• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s nivou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené s nivou

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 30
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené s nivou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 8
      stroužek česnek
    • 150
      g sýr niva
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      dl mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
2
Pak dáme vždy vrstvu brambor, které osolíme, několik plátků česneku a posypeme nivou. Opakujeme a vše zalijeme smetanou s mlékem a zapečeme v troubě do růžova. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Filé zapečené s nivou

Filé zapečené s nivou

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ségra bráchy
    ségra bráchy | 7. 2. 2015 10:20

    Podle komentářů jsem pod brambory dala maso a dobrý :-)

  • Monča | 13. 4. 2014 19:02

    Nevím, zda je to špatně nebo ne, ale smetana mi připadá zdrclá a moc mi to nejde přes pusu:-((

  • Anonym | 25. 3. 2008 13:10

    ted to delam pro architekty hahaha ale jinak neco ve stylu floyda radsi.

  • Ida Juřicová | 25. 11. 2006 12:51

    Moc dobre:-) akorat jsem nemela tolik brambor,tak jsem pridala na tenka kolecka nakrajenou mrkev.Melo to trosku jinou chut,protoze mrkev je sladka,ale chutnalo nam. Je to na jednicku!

  • Kristýna Blažková | 5. 9. 2006 09:07

    Bylo to vynikající, příště ale místo česneku zkusím cibuli... :-)

  • Martina N | 5. 8. 2006 16:26

    Aj u nás je niva drahšia ako mäso, ale sem stačí naozaj 150g a to určite lacnejšie ako 1 kg mäsa:)Je to chutné, ale nabudúce nedám žiadny cesnak, ten mi tam nechutil.

  • Michaela Atherton | 30. 7. 2006 09:17

    Vypada to spravne "smradlave" a chutne. Skoda jen, ze je u nas niva tak draha, ze se mi vyplati spis koupit ty kotlety nez ten syr.

  • bohdanka | 22. 6. 2006 12:20

    POCHUTNALA SI CELÁ RODINKA,DÁVÁM ZA 1*

  • Hana Olomouc | 10. 2. 2006 20:35

    Výborná mňamka, super, jen jsem nevěděla,jak dát velkou smetanu,tak jsem dala 400ml a fakt super a maso k tomu vůbec není potřeba. Všem doporučuju /jo a brambory jsem taky před tím trochu povařila ve slupce/

  • Jarmila B. | 10. 2. 2006 17:15

    Já brambory trošku povařím ve slupce, pak překrojím, řeznou stranu namočím do rozetřeného česneku a zabalím do alobalu, mírně pomazaného olejem. Upeču a tu zakysanou smetánku s rozstrouhaným sýrem položím navrch. ¨Moc to všem chutná

  • Petra Šmejkalová | 10. 2. 2006 11:07

    Tyto brambory jsem také dělala,ale se šlehačkou.Ale myslím,že ta zakysaná smetana tomu dodá lepší chuť.Takže jí tam příště dám.Jinak výborný recept a souhlasím s paní Pavlínou velice sytý.

  • Olga Urbanova | 9. 2. 2006 12:33

    Brambory jsou super.Ale do spodu jsem dala kotlety ,osolila,opepřila a potřela hořcicí.Zalila sladkou smetanou.Pekla jsem na 180 st. 20 min. a pak stahla na 150 st.dalších 20 min.Paráda.

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:25

    Super recept

  • Iva | 6. 2. 2006 21:02

    Tak jsme dneska vyzkoušeli a musím říct, že tedy SUPER, moc chutnalo. :o) K tomu jsem udělala kotlety na přírodní způsob a nemělo to chybu.Mám zaznamenáno, jako trvalý recept naší rodiny.

  • Linda Dostalova | 5. 2. 2006 23:29

    Tohle přesně dělám, ale dávám tam ještě pokrájené, syrové kuř.řízky a místo zakysané smetany sladkou.Je to vynikající.

  • Eva Červená | 4. 2. 2006 17:06

    Rada pro Zuzku: já brambory nejprve uvařím,v pekáčku rozmačkám a zaliji smetanou,do které jsem přidala strouhanou nivu a cihlu spolu s česnekem a pepřem.Solit se to nemusí. Pak stačí půl hodinka při 170.

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:14

    Výborné, děkuji za recept a všem doporučuji

  • Lada | 4. 2. 2006 10:05

    moc dobré...ale maso tam schází...

  • laděna leonovicova | 3. 2. 2006 13:29

    velice dobra příloha,delala jsem je dnes k obědu. K tomu plnene kotlety a fakt žužo. dik za recept.

  • Zuzka | 3. 2. 2006 11:57

    Muze mi nekdo poradit, pri kolika stupnich se to pece? mela jsem tenoucke platky a pekla na 170, pak na 150 st. Niva ve smetane se zacala varit a rozvarilo se to, bylo to bez chuti. Diky.

  • Pavlína Svitáková | 3. 2. 2006 11:45

    Výtečný a sytý recept.Dali jsme si je s uzeným kuřetem.Salátek k tomu.Funím ještě teď.

  • Romana | 3. 2. 2006 11:36

    Včera jsem je dělala.Zprvu všichni doma ohrnovali nos při přípravě, ale nakonec mlaskali všichni.Moc dobré.

  • Vlaďka | 2. 2. 2006 09:37

    Je to super, zkuste si k tomu udělat mrkvový salát s citronem, trochou cukru. Výborná kombinace

  • Jaroslav Balek | 1. 2. 2006 19:07

    já bych ještě přidal plátky vepřové kotlety, zkusím to

  • Anonym | 1. 2. 2006 17:57

    říkáme tomu doma smradlavé brambory a mic si na nich pochutnáváme

  • kakarla mráčková | 1. 2. 2006 17:24

    vážně skvělé,manžel to odmítl jíst,ale ostatní si pochutnali

  • Zdena z JM | 1. 2. 2006 09:12

    Jsou výborné a pokud je důkladně omyjeme,můžeme nechat i ve slupce.

  • Kalibrnda | 30. 1. 2006 20:48

    Moc dobré!!! Dělala jsem je dnes k večeři a všichni mlaskali.

  • Světlana | 25. 1. 2006 13:51

    Moc dobré...:o), miluji brambory zapečené na jakýkoliv způsob a tyhle jsou opravdu chutné..."o)

  • Anonym | 16. 12. 2005 13:00

    Tyhle brambory jsem pekla predevcirem. Byly uzasne!Rychla priprava, jenom to zapekani trosku dyl trvalo (moje plátky mely neco pres pul cm a pekla jsem to hodinu pri 200 st., potom jeste asi 15 min. při 17), ale vysledek stal opravdu za to! Dik za recept. Z.

  • Věra | 9. 12. 2005 09:44

    Recept se připravuje ze syrových brambor nakrájených na tenké plátky cca asi 4 mm.( pro anonyma ze dne 1.2.05) Zapéká se asi 30-40 minut a vše krásně změkne. "Pěkně Vám to provoní kuchyň" :))

  • Denisa Lusová | 6. 12. 2005 11:57

    Vynikající!!!!!

  • Jana | 11. 9. 2005 19:12

    Opravdu výtečne!mňam

  • Roman Jelínek | 11. 6. 2005 08:39

    Opravdu je to výborné.Moc jsem si pochutnal.

  • SARGIS ZHAMAGORTSYAN MUDr. | 12. 4. 2005 17:36

    Výborné!!!!!!!!

  • Anonym | 1. 2. 2005 16:34

    To mají být brambory vařené nebo syrové?

  • Anonym | 4. 1. 2005 14:53

    A při jaké teplotě se to peče? Stačí 180?Děkuji!

  • Lubor | 11. 7. 2004 17:52

    Výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Mléko Pepř mletý Sůl Sýr Niva Tuk Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

13
Klasické lečo
Klasické lečo
11
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
9
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact