• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se škvarky a zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g škvarky
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj polovinu brambor, osolíme, opepříme, posypeme sekanými škvarky, navrstvíme vymačkané zelí a zakryjeme zbylými brambory. Rozmícháme kysanou smetanu, mléko, vejce, osolíme, opepříme, nalejeme na brambory a při střední teplotě upečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 6. 5. 2021 12:23

    Milí zlatí , tak , jak malý Kašpárek udělal velké divadlo ,tak i moje malé škvarky udělaly docela slušné jídlo . Ale je potřeba to vylepšit , třeba pašeráckou klobásou ... :)

  • klewarino | 12. 4. 2013 21:32

    výborné,zkusil jsem to i se syrovými brambory nakrájené na kolečka,trvá to sice déle ale nakonec i ty brambory si vezmou chuť toho zelí i škvarek,sem tam přidám i kuřecí maso pro rozmazlení a a jemno červené papriky,jen na maso :-P

  • šárka hrubá | 10. 1. 2012 15:07

    dělám se zelím často,ale s těmi škvarkami jsem zkusila poprvé a mooooc dobré :-)

  • lenka žilková | 28. 1. 2007 13:06

    moc dobré,dávám za 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 23. 1. 2007 12:45

    Super nápad, ještě jsem přidala na kostičky čabajku, nepřebilo to chuť, jen to bylo lehce pikantnější - pro můj žlučník těžké, ale manžel si mlaskal:-)))

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 11:45

    Danka, tú kapustu môžete použiť, len ju trocha vyžmýkajte, aby nekvapkal lák. Cukor nedávajte, jedlo zalejete , takže nebude také kyslé. Osoľte samozrejme podľa svojej chuti, aj opipríte toľko, ako považujete za vhodné. Rascu nedávajte, prehluší chuť oškvarkov.

  • Dana | 18. 1. 2007 08:51

    No to ale vypadá mňam! Brambory a zelí dohromady milujeme. Jen mi dělá trochu starost to zelí - mám ho tam dát přímo z pytlíku? Obvykle se nám zdá být zelí moc kyselé a málo slané a málo kmínu, takže při přípravě přidávám cukr, sůl a kmín - teda pokud má být v teplém jídle a teplé. Do salátu za studena pužívám zelí tak jak je, (Sakra nějak to motám, ale asi mi rozumíte).

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2007 14:29

    Airan, vyskúšaj aj oškvarky, keby boli tak domáce...

  • Airan | 17. 1. 2007 12:00

    Tery, neco podobneho delam - misto skvarku davam mlete maso:-) Zdravim na Slovensku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

43
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
36
Čevapčiči
Čevapčiči
32
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Brampatáčky
Brampatáčky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact