Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela uvařené.
2
Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, osolíme a opepříme.
3
Pekáč vymažeme tukem (nejlépe máslem) a položíme vrstvu mletého masa. Na něj poklademe zelí a na zelí na plátky nakrájené oloupané předvařené brambory. Vrstvy můžeme střídat.
4
Necháme zapéct v troubě asi 10 minut a potom vyjmeme, zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a dáme do trouby ke konečnému zapečení.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
polmari
|14. 5. 2012 07:47
Dělám bez předvaření a je to absolutně mňam - zelí použijte i s nálevem, aby měly brambory dost páry. Do mleté přidávám ještě 1 vejce a hrstičku strouhanky. Pekáč není třeba vymazávat - v mleté je tuku až až. Každou vrstvu brambor nezapomeňte osolit a opepřit. :-P