Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a jíšku, dochutíme solí a majoránkou, povaříme a podáváme.
2
Jíšku můžeme připravit i se smaženou cibulkou, polévku můžeme dochutit česnekem.
...to poznáte podle toho, jak luštěniny nabobtnají ...vodu přidávejte postupně podle toho, jak chcete mít polévku hustou ;-)
Irena
|3. 8. 2014 12:35
Tak dolévejte podle toho jak se budou luštěniny navářet.Já to taky neodměřuju.Dám zeleninu v kuse,česnek,masox a vařim.Pak zeleninu rozmačkám vidličkou a vrátím zpátky.Jíšku dávám hotovou z knoru.
polévka je výborná, jednou jsem si ji vyluštila v křížovce. Jen do ní ještě přidávám na závěr paprikovou klobásu, která jí dodá na pikantnosti. Ale je na každém co mu chutná :-) ;-)
Moc dobra,ani nase mlada dama nepohrdla(s mladym panem uz je to horsi...). Pridala jsem trochu osmazene slaninky pro chut a do nalitych taliru jemne nakrajeny porek pro chut i pro oko ;-)