• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se škvarky a zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g škvarky
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj polovinu brambor, osolíme, opepříme, posypeme sekanými škvarky, navrstvíme vymačkané zelí a zakryjeme zbylými brambory. Rozmícháme kysanou smetanu, mléko, vejce, osolíme, opepříme, nalejeme na brambory a při střední teplotě upečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 6. 5. 2021 12:23

    Milí zlatí , tak , jak malý Kašpárek udělal velké divadlo ,tak i moje malé škvarky udělaly docela slušné jídlo . Ale je potřeba to vylepšit , třeba pašeráckou klobásou ... :)

  • klewarino | 12. 4. 2013 21:32

    výborné,zkusil jsem to i se syrovými brambory nakrájené na kolečka,trvá to sice déle ale nakonec i ty brambory si vezmou chuť toho zelí i škvarek,sem tam přidám i kuřecí maso pro rozmazlení a a jemno červené papriky,jen na maso :-P

  • šárka hrubá | 10. 1. 2012 15:07

    dělám se zelím často,ale s těmi škvarkami jsem zkusila poprvé a mooooc dobré :-)

  • lenka žilková | 28. 1. 2007 13:06

    moc dobré,dávám za 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 23. 1. 2007 12:45

    Super nápad, ještě jsem přidala na kostičky čabajku, nepřebilo to chuť, jen to bylo lehce pikantnější - pro můj žlučník těžké, ale manžel si mlaskal:-)))

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 11:45

    Danka, tú kapustu môžete použiť, len ju trocha vyžmýkajte, aby nekvapkal lák. Cukor nedávajte, jedlo zalejete , takže nebude také kyslé. Osoľte samozrejme podľa svojej chuti, aj opipríte toľko, ako považujete za vhodné. Rascu nedávajte, prehluší chuť oškvarkov.

  • Dana | 18. 1. 2007 08:51

    No to ale vypadá mňam! Brambory a zelí dohromady milujeme. Jen mi dělá trochu starost to zelí - mám ho tam dát přímo z pytlíku? Obvykle se nám zdá být zelí moc kyselé a málo slané a málo kmínu, takže při přípravě přidávám cukr, sůl a kmín - teda pokud má být v teplém jídle a teplé. Do salátu za studena pužívám zelí tak jak je, (Sakra nějak to motám, ale asi mi rozumíte).

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2007 14:29

    Airan, vyskúšaj aj oškvarky, keby boli tak domáce...

  • Airan | 17. 1. 2007 12:00

    Tery, neco podobneho delam - misto skvarku davam mlete maso:-) Zdravim na Slovensku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Božský koláč

Božský koláč

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Sacher dort

Sacher dort

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

201
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Celoživotní pravá ruka oscarového režiséra Menzela (†82): Podstoupila operaci srdce!

Celoživotní pravá ruka oscarového režiséra Menzela (†82): Podstoupila operaci srdce!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Brampatáčky
Brampatáčky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact