• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se škvarky a zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g škvarky
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj polovinu brambor, osolíme, opepříme, posypeme sekanými škvarky, navrstvíme vymačkané zelí a zakryjeme zbylými brambory. Rozmícháme kysanou smetanu, mléko, vejce, osolíme, opepříme, nalejeme na brambory a při střední teplotě upečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 6. 5. 2021 12:23

    Milí zlatí , tak , jak malý Kašpárek udělal velké divadlo ,tak i moje malé škvarky udělaly docela slušné jídlo . Ale je potřeba to vylepšit , třeba pašeráckou klobásou ... :)

  • klewarino | 12. 4. 2013 21:32

    výborné,zkusil jsem to i se syrovými brambory nakrájené na kolečka,trvá to sice déle ale nakonec i ty brambory si vezmou chuť toho zelí i škvarek,sem tam přidám i kuřecí maso pro rozmazlení a a jemno červené papriky,jen na maso :-P

  • šárka hrubá | 10. 1. 2012 15:07

    dělám se zelím často,ale s těmi škvarkami jsem zkusila poprvé a mooooc dobré :-)

  • lenka žilková | 28. 1. 2007 13:06

    moc dobré,dávám za 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 23. 1. 2007 12:45

    Super nápad, ještě jsem přidala na kostičky čabajku, nepřebilo to chuť, jen to bylo lehce pikantnější - pro můj žlučník těžké, ale manžel si mlaskal:-)))

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 11:45

    Danka, tú kapustu môžete použiť, len ju trocha vyžmýkajte, aby nekvapkal lák. Cukor nedávajte, jedlo zalejete , takže nebude také kyslé. Osoľte samozrejme podľa svojej chuti, aj opipríte toľko, ako považujete za vhodné. Rascu nedávajte, prehluší chuť oškvarkov.

  • Dana | 18. 1. 2007 08:51

    No to ale vypadá mňam! Brambory a zelí dohromady milujeme. Jen mi dělá trochu starost to zelí - mám ho tam dát přímo z pytlíku? Obvykle se nám zdá být zelí moc kyselé a málo slané a málo kmínu, takže při přípravě přidávám cukr, sůl a kmín - teda pokud má být v teplém jídle a teplé. Do salátu za studena pužívám zelí tak jak je, (Sakra nějak to motám, ale asi mi rozumíte).

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2007 14:29

    Airan, vyskúšaj aj oškvarky, keby boli tak domáce...

  • Airan | 17. 1. 2007 12:00

    Tery, neco podobneho delam - misto skvarku davam mlete maso:-) Zdravim na Slovensku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Tzaziky

Tzaziky

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Sušenky

Sušenky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
20
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
18
French toast
French toast
16
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Brampatáčky
Brampatáčky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact