• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s nivou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené s nivou

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 30
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené s nivou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 8
      stroužek česnek
    • 150
      g sýr niva
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      dl mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
2
Pak dáme vždy vrstvu brambor, které osolíme, několik plátků česneku a posypeme nivou. Opakujeme a vše zalijeme smetanou s mlékem a zapečeme v troubě do růžova. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Filé zapečené s nivou

Filé zapečené s nivou

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ségra bráchy
    ségra bráchy | 7. 2. 2015 10:20

    Podle komentářů jsem pod brambory dala maso a dobrý :-)

  • Monča | 13. 4. 2014 19:02

    Nevím, zda je to špatně nebo ne, ale smetana mi připadá zdrclá a moc mi to nejde přes pusu:-((

  • Anonym | 25. 3. 2008 13:10

    ted to delam pro architekty hahaha ale jinak neco ve stylu floyda radsi.

  • Ida Juřicová | 25. 11. 2006 12:51

    Moc dobre:-) akorat jsem nemela tolik brambor,tak jsem pridala na tenka kolecka nakrajenou mrkev.Melo to trosku jinou chut,protoze mrkev je sladka,ale chutnalo nam. Je to na jednicku!

  • Kristýna Blažková | 5. 9. 2006 09:07

    Bylo to vynikající, příště ale místo česneku zkusím cibuli... :-)

  • Martina N | 5. 8. 2006 16:26

    Aj u nás je niva drahšia ako mäso, ale sem stačí naozaj 150g a to určite lacnejšie ako 1 kg mäsa:)Je to chutné, ale nabudúce nedám žiadny cesnak, ten mi tam nechutil.

  • Michaela Atherton | 30. 7. 2006 09:17

    Vypada to spravne "smradlave" a chutne. Skoda jen, ze je u nas niva tak draha, ze se mi vyplati spis koupit ty kotlety nez ten syr.

  • bohdanka | 22. 6. 2006 12:20

    POCHUTNALA SI CELÁ RODINKA,DÁVÁM ZA 1*

  • Hana Olomouc | 10. 2. 2006 20:35

    Výborná mňamka, super, jen jsem nevěděla,jak dát velkou smetanu,tak jsem dala 400ml a fakt super a maso k tomu vůbec není potřeba. Všem doporučuju /jo a brambory jsem taky před tím trochu povařila ve slupce/

  • Jarmila B. | 10. 2. 2006 17:15

    Já brambory trošku povařím ve slupce, pak překrojím, řeznou stranu namočím do rozetřeného česneku a zabalím do alobalu, mírně pomazaného olejem. Upeču a tu zakysanou smetánku s rozstrouhaným sýrem položím navrch. ¨Moc to všem chutná

  • Petra Šmejkalová | 10. 2. 2006 11:07

    Tyto brambory jsem také dělala,ale se šlehačkou.Ale myslím,že ta zakysaná smetana tomu dodá lepší chuť.Takže jí tam příště dám.Jinak výborný recept a souhlasím s paní Pavlínou velice sytý.

  • Olga Urbanova | 9. 2. 2006 12:33

    Brambory jsou super.Ale do spodu jsem dala kotlety ,osolila,opepřila a potřela hořcicí.Zalila sladkou smetanou.Pekla jsem na 180 st. 20 min. a pak stahla na 150 st.dalších 20 min.Paráda.

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:25

    Super recept

  • Iva | 6. 2. 2006 21:02

    Tak jsme dneska vyzkoušeli a musím říct, že tedy SUPER, moc chutnalo. :o) K tomu jsem udělala kotlety na přírodní způsob a nemělo to chybu.Mám zaznamenáno, jako trvalý recept naší rodiny.

  • Linda Dostalova | 5. 2. 2006 23:29

    Tohle přesně dělám, ale dávám tam ještě pokrájené, syrové kuř.řízky a místo zakysané smetany sladkou.Je to vynikající.

  • Eva Červená | 4. 2. 2006 17:06

    Rada pro Zuzku: já brambory nejprve uvařím,v pekáčku rozmačkám a zaliji smetanou,do které jsem přidala strouhanou nivu a cihlu spolu s česnekem a pepřem.Solit se to nemusí. Pak stačí půl hodinka při 170.

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:14

    Výborné, děkuji za recept a všem doporučuji

  • Lada | 4. 2. 2006 10:05

    moc dobré...ale maso tam schází...

  • laděna leonovicova | 3. 2. 2006 13:29

    velice dobra příloha,delala jsem je dnes k obědu. K tomu plnene kotlety a fakt žužo. dik za recept.

  • Zuzka | 3. 2. 2006 11:57

    Muze mi nekdo poradit, pri kolika stupnich se to pece? mela jsem tenoucke platky a pekla na 170, pak na 150 st. Niva ve smetane se zacala varit a rozvarilo se to, bylo to bez chuti. Diky.

  • Pavlína Svitáková | 3. 2. 2006 11:45

    Výtečný a sytý recept.Dali jsme si je s uzeným kuřetem.Salátek k tomu.Funím ještě teď.

  • Romana | 3. 2. 2006 11:36

    Včera jsem je dělala.Zprvu všichni doma ohrnovali nos při přípravě, ale nakonec mlaskali všichni.Moc dobré.

  • Vlaďka | 2. 2. 2006 09:37

    Je to super, zkuste si k tomu udělat mrkvový salát s citronem, trochou cukru. Výborná kombinace

  • Jaroslav Balek | 1. 2. 2006 19:07

    já bych ještě přidal plátky vepřové kotlety, zkusím to

  • Anonym | 1. 2. 2006 17:57

    říkáme tomu doma smradlavé brambory a mic si na nich pochutnáváme

  • kakarla mráčková | 1. 2. 2006 17:24

    vážně skvělé,manžel to odmítl jíst,ale ostatní si pochutnali

  • Zdena z JM | 1. 2. 2006 09:12

    Jsou výborné a pokud je důkladně omyjeme,můžeme nechat i ve slupce.

  • Kalibrnda | 30. 1. 2006 20:48

    Moc dobré!!! Dělala jsem je dnes k večeři a všichni mlaskali.

  • Světlana | 25. 1. 2006 13:51

    Moc dobré...:o), miluji brambory zapečené na jakýkoliv způsob a tyhle jsou opravdu chutné..."o)

  • Anonym | 16. 12. 2005 13:00

    Tyhle brambory jsem pekla predevcirem. Byly uzasne!Rychla priprava, jenom to zapekani trosku dyl trvalo (moje plátky mely neco pres pul cm a pekla jsem to hodinu pri 200 st., potom jeste asi 15 min. při 17), ale vysledek stal opravdu za to! Dik za recept. Z.

  • Věra | 9. 12. 2005 09:44

    Recept se připravuje ze syrových brambor nakrájených na tenké plátky cca asi 4 mm.( pro anonyma ze dne 1.2.05) Zapéká se asi 30-40 minut a vše krásně změkne. "Pěkně Vám to provoní kuchyň" :))

  • Denisa Lusová | 6. 12. 2005 11:57

    Vynikající!!!!!

  • Jana | 11. 9. 2005 19:12

    Opravdu výtečne!mňam

  • Roman Jelínek | 11. 6. 2005 08:39

    Opravdu je to výborné.Moc jsem si pochutnal.

  • SARGIS ZHAMAGORTSYAN MUDr. | 12. 4. 2005 17:36

    Výborné!!!!!!!!

  • Anonym | 1. 2. 2005 16:34

    To mají být brambory vařené nebo syrové?

  • Anonym | 4. 1. 2005 14:53

    A při jaké teplotě se to peče? Stačí 180?Děkuji!

  • Lubor | 11. 7. 2004 17:52

    Výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Mléko Pepř mletý Sůl Sýr Niva Tuk Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

75
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
34
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
33
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
30
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact