Brambory omyjeme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut (pozor, nepřevařit). Ještě horké brambory oloupeme a dáme do tepla.
2
Za stálého míchání zahříváme na pánvi cukr do zhnědnutí, přidáme máslo, necháme rozpustit a přikápneme bílé víno. Nakonec přidáme brambory a ještě 5-10 minut dusíme.
3
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka, krátce osmahneme a přimícháme do brambor.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
vevuna
|28. 9. 2015 23:06
Na Islandu jsme dostali k večeři jídlo, o kterém majitelku kempu říkala, že je to Islandské štědrovečerní jídlo. Bylo to uzené maso, červené zelí a k tomu malé brambůrky na karamelu. Napsala jsem jí následně o recept. Malé brambůrky uvařené ve slupce se mají oloupat - když jsou ještě horké. Na pánvi se rozpustí trocha másla a na něm zkaramelizuje cukr, když je cukr hnědý a tekutý, dají se na něj brambůrky, s pánví se třepe, aby byly brambůrky rovnoměrně olepené karamelem. Zkusila jsem to, ale nebylo to takové jak na Islandu. A toto jídlo na Islandu, no to bylo vynikající. :-))