Syrové oloupané brambory nastrouháme na plátky, urovnáme do tukem vymazané zapékací misky, každou vrstvu posypeme strouhaným sýrem a nadrobno nakrájeným masem. Brambory vždy nepatrně osolíme (sýr už je slaný). Poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme vařícím mlékem a poklademe kousíčky másla.
2
Pečeme dozlatova a podáváme se zeleninovým salátem, dušenou zeleninou nebo špenátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Pátková
|13. 10. 2008 18:07
Pavle Chlupe - nebo Chlupová paní - podle komentáře nejde poznat - mletý bych nejedla ?, papriku nedávám do bramboráčku ? Asi se nám něco" seklo ?" Dělám něco podobného a protože je to pro dospělé !!!, tak dávám uzeninu - klobásu,uzené - co dům dal, jo a dosti cibule nakrájené na kolečka, pro děti bych udělala malou zapékací misku se zeleninou - dietní jídlo,a je to ! Nevidím nic složitého - můžete si recept přizpůsobit dle svého. Dávám 1, protože to znám , jen jsem nevěděla, že lze zalít vařícím mlékem.
Pavel Chlup
|13. 10. 2008 17:48
Hm, tak mletý mi tedy přijde rozhodně horší než šunka, to když už tak namlít doma, ale z obchodu bych mletý nejedla ani já natož to dát dítěti
Pavel Chlup
|13. 10. 2008 17:47
BLBEC CI
Pavel Chlup
|13. 10. 2008 17:45
JA DO BRAMBORACKU NEDAVAM PAPRIKU.............................................................................................
Petra
|30. 9. 2007 14:29
Hm, tak mletý mi tedy přijde rozhodně horší než šunka, to když už tak namlít doma, ale z obchodu bych mletý nejedla ani já natož to dát dítěti
lucie novotna
|30. 6. 2007 11:52
Sunka by nevadila treba kureci ale ja bych osobne zvolila treba mlete maso
Zuzana Suketa
|7. 4. 2007 02:22
Take bych vynechala uzeninu, ta by se detem nemela vubec davat. My to delame doma tak, ze uvarime oskrabane brambory v osolene vode, potom nakrajime na kolecka, na to dame napln (dospeli - osmazena anglicka slanina nakrajena na kosticky, deti - zelenina) posypeme syrem a zapeme v troube na 30 minut. Maslo, mleko a tuk na vymazani neni treba.
Jana Kozlová
|10. 2. 2006 13:46
pro děti než uzneina je lepší zelenina. A bude to výpadat lakavěji třeba mrkev -špenát-brokolice.