Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
2
Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na 1/3 tuku, zalijeme vlažnou vodou a vložíme připravené maso. Dusíme do měkka.
3
Maso vyjmeme a štávu zahustíme zásmažkou z prosáté mouky. Přidáme rajčatový protlak, mléko a provaříme nejméně 20 minut. Poté dáme smetanu a krátce povaříme. Přecedíme přes hustý cedník a je hotovo.
4
Na talířku posypeme nakrájenou okurkou a hráškem. Musím z vlastni zkušenosti říct, že je to výborný nedělní oběd a pokrm si tak zamilujete, že se stane vašim oblíbeným.
5
Příloha je nejlepší klasický houskový knedlík, ale výborné jsou i těstoviny.