• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se zeleninou

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • olivový olej
    • cibule
    • brambory
    • kuřecí maso
    • paprika
    • mrkev
    • pórek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
2
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a poklaďte na tenké plátky nakrájenou cibuli (prozatím stačí půlka). Pak dejte vrstvu brambor - oloupané a nakrájené na cca 0,5cm plátky. Zakápněte olivovým olejem, posolte a popepřete.
3
Další vrstva se skládá z kousků vepřového/kuřecího/krůtího masa, kousků papriky a širších plátků mrkve. Následuje další vrstva brambor - opět zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete.
4
Následuje maso, paprika, mrkev, pórek a zbytek cibule. Plátky brambor vrchní vrstvy se můžou překrývat. Opět olivový olej, sůl a pepř. Přikryjte a dobře utěsněte alobalem a pečte tak 50 minut.
5
Pak sundejte alobal a nechte pod grilem dalších 15 minut, aby vrchní vrstva zkřupavěla.
6
Bohužel nemůžu říct, kolik čeho budete potřebovat - to záleží na velikosti vašeho pekáčku. Mně to vyšlo na 1 a půl papriky, menší pórek a cibule, 2 mrkve, 4 plátky krůtího masa a 8 velkých brambor.
7
Tohle není klasický recept na zapečené brambory. Většina jste asi zvyklá přidávat smetanu/mléko s rozmíchaným vajíčkem, když zapékáte brambory nebo těstoviny - tohle je ale verze s méně kaloriemi. Taky se nelekejte, že tam není tekutina, pokud dobře utěsníte alobalem, brambory se "uvaří". Při podávání vám to nebude držet pohromadě, ale chuťově je to výborné. Můžete to podávat buď jako přílohu nebo hlavní chod s domácí tatarkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kuřecí maso Mrkev Olivový olej Paprika Pepř mletý Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Minipizzy

Minipizzy

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Apple crumble

Apple crumble

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
34
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
33
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč…
33
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brampatáčky
Brampatáčky
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact