• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brdlajs
Napište svůj komentář k receptu

Brdlajs

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brdlajs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 30
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 400
      g hrubá mouka
    • sůl
    • uzené maso nebo ochucená mletá směs nebo salám
    • červené zelí
    • červená řepa
    • čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nastrouháme.
2
S vejci, máslem a hrubou moukou vypracujeme tužší těsto, jako na bramborové placky. To vyválíme, rozdělíme na dílky a plníme ochuceným mletým masem, drobně nakrájeným uzeným, nebo i směsí ze salámu. Zkrátka, co kdo rád.
3
Uděláme buchtičky, které narovnáme do vymazaného pekáčku a dáme upéct do zlatova.
4
Jako přílohu opět doporučuji červené zelí, řepu, aby to byl na talíři pěkný barevný kontrast, jinak se hodí cokoliv.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Šlapáková | 18. 3. 2009 16:04

    Brdlajs, ten já znám,naučila mě to moje tchýne, až na to, že do těsta se přidal kvásek a všechno se nechalo nakynout. Potom se to vylilo na vymazaný pekáč, plech a upeklo do zlatova. Možná je to tak křehčí.S kyselým zelím nebo jen tak do ruky...

  • recepty 73 | 18. 3. 2009 07:06

    Výborné.Občas dělám a plním je tím,co je zrovna k mání v chladničce.Zkoušel jsem i kysané zelí s klobásou.Jiří

  • Renata Kopečná | 5. 3. 2008 15:39

    Tak jsem taky vyzkoušela a s napětím sledovala ten poklad v trobě.Plnila jsem uzeným masem a podávala s červeným hlávkovým zelím.A bylo to super!!!Jen mi nechtěly buchtičky moc zčervenat,ale i tak byly vynikající! Děkuji za recept a prima nápad

  • Viola | 6. 2. 2008 19:44

    Zdeni,čítala som viac krát recept,ale nie je tam zmienka o droždí,teraz neviem o akom kysnutom zemiakovom ceste hovoríš???? tak čo mám teraz robiť??

  • Evangelina Ciprová | 6. 2. 2008 13:32

    Velice zajímavé. Sbíhají se i sliny. Jdu se podívat, jestli mám dost brambor.

  • Simča Sládková | 5. 2. 2008 20:50

    Zkuste plnit podušenýma houbama s cibulkou.... Mňam!!!

  • Anonym | 5. 2. 2008 00:56

    Plněné bramborové knedlíky (vařené) nebo placky (nasladko i na slano) pečené na plotně nebo smažené na pánvi znám. Péct to v troubě - můžu zkusit.

  • Anonym | 4. 2. 2008 19:36

    Pro Květu: velikost buchtiček po upečení mám asi 6x6 cm, ale na tom tolik nezáleží . Spíš jaké máte doma jedlíky. Peču je na 150 asi 20 min.Měly by být křupavé jako sladké buchty. Daji se jíst i nastudeno. OLča

  • Zdenka Korábová | 4. 2. 2008 10:44

    Recept nemá chybu, jako slaný ho určitě zkusím, znám jeho sladkou variantu s povidly nebo jablky, upeču oboje při jednom zadělání. Kynuté bramborové těsto vydrží dlouho měkké

  • Květa - | 3. 2. 2008 20:15

    Moc mě to láká, jak asi velké buchtičky děláte, jak dlouho se pečou a na kolik stupňů?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzené Uzeniny Oběd Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvá zelenina Červená řepa Červené zelí Hrubá mouka Máslo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

198
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
108
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
53
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
40
Arancini - risottové koule s ricottou II.
Arancini - risottové…
36
Grilované brambory s česnekem
Grilované brambory s…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Brdlajs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact