 9. 2012 18:29

    davam do nich uzene,ktere uvarim ,a vte vode varim fazole,muze byt i klobasa. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • Terkač | 2. 5. 2012 19:00

    Je možné místo bílých použít červené?

  • Pája | 21. 9. 2011 13:02

    Dnes jsem k obědu uvařila tyto fazolky fakt výborné moc jsme si pochutnali. :-)

  • Mášenka M | 21. 7. 2011 15:03

    Byla to výborná večeře, s cibulí jsem osmažila i kousek uzeniny, aby byl spokojený i můj muž.

  • pippiva
    pippiva | 21. 5. 2011 13:42

    Dobrutka, bile fazole sice nebyly po ruce, ale to snad nebude na zavade. 8-)

  • Monika Pokorná | 16. 8. 2010 11:07

    Jedním slovem BALADA.U mě to byl momentální nápad, takže jsem použila sterilizivané fazole a místo sádla kombinaci oleje a másla(normální fazole ani sádlo nevedu), ale myslím, že jsem tomu v žádném případě neublížila.Nakonec jsem byla ráda, mám dva malé rarášky, takže jsem ocenila, že to bylo hned hotové a musím říct, že je to opravdu skvělé.Já k tomu budu muset manželovi taky připéct klobásu, ale já jsem to s chutí zblajzla jen tak s chlebíkem a jsem zasycená a spokojená.Takže s klobásou nebo bez přeji všem doborou chuť!

  • Jana Macurova | 22. 6. 2010 16:38

    Výborné, přidali jsme pikantní klobásku a zaměnili sádlo za olej, více česneku a bylinek.

  • venyss venyss | 31. 1. 2010 16:20

    Vše jsem dělala dle receptu, jen trošku od oka :-). Chci moc pochválit, protože i manžel (zarytý odpůrce luštěnin) si přidával a ještě by chtěl znova a znova a to jsem tedy opravdu nečekala, zvlášť když ani kolem masa to neprošlo (což zase ocenili děti :-), takže zasloužená 1!!!!

  • Petr | 12. 1. 2008 18:44

    Čtu si recepty. chtěl bych upozornit Evu, že olivový olej není dietnější. Možná zdravější, než sójový. Nechci rozebírat zda lisovaný za studena apod. Stejně zdravý, ale daleko levnější je olej slunečnicový!Olivový olej je i přes svoji specifickou chuť, podle mne vhodný do zeleninových salátů. Cena kvalitního " OLIVE OIL EXTRA VIRGIN" přesahuje 150 Kč za litr. Přeji všem dobrou chuť.

  • Eva ráda vaří | 26. 3. 2007 14:00

    Výborné, jako ostatně všecko fazolové :)Akorát jsem udělala dietnější variantu - cibuli na troše olivového oleje a bez mouky, rajský protlak je dost hustý a stačí jen odhadnout množství vývaru z fazolí a přidat ho tolik, aby s protlakem udělal tak akorát hustou omáčku.

  • vita | 4. 2. 2007 12:25

    mňamkai bez uzenin;)

  • Jooky | 10. 11. 2006 09:45

    Trošku mě vadí ty řeči ohledně masa, tak bych jen chtěl dodat, že když si uvědomíte jakou část každodenního jídla tvoří přiloha a jakou maso, tak jasně vidíte, že člověk jakožto všežravec jí toho masa beztak moc málo. Takže nevěřte těm připitomělým článkům ohledně zdravé bezmasé výživy nebo zkončíte jako několik mých znamých vegetariánů, kteří se teď léčí z nejrůznějších duševních chorob, protože jim zřejmě nedostatek živočišných bílkovin vlezl na mozek. Mimochodem, fazole byly výborné, dal jsem si k nim sázená vajíčka.

  • Jana | 24. 3. 2006 18:54

    Já přidávám víc česneku a na malé kousky nakrájenou mrkev,je to hezké i na pohled.My kečup máme moc rádi,a tak dávám protlak a kečup půl na půl asi 5 lžic.Cibuli nepřidávám vůbec.S chlebem,nejlépe celozrnným,je to moc dobré.

  • Alena | 28. 2. 2006 12:59

    Recept jsem vyzkoušela, bylo to velmi dobré.

  • František Charvát | 13. 1. 2006 10:07

    Upravuji si recept na moravský styl,přidávám kyselou okurky a trochu hořčice a worchestru. Maso múže být i bůček, zejména mám rád kůži z bůčku.Bez masa to jde také,ale je to jako v té židovské anekdotě o nápisu v synagoze:"Kdokolv sem vejde s hlavou nepokrytou, je to totéž jakoby smilnil." Připsáno:" Zkoušel jsem to, ale nebylo to ono"K otázce požívání masa mám ten názor,že člověk je od přírody všežravec a zříkání se masa mu asi neprospívá.Je však nutno mít na pamětí, že praotec Janeček se pořádně naběhal, než ulovil jelena a nebylo to každý den.Je mi 70 let, masa jsem se nikdy nezříkal a pajšl mám OK

  • Helena | 5. 1. 2006 16:03

    Pani Terezko,ja jsem se vas nechtela nijak dotknout,ten komentar jsem psala pod dojmem toho vysetrni(pred dvema dny)Mam masozravou rodinu,nasilim ji 2x za tyden ryby,ostatni dny maso a to 2x denne.nektera bezmasa jidla povazuji za predkrm a toto snedli jako hlavni jidlo.Kazdy by se mel cas od casu presvedcit o svem zdravotnim stavu.Cerveneho masa jime nadbytek.Zajimave je,ze v Anglii za valky,kdyz meli maso,tuk a cukr na listky byla populace zdravejsi a til lide kteri v teto dobe vyrustali jsou dele produktivni a dozivaji se vyzsiho veku.

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 09:37

    Milá Helenko, ja som to tam nenapísala preto, aby som kritizovala recept, len som chcela doplniť, ako vyzerá bretónska fazuľa. Ešte k tomu mäsu, mimo detí by všetci nemali jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Nielen po 45 roku. Ani deti by nemali jesť mäso denne. A receptov je na bezmäsité jedlá dosť, len u nás sa málo varia. A nemusia byť to len jedlá sladké.

  • Helena | 5. 1. 2006 07:21

    Kdybych mohla hlasovat 3x,tak bych dala 3 jednicky.Me nejde o to,aby to bylo presne po Bretansku,vzdyt nasi predkove zili jinak a nemeli dnesni znalosti z dietologie.V pripade,ze pouzijeme fazole z konzervy,tak je to velmi rychle a dobre.Mladi at si do toho pridaji maso,ale po 45 roce uz by clovek jist maso jen 2xza tyden..Kde najit toli k bezmasych receptu,aby navic nebyli sladke a toto je dobre i bez masa.Dostali jsme novy pristroj na vysetrni krve,vyzkouseli jsme ho na sobe a skutecne mame uz toxicky nadbytek zeleza .A to konzumujeme vetsinou bile maso.

  • Hana | 26. 12. 2005 10:38

    Recept je rychlý a výborný. K cibuce jsem přidala nakrájený špekáček a na hotové jídlo lžíci zakysané smetany. Moc dobré.

  • Zuzana Bugárová | 11. 10. 2005 09:16

    Nieje to zlé, ale kedže ja nemusím pretlak, tak mne to chutilo viac bez pretlaku ako s nim, ale inak fajn

  • Jan | 21. 8. 2005 09:49

    Váš recept je dobrý, ale pozor cibule musí jen zesklovatět, nebo potom je hodně cítit smaženou cibulkou a dobré je tam dát jakoukoli na kostičky nakrájenou uzeninu (osmaženou).

  • Zuzana Bugárová | 6. 7. 2005 20:45

    Su vyborne, ale pre mna ako neobdivovatela pretlaku tam byt vobec nemusi, alebo iba malicko, ale inak fajn.

  • Simča Sládková | 3. 7. 2005 12:27

    Nemusí být ani uzené maso, pro chudé Čechy je ideální varianta, kdy se farole vaří ve vodě s uzenými žebírky. Koupím jich tak 1 - 1 a 1/2 kila a po uvaření z nich maso oberu a nakrájím najemno (ony to jsou vesměs takový malý kousíčky) a ty vmíchám do hotové fazole. Nemá to chybu!!!S.

  • Terézia Jarčušková | 29. 6. 2005 14:58

    Váš recept je určite dobrý, ale originál bretónska fazuľa ( tak ako ju varia Francúzi v Bretónsku ) obsahuje údené mäso. Až nájdem recept, nápíšem ho.

  • sabrina | 16. 3. 2005 10:20

    tak skvely fazole jsem jeste nikdy nejedla. rychly na upravu a opravdu znamenity. a to musim rici ze ja lusteniny nerada jim. dekuji autorovi ze tento recept.

  • barbora | 13. 2. 2005 17:54

    ja som ho ešte nejedla ale vidiet ze je to dobrota a urcite to skusim

  • Marcela Vrabcová | 31. 1. 2005 16:51

    Mnam. Delala jsem je k veceri a mela jsem velky uspech. I moje kamaradka z Ciny byla moc nadsena z toho, jak je to dobre a jednoduche.

  • Lenka Maliskova | 28. 1. 2005 12:39

    Na tenhle recept nedam dopustit je to vazne vyborne.Kdo ma rad ve vsem maso, je taky vyborne fozole povarit s klobasou (hlohovecka:-) - je jemne pikantni a doda to celemu jidlu jeste vetsi smrnc.)

  • Zuzana Galatíková | 14. 1. 2005 13:16

    Vyzkoušela jsem recept, ale s fazolemi s konzervy. Potom pozor na sůl. A když se posypou strouhaným sýrem, tak hezky voní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Fazole
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Masox Pepř mletý Petržel Rajský protlak Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

89
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
72
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
Brazilská marináda
Brazilská marináda
Bretaňský fazolový salát
Bretaňský fazolový salát
Bretonský koláč - Quatre quart
Bretonský koláč - Quatre quart
Briošková roláda s masem a sýrem
Briošková roláda s masem a sýrem
  • Recepty.cz
  • Bretaňské fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact