• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bratislavské rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Bratislavské rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bratislavské rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      kostka droždí rozmíchaná v trošce sladkého mléka
    • 1
      ks maková náplň
    • 1
      ks ořechová náplň
    • 2
      ks žloutek na potření

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo se žloutky, přidáme nevykynutý kvásek a nakonec mouku. Těsto na vále dobře vypracujeme, hned bez kynutí a uděláme 2 dlouhé válečky, které rozdělíme na 60 kousků. Zformujeme z nich kuličky, vložíme na plech, zlehka přikryjeme fólií a nakonec vložíme do chladna.
2
Ráno každou kuličku válečkem rozválíme na kolečko, naplníme ořechovou nebo makovou náplní (kterou zformujeme jako šišku), zkroutíme a vytvarujeme rohlíčky (ne zakulacené, ale rovné se zahnutými špičkami). Vložíme na plechy a po dobu kynutí 3 x potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme do zlatova.
3
Je to tradiční lahodný bratislavský zákusek, který se připravuje především na Vánoce. Do ořechové a makové náplně se nedává mléko (aby nekysla), ale voda. Zato se však sladí medem, dochucuje skořicí, navíc do makový náplně se přidává hřebíček a do ořechové trochu rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Dia rohlíčky s ořechy

Dia rohlíčky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana V. | 14. 12. 2007 01:41

    Kdysi dávno jsem tyhle rohlíčky pekla,všechno se dávalo studené,mléko z lednice,kynout v chladu,po naplnění rohlíčků zase kynout do chladu,předtím potřít vejcem,a když potření popraskalo,jak těsto přece trochu kynulo,pak teprve se peklo.Ale byla to neskutečná lahoda.

  • Žaneta | 13. 12. 2007 16:53

    Já znám bratislavské rohlíčky jako nekynuté, každopádně zkuste dát do makové náplně lžíci švestkových povidel nebo čokoládu, uvidíte, jaký to udělá rozdíl.

  • Airan | 23. 10. 2006 12:01

    Jaja a Teri, dekuji, myslela jsem si to:-)))

  • Tereza Jarčušková | 23. 10. 2006 06:59

    Bratislavské rohlíčky sú z kysnutého cesta : )))

  • jaja13 | 21. 10. 2006 20:18

    Podle slovenské kuchařky z roku 1987, kterou mám doma, jsou s kvasnicemi.

  • bramborka | 21. 10. 2006 13:57

    Výborné,byly hned pryč.Dávám za 1.

  • Airan | 21. 10. 2006 11:23

    Moc rada bych se zeptala autora tohoto receptu zda prave bratislavske rohlicky jsou bez kvasnic? Uz jsem je podle tohoto receptu delala, ale vedle na labuznika tvrdi jena pani ze Slovenska, ze prave nemaji byt kynute. Tak jak to teda je?

  • Jarka z Bratislavy. | 29. 9. 2005 22:43

    Rožteky pečieme pri teplote 170 -180 °C a je dôležité, aby na plechoch dobre nakysli. Popraskať môžu vtedy, ak do plnky dáme veľa tekutiny, radšej pridáme kúsok masla.Správnu hustu plnky zistíme praxou. Veľa úspechov!

  • Melánia Fialová | 27. 9. 2005 15:06

    Som rada, že sa tu objavil tento recept. Ale mám jednu otázku, ako piecť tieto rohlíčky, pri akej teplote ? Pretože mám skúsenosť, že popraskajú a nie sú pekné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Maková náplň Máslo Ořechová náplň Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
24
Tuňákové těstoviny
Tuňákové těstoviny
23
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bezohledná Meghan na návštěvě Paříže: Na slavnou přehlídku se vnutila

Bezohledná Meghan na návštěvě Paříže: Na slavnou přehlídku se vnutila

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Bratislavské rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact