Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na plech, osolíme, dáme péct do trouby dokřupava. Mezitím ohřejeme smetanu, dáme do ní rozpustit mražený špenát a asi 2-3 minuty povaříme. Osolíme, opepříme. Dokřupava upečené brambory zalijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě dopéct do trouby (10-15 min., dokud smetana nevytvoří hustou omáčku).
Vzala jsem si inspiraci a kuchtila O:-) jen jsem místo pečených brambor je jenom uvařila, nechala trochu vychladnout a nakrájela na plátky. A do špenátu jsem přidala česnek, bez toho to nejde. :-D Jinak dobrota!! :-)
Erik
|1. 12. 2013 15:22
manzelka mi to udelala a byl to hnus
Alena
|18. 4. 2013 20:09
Přišlo mi to takové nedochucené,něco tomu chybělo,možná česnek nebo nějaké vhodné koření :-\ .Ale dalo se to.
Tak včera jsem to zkusila i já a výsledek opravdu super. Levné, rychlé a moc dobré. U mě za jedna. :-)
Vladimíra Janková
|8. 3. 2010 12:25
Musím se přidat, dělala jsem to zatím jen jednou, ale bylo to úžasné! Rychlé, levné a nenáročné jídlo ;o) A přidávám se k fanouškům česneku - ten u španátu nesmí chybět :o) Určitě to zopakuju!
Zdenka Kocmichová
|27. 2. 2010 13:51
Nám chutnalo. Brambory jsem si i ve slupce předvařila a zapekla na pečícím papíře. Do špenátové směsi jsem přidala česnek dle paní Marcely. Místo smetany jsem měla jen zakysanou a bylo to fajn. Díky!
Marcela
|10. 10. 2007 13:05
tento recept dělám už dlouho, jen pokud chci mít brambory rychleji upečené, tak je oloupané a nakrájené předvařím. A do špenátu (mraž.listový je lepší) přidám ještě česnek, je to moc dobré!
Marie Veselovská
|25. 9. 2007 10:20
recept byl jednoduchý, poměrně rychlý a mimořádně lahodný!!!