• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené s tlačenkou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené s tlačenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl smetana
    • 1,50
      kg brambory ve slupce uvařené
    • 600
      g kysané zelí
    • 400
      g tlačenka

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na kolečka, tlačenku na nudličky. Do vymazaného pekáče skládáme: vrstvu brambor, které osolíme, opepříme, polovinu vymačkaného zelí, polovinu tlačenky, opět brambory, zelí, tlačenka a navrch brambory.
2
Zakryté zapékáme v horké troubě asi 20 minut, potom zalejeme vejci rozkvedlanými ve smetaně a odkryté dopečeme, dokud vejce neztuhnou. Pokud nemáte momentálně smetanu, stačí i mléko, ale potom je třeba přidat 1-2 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 8. 4. 2016 12:12

    no, u mě je to vysoce jakostní maso, protože máme domácí tlačenku, a víme, že co si do ní dáme, to tam také je a je to 100%

  • Nutri | 30. 3. 2013 20:26

    Jojo, navíc vysoce *jakostní* vepřové *maso*. To jídlo je samej tuk a škrob. No, ale někdo tomuhle říká kvalita :D Já tomu taky říkám blivajz.

  • Uprděný Alois | 15. 2. 2013 13:17

    Tento pokrm bych zahrnul do výtvorů Jirky Babici... naprostý nesmysl. Navíc po konzumaci bych se mohl přejmenovat na Připosraný Alois :-$

  • Jaruška | 10. 1. 2013 10:33

    Jakýpak blevajz!? Kdyby byla tlačenka za dvacet korun jako kdysi dávno, tak bych si na recept s chutí troufla a myslím, že ve své době byl recept výborný! Vždyť je to dobře ochucené, tepelně upravené vepřové maso. Tady opět někdo rychleji píše než myslí :-! .

  • Zuzana | 8. 1. 2013 20:05

    Lidi spořádaj často neuvěřitelný blevajzy. Jako by nebylo miliony dobrejch a kvalitních jídel. Musí prznit jak tláču tak brambory. Smetana, vepřový, zelí, vejce...fakt lehký jídlo... <:-)

  • Tereza J. | 30. 7. 2008 18:35

    Vierka, ďakujem za upozornenie, prosím Ladenku aby doplnila do ingrediencií slovo kyslá. Ďakujem.

  • Věra Štroblová | 30. 7. 2008 13:01

    Terezko,koukám po nějaké dobrotě z brambor a tohle vypadá, že to bude jedlé...jen jsem si všimla, že nebyla v ingrediencích opravená ta kysaná smetana.... :-)))

  • Jaroslava Oumarová | 3. 2. 2006 13:05

    Díky za vysvětlení, teď už se toho nebojím:-))

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 07:03

    Tlačenka sa vám nerozpadne, je medzi zemiakmi a kapustou, ako ju narežete na plátky, tak ostane. Používam klasickú bravčovú tlačenku, tá nemá veľa rosolu. Nechám ju v obchode narezať na plátky, a doma dorežem na väčšie rezance. Ospravedlňujem sa, smotana kyslá, zabudla som to tam vpísať, až teraz som si všimla. Prosím kuchařku on-line, ak sa dá, aby to tam dopísala. Ďakujem.

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:52

    Další velmi zajímavý recept. Ta tlačenka se asi rozpadne. Nebude tam potom moc tekutiny z rozpuštěného rosolu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Pepř mletý Smetana Sůl Tlačenka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

99
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
73
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
20
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
18
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Brambory v mikrovlnce
Brambory v mikrovlnce
Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact