• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brampatáčky
Napište svůj komentář k receptu

Brampatáčky

autor: veruuk
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brampatáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks patizony středně velký
    • 4
      ks brambory střední
    • hladká mouka na dohuštění těsta
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 2
      ks vejce menší
    • 100
      g eidam sýr cca
    • olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Dostala jsem od švagrové patizon a samozřejmě přemýšlela, jak ho zpracovat. Smažit ho jako na řízky se mi nechtělo, a tak vznikl tento recept ;-)
2
Patizon zbavíme tvrdé bílé šlupky, vydlabeme. Oloupeme brambory. Oboje rozkrájíme na takové kousky, aby je bylo možné rozsekat v robotu. Část směsi může být na menší kousky (jakoby řidší), část na větší (zhruba jako by se zelenina strouhala na hrubém struhadle). Přebytečnou šťávu slijeme.
3
Přidáme vejce, protlačený česnek, nahrubo nastrouhaný eidam a koření dle libosti. Promícháme, přisypeme trochu hladké mouky, pokud je potřeba - tak trochu víc ;-) Já měla těsto spíše řidší. No prostě by mělo být takové, aby drželo na pánvi pohromadě - jako na klasické bramboráky. Placky osmažíme na olivovém oleji.
4
Sice jsem ingredience přidávala od oka (jako téměř vždy ;-), ale byla to mňamka. Brambory a patizon můžete samozřejmě i klasicky nastrouhat (pokud holdujete strouhání :-D), to ale pak nevím, jaká bude konzistence. Placičky byly totiž krásně měkoučký a dobroučký (pouze z nastrouhaných brambor se mi takový jemný nikdy nepovedly). Je možné, že té jakoby "vláčnosti" se mi podařilo dosáhnout i přidaným eidamem, nebo samotným patizonem, příp. obojím ;-)
5
Z tohoto množství vzniklo cca 10 středně velkých brampatáčků...
6
Doporučuju ubrouskem vysát přebytečný tuk, podávat třeba s čerstvou zeleninkou, zapečenou slaninou, kečupem :-O nebo jen tak, prostě co kdo má rád... Dobrou chuť ;-)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Slané Bezmasá jídla Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Eidam sýr Hladká mouka Majoránka Olivový olej Patizony Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

222
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
156
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
114
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
73
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
60
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
Brazilská marináda
Brazilská marináda
  • Recepty.cz
  • Brampatáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact