• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brampatáčky
Napište svůj komentář k receptu

Brampatáčky

autor: veruuk
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brampatáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks patizony středně velký
    • 4
      ks brambory střední
    • hladká mouka na dohuštění těsta
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 2
      ks vejce menší
    • 100
      g eidam sýr cca
    • olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Dostala jsem od švagrové patizon a samozřejmě přemýšlela, jak ho zpracovat. Smažit ho jako na řízky se mi nechtělo, a tak vznikl tento recept ;-)
2
Patizon zbavíme tvrdé bílé šlupky, vydlabeme. Oloupeme brambory. Oboje rozkrájíme na takové kousky, aby je bylo možné rozsekat v robotu. Část směsi může být na menší kousky (jakoby řidší), část na větší (zhruba jako by se zelenina strouhala na hrubém struhadle). Přebytečnou šťávu slijeme.
3
Přidáme vejce, protlačený česnek, nahrubo nastrouhaný eidam a koření dle libosti. Promícháme, přisypeme trochu hladké mouky, pokud je potřeba - tak trochu víc ;-) Já měla těsto spíše řidší. No prostě by mělo být takové, aby drželo na pánvi pohromadě - jako na klasické bramboráky. Placky osmažíme na olivovém oleji.
4
Sice jsem ingredience přidávala od oka (jako téměř vždy ;-), ale byla to mňamka. Brambory a patizon můžete samozřejmě i klasicky nastrouhat (pokud holdujete strouhání :-D), to ale pak nevím, jaká bude konzistence. Placičky byly totiž krásně měkoučký a dobroučký (pouze z nastrouhaných brambor se mi takový jemný nikdy nepovedly). Je možné, že té jakoby "vláčnosti" se mi podařilo dosáhnout i přidaným eidamem, nebo samotným patizonem, příp. obojím ;-)
5
Z tohoto množství vzniklo cca 10 středně velkých brampatáčků...
6
Doporučuju ubrouskem vysát přebytečný tuk, podávat třeba s čerstvou zeleninkou, zapečenou slaninou, kečupem :-O nebo jen tak, prostě co kdo má rád... Dobrou chuť ;-)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Slané Bezmasá jídla Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Eidam sýr Hladká mouka Majoránka Olivový olej Patizony Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Řecký těstovinový salát
Řecký těstovinový salát
28
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
17
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
14
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
Brazilská marináda
Brazilská marináda
  • Recepty.cz
  • Brampatáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact