• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené s tlačenkou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené s tlačenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl smetana
    • 1,50
      kg brambory ve slupce uvařené
    • 600
      g kysané zelí
    • 400
      g tlačenka

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na kolečka, tlačenku na nudličky. Do vymazaného pekáče skládáme: vrstvu brambor, které osolíme, opepříme, polovinu vymačkaného zelí, polovinu tlačenky, opět brambory, zelí, tlačenka a navrch brambory.
2
Zakryté zapékáme v horké troubě asi 20 minut, potom zalejeme vejci rozkvedlanými ve smetaně a odkryté dopečeme, dokud vejce neztuhnou. Pokud nemáte momentálně smetanu, stačí i mléko, ale potom je třeba přidat 1-2 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 8. 4. 2016 12:12

    no, u mě je to vysoce jakostní maso, protože máme domácí tlačenku, a víme, že co si do ní dáme, to tam také je a je to 100%

  • Nutri | 30. 3. 2013 20:26

    Jojo, navíc vysoce *jakostní* vepřové *maso*. To jídlo je samej tuk a škrob. No, ale někdo tomuhle říká kvalita :D Já tomu taky říkám blivajz.

  • Uprděný Alois | 15. 2. 2013 13:17

    Tento pokrm bych zahrnul do výtvorů Jirky Babici... naprostý nesmysl. Navíc po konzumaci bych se mohl přejmenovat na Připosraný Alois :-$

  • Jaruška | 10. 1. 2013 10:33

    Jakýpak blevajz!? Kdyby byla tlačenka za dvacet korun jako kdysi dávno, tak bych si na recept s chutí troufla a myslím, že ve své době byl recept výborný! Vždyť je to dobře ochucené, tepelně upravené vepřové maso. Tady opět někdo rychleji píše než myslí :-! .

  • Zuzana | 8. 1. 2013 20:05

    Lidi spořádaj často neuvěřitelný blevajzy. Jako by nebylo miliony dobrejch a kvalitních jídel. Musí prznit jak tláču tak brambory. Smetana, vepřový, zelí, vejce...fakt lehký jídlo... <:-)

  • Tereza J. | 30. 7. 2008 18:35

    Vierka, ďakujem za upozornenie, prosím Ladenku aby doplnila do ingrediencií slovo kyslá. Ďakujem.

  • Věra Štroblová | 30. 7. 2008 13:01

    Terezko,koukám po nějaké dobrotě z brambor a tohle vypadá, že to bude jedlé...jen jsem si všimla, že nebyla v ingrediencích opravená ta kysaná smetana.... :-)))

  • Jaroslava Oumarová | 3. 2. 2006 13:05

    Díky za vysvětlení, teď už se toho nebojím:-))

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 07:03

    Tlačenka sa vám nerozpadne, je medzi zemiakmi a kapustou, ako ju narežete na plátky, tak ostane. Používam klasickú bravčovú tlačenku, tá nemá veľa rosolu. Nechám ju v obchode narezať na plátky, a doma dorežem na väčšie rezance. Ospravedlňujem sa, smotana kyslá, zabudla som to tam vpísať, až teraz som si všimla. Prosím kuchařku on-line, ak sa dá, aby to tam dopísala. Ďakujem.

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:52

    Další velmi zajímavý recept. Ta tlačenka se asi rozpadne. Nebude tam potom moc tekutiny z rozpuštěného rosolu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Pepř mletý Smetana Sůl Tlačenka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Malinový likér

Malinový likér

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

321
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
292
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
277
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
117
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
28
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Brambory v mikrovlnce
Brambory v mikrovlnce
Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact