• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bratislavské plecko pro Aničku
Napište svůj komentář k receptu

Bratislavské plecko pro Aničku

autor: Janinka*
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bratislavské plecko pro Aničku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová plec
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks rajčata menší nebo trocha rajčatového protlaku
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      kostka masox
    • 1
      plátek citron
    • 2
      dl smetana
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 2
      nakládané okurky menší
    • 3
      lžíce sterilovaný hrášek 2-3

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme rozkrájená rajčata (nebo protlak) a uvedeme do varu. Vložíme maso, přidáme rozkrájenou papriku, kousek citronu (omyté kolečko) a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a procedíme. Do omáčky dáme lehce povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené okurky a hrášek. Opět jen krátce povaříme a je hotové. Vložíme maso nakrájené na plátky.
2
V originál receptu je uvedeno, že maso se má rozříznout na plát, potřít protlakem, smotat do rolády, svázat a pak teprve opékat a dusit, ale takto to je rychlejší a výsledek není příliš rozdílný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

Česnekové plecko na hruškách

Česnekové plecko na hruškách

Čína pro babičku

Čína pro babičku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marketka.a | 5. 1. 2015 21:17

    Dobrý to bylo, já si to dala s těstovinami a manžel s knedlíkem :-)

  • jarda | 8. 12. 2014 12:42

    ´Holky na jídle není co zkazit pokud vás to baví.Z nechutí pokazíte i brambory a ještě rodina má po náladě.Znám to moc dobře.Jinak vám fandím.

  • Jarka | 28. 9. 2014 07:35

    Dala jsem se zlákat a vyzkoušela jsem. Nedobré to nebylo, ale chuť okurky mi tu vadila, připomněla tak trochu znojemskou nebo ptáčky. Také jsem dost dobře nechápala, proč mám kořenovou zeleninu vařit zbytečně ještě někde vedle, tak jsem jí dala povařit rovnou k masu a spíš tím receptu pomohla než ublížila a je to určitě lepší než přidávat masox.

  • Daniel Sedlák | 26. 9. 2014 16:11

    vařil jsem dnes na zítra a je super omáčka,ale poraďte co k tomu jako příloha.Vidím to rýži :-P :-\

  • jarda | 22. 5. 2012 18:03

    Původně jsem chtěl vařit svickovou, ale protože jsem pako, koupil jsem vepřové,a tak jsem holt udělal svickovou ala bratislavu.A taky dobrý! Zdravím.

  • Suchousinka
    Suchousinka | 26. 10. 2011 16:11

    Moc dobré :-)

  • klarisek.79 | 1. 6. 2011 15:08

    Vyzkoušely jsme dnes k obědu je to úžasné celá rodina si pochutnala.Děkujeme za tip

  • pippiva
    pippiva | 23. 5. 2011 13:53

    Recept mel uspech, po vytazeni masa jsem cibuli, rajcata a papriku rozmixovala a pak teprve dala smetanu, zeleninu, okurky a hrasek. Pripravovala jsem den predem, chut byla vyborna, masicko mekoucke. Tchyne si dokonce brala trochu omacky domu 8-) :-D

  • Iriss | 21. 5. 2011 08:36

    Po dlouhé době jsem dělala omáčku a povedla se mi strašně to bylo výborný

  • Lucie.hrazdirova@seznam.cz | 20. 12. 2010 16:18

    Právě jsme dojedli a mohu jen chválit <3 <3 <3 ! Partner i syn měli boule za ušima a já se tetelila blahem :-D . Nevařila jsem poprvé. :-* ,bude to naše stálice. Děkuji :-* . Lucka

  • Jana švarcová | 15. 11. 2009 11:35

    akorád jsem dovařila omačku a je výborná !!!ještě uvidím co na to rodina alu určitě jim bude chutnat, davám 1

  • Jana Remková | 16. 7. 2008 14:25

    No,já bych to viděla tak a tak to i dělám,že plát masa se má rozkrojit,trochu rozklepat potřít česnekem a zarolovat.Jinak snad,krom té červené papriky dělám takhle přesně Bratislavské plecko a já - jen není pro Aničku,ale je vynikající

  • Iveta Haluzová | 16. 7. 2008 13:28

    Dnes jsem vařila k obědu,mě chutnalo celkem normálně,ale dětem se dělaly boule za ušima!Omáčku si přidávaly 2x!Takže recept zařazuji mezi oblíbené a dávám 1.Díky

  • Martina Marťásek | 28. 1. 2008 13:34

    Iris , já bych řekla , že jsi tu omáčku málo zahustila . zkus přidat záklechtku a provařit , nebo jestli spěcháš , tak trochu hotové jíšky .

  • Iris | 28. 1. 2008 11:09

    Nepoužila jsem sádlo, ale olej a na výsledné omáčce byla nahoře malá kolečka tuku, ne celistvá omáčka. Jako kdyby se to dokonale nepromíchalo. Nebo snad srazilo? Můžete mi někdo poradit co s tím? Mám to namixovat? Děkuji za radu.

  • Anna Doležalová | 29. 5. 2007 14:08

    Ještě jednou děkuji Janině, opět jsem dělala a zase stejně všem chutnalo. Dík.

  • Anna Procházková | 7. 5. 2007 20:27

    Dnes jsme měli k obědu Váš recept a moc jsme si pochutnali! Díky za recept!

  • Anna procházková | 6. 5. 2007 17:02

    Dnes jsem vařila podle vašeho receptu i když nemáte v receptu přesně uvedený dávky jídlo se povedlo moc jsme si pochutnali díky za dobrý recept

  • Iveta Bílková | 14. 1. 2007 16:40

    Dnes jsme měli na oběd. Rodině to chutnalo. Byla to změna. Mě to sice moc nenadchlo, ale sto lidí , sto chutí.Děkuji za inspiraci.

  • Eva Mlýnská | 19. 12. 2006 12:11

    Anička hledala recept z vojny. Chtěla bych říct, že ve vojenské kuchyni jsem se stravovala pár let a toto bylo jídlo co chutnalo, ale bylo víc šizené. Žádná paprika a okurka jen trochu hrášku a mrkve. Za recept jsem ráda a vyzkouším ho tak jak má být. Jo a příloha bývala knedlík.

  • Iveta Bílková | 7. 12. 2006 08:00

    Jaká je nejlepší příloha?

  • Janinka | 6. 12. 2006 21:03

    Jsem ráda, že jsem mohla pomoci ... :-)) Pěkný den!

  • Zdeňka Frühaufová | 6. 12. 2006 20:13

    tenhle recept sháním snad 20 let, díky moc za jeho zveřejnění ........je to vynikající papů!!!!!!!!!

  • Anna | 5. 12. 2006 18:16

    To bude velká dobrota.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Citron Hladká mouka Kořenová zelenina Masox Nakládané okurky Rajčata Sádlo Smetana Sterilovaný hrášek Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

45
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
36
Paprikový mls
Paprikový mls
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
19
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
17
Vykrajované měsíčky
Vykrajované měsíčky

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Brampatáčky
Brampatáčky
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
Brazilská marináda
Brazilská marináda
Bretaňské fazole
Bretaňské fazole
  • Recepty.cz
  • Bratislavské plecko pro Aničku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact