Moc dobré, jen jsem dala pohankovou mouku a trochu sojové omáčky a okurel :-)
...to tedy vůbec nebyl bezvýznamný komentář :( právě naopak...patří tam nejlépe na kostky rajčata a demiglace
recept je skvělý, místo kecupu jsem dala přetlak od marks& spencer a bylo to super
Dobrý recept pro ty , kteří si nechtějí kazit fazole uzeninou . Bez masoxu a s rajským protlakem je také moc dobrý . :-\
Neni zavadny,jen spatne jsem to zmackla.Omlouvam se
Velmi dobrý recept.Vařím ho už po kolikáté a pokaždé se po něm jen zapráší... :-D :-)
Vynikající a jednoduchý recept, dnes vyzkoušeno a chutnalo... díky za inspiraci :-*
To jste mohla jit hledat hned i bez tohoto bezvyznamneho komentare...
masox a kečup? aha. tak to půjdu hledat raději jiný recept...
Ach jo, zase ten odpornej masox. Sracka!!!
Prostě delykates..mocynki my to chutylo ....bil to doslova mňamozný mazec :*** :-D :-P <3 (PS jsem křesťan O:-) )
rychle, dobre a snadne :-)
Můžete použít jakékoliv fazole, já dělám bretaňské fazole alespoň ze tří druhů fazolí ( např. hnědé, bílé, strakaté, černé, červéné...), i lépe to pak vypadá na talíři :-[
davam do nich uzene,ktere uvarim ,a vte vode varim fazole,muze byt i klobasa. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.
Je možné místo bílých použít červené?
Dnes jsem k obědu uvařila tyto fazolky fakt výborné moc jsme si pochutnali. :-)
Byla to výborná večeře, s cibulí jsem osmažila i kousek uzeniny, aby byl spokojený i můj muž.
Dobrutka, bile fazole sice nebyly po ruce, ale to snad nebude na zavade. 8-)
Jedním slovem BALADA.U mě to byl momentální nápad, takže jsem použila sterilizivané fazole a místo sádla kombinaci oleje a másla(normální fazole ani sádlo nevedu), ale myslím, že jsem tomu v žádném případě neublížila.Nakonec jsem byla ráda, mám dva malé rarášky, takže jsem ocenila, že to bylo hned hotové a musím říct, že je to opravdu skvělé.Já k tomu budu muset manželovi taky připéct klobásu, ale já jsem to s chutí zblajzla jen tak s chlebíkem a jsem zasycená a spokojená.Takže s klobásou nebo bez přeji všem doborou chuť!
Výborné, přidali jsme pikantní klobásku a zaměnili sádlo za olej, více česneku a bylinek.
Vše jsem dělala dle receptu, jen trošku od oka :-). Chci moc pochválit, protože i manžel (zarytý odpůrce luštěnin) si přidával a ještě by chtěl znova a znova a to jsem tedy opravdu nečekala, zvlášť když ani kolem masa to neprošlo (což zase ocenili děti :-), takže zasloužená 1!!!!
Čtu si recepty. chtěl bych upozornit Evu, že olivový olej není dietnější. Možná zdravější, než sójový. Nechci rozebírat zda lisovaný za studena apod. Stejně zdravý, ale daleko levnější je olej slunečnicový!Olivový olej je i přes svoji specifickou chuť, podle mne vhodný do zeleninových salátů. Cena kvalitního " OLIVE OIL EXTRA VIRGIN" přesahuje 150 Kč za litr. Přeji všem dobrou chuť.
Výborné, jako ostatně všecko fazolové :)Akorát jsem udělala dietnější variantu - cibuli na troše olivového oleje a bez mouky, rajský protlak je dost hustý a stačí jen odhadnout množství vývaru z fazolí a přidat ho tolik, aby s protlakem udělal tak akorát hustou omáčku.
mňamkai bez uzenin;)
Trošku mě vadí ty řeči ohledně masa, tak bych jen chtěl dodat, že když si uvědomíte jakou část každodenního jídla tvoří přiloha a jakou maso, tak jasně vidíte, že člověk jakožto všežravec jí toho masa beztak moc málo. Takže nevěřte těm připitomělým článkům ohledně zdravé bezmasé výživy nebo zkončíte jako několik mých znamých vegetariánů, kteří se teď léčí z nejrůznějších duševních chorob, protože jim zřejmě nedostatek živočišných bílkovin vlezl na mozek. Mimochodem, fazole byly výborné, dal jsem si k nim sázená vajíčka.
Já přidávám víc česneku a na malé kousky nakrájenou mrkev,je to hezké i na pohled.My kečup máme moc rádi,a tak dávám protlak a kečup půl na půl asi 5 lžic.Cibuli nepřidávám vůbec.S chlebem,nejlépe celozrnným,je to moc dobré.
Recept jsem vyzkoušela, bylo to velmi dobré.
Upravuji si recept na moravský styl,přidávám kyselou okurky a trochu hořčice a worchestru. Maso múže být i bůček, zejména mám rád kůži z bůčku.Bez masa to jde také,ale je to jako v té židovské anekdotě o nápisu v synagoze:"Kdokolv sem vejde s hlavou nepokrytou, je to totéž jakoby smilnil." Připsáno:" Zkoušel jsem to, ale nebylo to ono"K otázce požívání masa mám ten názor,že člověk je od přírody všežravec a zříkání se masa mu asi neprospívá.Je však nutno mít na pamětí, že praotec Janeček se pořádně naběhal, než ulovil jelena a nebylo to každý den.Je mi 70 let, masa jsem se nikdy nezříkal a pajšl mám OK
Pani Terezko,ja jsem se vas nechtela nijak dotknout,ten komentar jsem psala pod dojmem toho vysetrni(pred dvema dny)Mam masozravou rodinu,nasilim ji 2x za tyden ryby,ostatni dny maso a to 2x denne.nektera bezmasa jidla povazuji za predkrm a toto snedli jako hlavni jidlo.Kazdy by se mel cas od casu presvedcit o svem zdravotnim stavu.Cerveneho masa jime nadbytek.Zajimave je,ze v Anglii za valky,kdyz meli maso,tuk a cukr na listky byla populace zdravejsi a til lide kteri v teto dobe vyrustali jsou dele produktivni a dozivaji se vyzsiho veku.
Milá Helenko, ja som to tam nenapísala preto, aby som kritizovala recept, len som chcela doplniť, ako vyzerá bretónska fazuľa. Ešte k tomu mäsu, mimo detí by všetci nemali jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Nielen po 45 roku. Ani deti by nemali jesť mäso denne. A receptov je na bezmäsité jedlá dosť, len u nás sa málo varia. A nemusia byť to len jedlá sladké.
Kdybych mohla hlasovat 3x,tak bych dala 3 jednicky.Me nejde o to,aby to bylo presne po Bretansku,vzdyt nasi predkove zili jinak a nemeli dnesni znalosti z dietologie.V pripade,ze pouzijeme fazole z konzervy,tak je to velmi rychle a dobre.Mladi at si do toho pridaji maso,ale po 45 roce uz by clovek jist maso jen 2xza tyden..Kde najit toli k bezmasych receptu,aby navic nebyli sladke a toto je dobre i bez masa.Dostali jsme novy pristroj na vysetrni krve,vyzkouseli jsme ho na sobe a skutecne mame uz toxicky nadbytek zeleza .A to konzumujeme vetsinou bile maso.
Recept je rychlý a výborný. K cibuce jsem přidala nakrájený špekáček a na hotové jídlo lžíci zakysané smetany. Moc dobré.
Nieje to zlé, ale kedže ja nemusím pretlak, tak mne to chutilo viac bez pretlaku ako s nim, ale inak fajn
Váš recept je dobrý, ale pozor cibule musí jen zesklovatět, nebo potom je hodně cítit smaženou cibulkou a dobré je tam dát jakoukoli na kostičky nakrájenou uzeninu (osmaženou).
Su vyborne, ale pre mna ako neobdivovatela pretlaku tam byt vobec nemusi, alebo iba malicko, ale inak fajn.
Nemusí být ani uzené maso, pro chudé Čechy je ideální varianta, kdy se farole vaří ve vodě s uzenými žebírky. Koupím jich tak 1 - 1 a 1/2 kila a po uvaření z nich maso oberu a nakrájím najemno (ony to jsou vesměs takový malý kousíčky) a ty vmíchám do hotové fazole. Nemá to chybu!!!S.
Váš recept je určite dobrý, ale originál bretónska fazuľa ( tak ako ju varia Francúzi v Bretónsku ) obsahuje údené mäso. Až nájdem recept, nápíšem ho.
tak skvely fazole jsem jeste nikdy nejedla. rychly na upravu a opravdu znamenity. a to musim rici ze ja lusteniny nerada jim. dekuji autorovi ze tento recept.
ja som ho ešte nejedla ale vidiet ze je to dobrota a urcite to skusim
Mnam. Delala jsem je k veceri a mela jsem velky uspech. I moje kamaradka z Ciny byla moc nadsena z toho, jak je to dobre a jednoduche.
Na tenhle recept nedam dopustit je to vazne vyborne.Kdo ma rad ve vsem maso, je taky vyborne fozole povarit s klobasou (hlohovecka:-) - je jemne pikantni a doda to celemu jidlu jeste vetsi smrnc.)
Vyzkoušela jsem recept, ale s fazolemi s konzervy. Potom pozor na sůl. A když se posypou strouhaným sýrem, tak hezky voní.