• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené s tlačenkou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené s tlačenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl smetana
    • 1,50
      kg brambory ve slupce uvařené
    • 600
      g kysané zelí
    • 400
      g tlačenka

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na kolečka, tlačenku na nudličky. Do vymazaného pekáče skládáme: vrstvu brambor, které osolíme, opepříme, polovinu vymačkaného zelí, polovinu tlačenky, opět brambory, zelí, tlačenka a navrch brambory.
2
Zakryté zapékáme v horké troubě asi 20 minut, potom zalejeme vejci rozkvedlanými ve smetaně a odkryté dopečeme, dokud vejce neztuhnou. Pokud nemáte momentálně smetanu, stačí i mléko, ale potom je třeba přidat 1-2 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 8. 4. 2016 12:12

    no, u mě je to vysoce jakostní maso, protože máme domácí tlačenku, a víme, že co si do ní dáme, to tam také je a je to 100%

  • Nutri | 30. 3. 2013 20:26

    Jojo, navíc vysoce *jakostní* vepřové *maso*. To jídlo je samej tuk a škrob. No, ale někdo tomuhle říká kvalita :D Já tomu taky říkám blivajz.

  • Uprděný Alois | 15. 2. 2013 13:17

    Tento pokrm bych zahrnul do výtvorů Jirky Babici... naprostý nesmysl. Navíc po konzumaci bych se mohl přejmenovat na Připosraný Alois :-$

  • Jaruška | 10. 1. 2013 10:33

    Jakýpak blevajz!? Kdyby byla tlačenka za dvacet korun jako kdysi dávno, tak bych si na recept s chutí troufla a myslím, že ve své době byl recept výborný! Vždyť je to dobře ochucené, tepelně upravené vepřové maso. Tady opět někdo rychleji píše než myslí :-! .

  • Zuzana | 8. 1. 2013 20:05

    Lidi spořádaj často neuvěřitelný blevajzy. Jako by nebylo miliony dobrejch a kvalitních jídel. Musí prznit jak tláču tak brambory. Smetana, vepřový, zelí, vejce...fakt lehký jídlo... <:-)

  • Tereza J. | 30. 7. 2008 18:35

    Vierka, ďakujem za upozornenie, prosím Ladenku aby doplnila do ingrediencií slovo kyslá. Ďakujem.

  • Věra Štroblová | 30. 7. 2008 13:01

    Terezko,koukám po nějaké dobrotě z brambor a tohle vypadá, že to bude jedlé...jen jsem si všimla, že nebyla v ingrediencích opravená ta kysaná smetana.... :-)))

  • Jaroslava Oumarová | 3. 2. 2006 13:05

    Díky za vysvětlení, teď už se toho nebojím:-))

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 07:03

    Tlačenka sa vám nerozpadne, je medzi zemiakmi a kapustou, ako ju narežete na plátky, tak ostane. Používam klasickú bravčovú tlačenku, tá nemá veľa rosolu. Nechám ju v obchode narezať na plátky, a doma dorežem na väčšie rezance. Ospravedlňujem sa, smotana kyslá, zabudla som to tam vpísať, až teraz som si všimla. Prosím kuchařku on-line, ak sa dá, aby to tam dopísala. Ďakujem.

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:52

    Další velmi zajímavý recept. Ta tlačenka se asi rozpadne. Nebude tam potom moc tekutiny z rozpuštěného rosolu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Pepř mletý Smetana Sůl Tlačenka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Bábovka z tvarohu
Bábovka z tvarohu
26
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
23
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Brambory v mikrovlnce
Brambory v mikrovlnce
Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact