• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s nivou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené s nivou

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 30
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené s nivou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 8
      stroužek česnek
    • 150
      g sýr niva
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      dl mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
2
Pak dáme vždy vrstvu brambor, které osolíme, několik plátků česneku a posypeme nivou. Opakujeme a vše zalijeme smetanou s mlékem a zapečeme v troubě do růžova. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Filé zapečené s nivou

Filé zapečené s nivou

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ségra bráchy
    ségra bráchy | 7. 2. 2015 10:20

    Podle komentářů jsem pod brambory dala maso a dobrý :-)

  • Monča | 13. 4. 2014 19:02

    Nevím, zda je to špatně nebo ne, ale smetana mi připadá zdrclá a moc mi to nejde přes pusu:-((

  • Anonym | 25. 3. 2008 13:10

    ted to delam pro architekty hahaha ale jinak neco ve stylu floyda radsi.

  • Ida Juřicová | 25. 11. 2006 12:51

    Moc dobre:-) akorat jsem nemela tolik brambor,tak jsem pridala na tenka kolecka nakrajenou mrkev.Melo to trosku jinou chut,protoze mrkev je sladka,ale chutnalo nam. Je to na jednicku!

  • Kristýna Blažková | 5. 9. 2006 09:07

    Bylo to vynikající, příště ale místo česneku zkusím cibuli... :-)

  • Martina N | 5. 8. 2006 16:26

    Aj u nás je niva drahšia ako mäso, ale sem stačí naozaj 150g a to určite lacnejšie ako 1 kg mäsa:)Je to chutné, ale nabudúce nedám žiadny cesnak, ten mi tam nechutil.

  • Michaela Atherton | 30. 7. 2006 09:17

    Vypada to spravne "smradlave" a chutne. Skoda jen, ze je u nas niva tak draha, ze se mi vyplati spis koupit ty kotlety nez ten syr.

  • bohdanka | 22. 6. 2006 12:20

    POCHUTNALA SI CELÁ RODINKA,DÁVÁM ZA 1*

  • Hana Olomouc | 10. 2. 2006 20:35

    Výborná mňamka, super, jen jsem nevěděla,jak dát velkou smetanu,tak jsem dala 400ml a fakt super a maso k tomu vůbec není potřeba. Všem doporučuju /jo a brambory jsem taky před tím trochu povařila ve slupce/

  • Jarmila B. | 10. 2. 2006 17:15

    Já brambory trošku povařím ve slupce, pak překrojím, řeznou stranu namočím do rozetřeného česneku a zabalím do alobalu, mírně pomazaného olejem. Upeču a tu zakysanou smetánku s rozstrouhaným sýrem položím navrch. ¨Moc to všem chutná

  • Petra Šmejkalová | 10. 2. 2006 11:07

    Tyto brambory jsem také dělala,ale se šlehačkou.Ale myslím,že ta zakysaná smetana tomu dodá lepší chuť.Takže jí tam příště dám.Jinak výborný recept a souhlasím s paní Pavlínou velice sytý.

  • Olga Urbanova | 9. 2. 2006 12:33

    Brambory jsou super.Ale do spodu jsem dala kotlety ,osolila,opepřila a potřela hořcicí.Zalila sladkou smetanou.Pekla jsem na 180 st. 20 min. a pak stahla na 150 st.dalších 20 min.Paráda.

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:25

    Super recept

  • Iva | 6. 2. 2006 21:02

    Tak jsme dneska vyzkoušeli a musím říct, že tedy SUPER, moc chutnalo. :o) K tomu jsem udělala kotlety na přírodní způsob a nemělo to chybu.Mám zaznamenáno, jako trvalý recept naší rodiny.

  • Linda Dostalova | 5. 2. 2006 23:29

    Tohle přesně dělám, ale dávám tam ještě pokrájené, syrové kuř.řízky a místo zakysané smetany sladkou.Je to vynikající.

  • Eva Červená | 4. 2. 2006 17:06

    Rada pro Zuzku: já brambory nejprve uvařím,v pekáčku rozmačkám a zaliji smetanou,do které jsem přidala strouhanou nivu a cihlu spolu s česnekem a pepřem.Solit se to nemusí. Pak stačí půl hodinka při 170.

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:14

    Výborné, děkuji za recept a všem doporučuji

  • Lada | 4. 2. 2006 10:05

    moc dobré...ale maso tam schází...

  • laděna leonovicova | 3. 2. 2006 13:29

    velice dobra příloha,delala jsem je dnes k obědu. K tomu plnene kotlety a fakt žužo. dik za recept.

  • Zuzka | 3. 2. 2006 11:57

    Muze mi nekdo poradit, pri kolika stupnich se to pece? mela jsem tenoucke platky a pekla na 170, pak na 150 st. Niva ve smetane se zacala varit a rozvarilo se to, bylo to bez chuti. Diky.

  • Pavlína Svitáková | 3. 2. 2006 11:45

    Výtečný a sytý recept.Dali jsme si je s uzeným kuřetem.Salátek k tomu.Funím ještě teď.

  • Romana | 3. 2. 2006 11:36

    Včera jsem je dělala.Zprvu všichni doma ohrnovali nos při přípravě, ale nakonec mlaskali všichni.Moc dobré.

  • Vlaďka | 2. 2. 2006 09:37

    Je to super, zkuste si k tomu udělat mrkvový salát s citronem, trochou cukru. Výborná kombinace

  • Jaroslav Balek | 1. 2. 2006 19:07

    já bych ještě přidal plátky vepřové kotlety, zkusím to

  • Anonym | 1. 2. 2006 17:57

    říkáme tomu doma smradlavé brambory a mic si na nich pochutnáváme

  • kakarla mráčková | 1. 2. 2006 17:24

    vážně skvělé,manžel to odmítl jíst,ale ostatní si pochutnali

  • Zdena z JM | 1. 2. 2006 09:12

    Jsou výborné a pokud je důkladně omyjeme,můžeme nechat i ve slupce.

  • Kalibrnda | 30. 1. 2006 20:48

    Moc dobré!!! Dělala jsem je dnes k večeři a všichni mlaskali.

  • Světlana | 25. 1. 2006 13:51

    Moc dobré...:o), miluji brambory zapečené na jakýkoliv způsob a tyhle jsou opravdu chutné..."o)

  • Anonym | 16. 12. 2005 13:00

    Tyhle brambory jsem pekla predevcirem. Byly uzasne!Rychla priprava, jenom to zapekani trosku dyl trvalo (moje plátky mely neco pres pul cm a pekla jsem to hodinu pri 200 st., potom jeste asi 15 min. při 17), ale vysledek stal opravdu za to! Dik za recept. Z.

  • Věra | 9. 12. 2005 09:44

    Recept se připravuje ze syrových brambor nakrájených na tenké plátky cca asi 4 mm.( pro anonyma ze dne 1.2.05) Zapéká se asi 30-40 minut a vše krásně změkne. "Pěkně Vám to provoní kuchyň" :))

  • Denisa Lusová | 6. 12. 2005 11:57

    Vynikající!!!!!

  • Jana | 11. 9. 2005 19:12

    Opravdu výtečne!mňam

  • Roman Jelínek | 11. 6. 2005 08:39

    Opravdu je to výborné.Moc jsem si pochutnal.

  • SARGIS ZHAMAGORTSYAN MUDr. | 12. 4. 2005 17:36

    Výborné!!!!!!!!

  • Anonym | 1. 2. 2005 16:34

    To mají být brambory vařené nebo syrové?

  • Anonym | 4. 1. 2005 14:53

    A při jaké teplotě se to peče? Stačí 180?Děkuji!

  • Lubor | 11. 7. 2004 17:52

    Výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Mléko Pepř mletý Sůl Sýr Niva Tuk Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

81
Dýňová tortila
Dýňová tortila
73
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
58
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
52
Máslové řízky
Máslové řízky
39
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact