Do mísy vlijeme konzervu kondenzovaného mléka a konzervu použijeme jako odměrku na mléko. Přidáme tedy dvě konzervy mléka a tři vajíčka. Vše ušleháme šlehačem. Do hrnce dáme na dno cukr a dáme vařit. Když cukr zkaramelizuje, přilijeme tři až čtyři lžíce vody. Zkaramelizovaný cukr nalijeme na dno formy ve které budeme péct pudink a přidáme rozšlehanou směs. Formu přikryjeme alobalem a dáme do trouby do vodní lázně. Pečeme na 180 °C zhruba hodinu a půl, dokud pudink neztuhne. Na závěr, když pudink vychladne ho vyklopíme.
Muj recept je 8 vajec na 1 litr mleka, ale ten vypada jeste lepsi:-))
Airan Novakova
|25. 8. 2005 10:05
Je to vyborny, doporucuji vyzkouset...i s tou slehackou:-))) Nedelala jsem to leta, dekuji Monice, ze mi ten recept pripomnela.
Anonym
|22. 8. 2005 19:51
V Nemecku se to dela odjakziva pod nazvem krem-karamel. Je to moc chutny dezert, jako dite jsem to zboznovala. Navrh se daval kopecek slehacky, mnaaaaaam:-)