Neloupané brambory podélně rozpůlíme, kulatou stranu můžeme párkrát lehce naříznout, poté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, opatrně vyjmeme z vody, klademe na male čtverečky alobalu, z obou stran osolíme, posypeme troškou tymiánu, přidáme trochu prolisovaného česneku a zakápneme olivovým olejem. Každou půlku takto zvlášť zabalíme do jejího čtverečku alobalu a klademe do ohniska nebo do rozžhaveného dřevěného uhlí.
2
Brambory jsou hotové až rovná, hladká strana půlek je mírně křupavá. Brambory lze také grilovat na roštu (nejprve několik minut v alobalu a pote bez), chuťově to ale není ono.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
No já nevim
|6. 11. 2010 12:59
To mi přijde trošku komplikovaný, my jsme vždycky do popela naházeli syrový brambory a za pár hodin byly hotový, jenom posolit (a někdy ani to ne) a sníst, to jsou ty pravý brambory z ohně. I když tohle musí bejt taky dobrý. :-)
Andrea Kyselá
|20. 7. 2008 22:42
Pane Schmidte, proč má být olej právě z Kréty, když na celém světě je za nejlepší považován olej ze Španělska?