• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Brambory trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg brambory
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      cibule
    • 3
      stroužek česnek může i nemusí být
    • olivový olej nejlépe kvalitnější
    • sůl množství dle velikosti pánve

Postup přípravy receptu

1
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám většá množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ LOUPAT(!), rozkrájíme na menší slabší kousky (plátky nebo hranolky nebo kostičky - jak kdo chce - stejně se trochu polámou při smažení). Stejně tak rozkrájíme cibuli a papriku. Pokud dáváme česnek, oloupeme ho a rozkrájíme na plátky a přidáváme o chvíli později než další suroviny.
2
Rozpálíme olej a vše dáme do pánve a promícháme tak, aby bylo vše "promaštěno". Pokud je oleje málo, dolejeme. Důkladně osolíme a smažíme pod poklicí, často mícháme. Když je vše krásně osmažené, brambory měkké a zlaťoučké, odstavíme, slejeme přebývající olej (třeba přes cedník).
3
Podáváme jak samotné, tak jako vynikající přílohu. Olivový olej, který zbyde, je možné znovu použít (raději tedy ne do salátu).
4
Rychlé, snadné, vynikající, tradiční španělský recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana H. | 4. 1. 2009 12:14

    Prosím, jak dlouho se asi brambory smaží?

  • Jaňule H. | 15. 6. 2008 17:10

    Dnes jsme měli k obědu. Místo papriky květák na růžičky a hooodně česneku, ten jsem jen rozmáčkla a rozpůlila. Na talíři jsem zasypala sýrem. Výborné.

  • Anonym | 2. 4. 2008 17:52

    jj,fritak je asi nejlepsi,ale ne vsichni ho maji...

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:34

    tak ja delam neco podobneho,jelikoz nemam velkou panev s poklici,tak brambory nejdriv osmahnu ve fritaku,a pak je pridam do panve ve ktere jsem orestovala cibuli a papriku nakrajene na nudlicky,a necham je jeste prohrat,ony jakoby zmeknou a natahnou chut zeleniny.Samozrejme puvodni postup je co se tyce propojeni chuti mnohem ucinejsi,ale take zdlouhavejsi.

  • Martin Jarý | 30. 3. 2008 13:21

    Vynikajici, brambory maji mnohem lepsi chut nez normalni varene a moc nezalezi na jejich kvalite (zatimco u varenych zalezi hodne).Moc bych to ale s tema surovinama neprehanel jak tu pisete, to je pak uplne neco jinýho. Tohle jidlo se totiz jmenuje "patatas a lo pobre"(chudakovy brambory nebo tak nejak). Jeste k tomu obcas davaji volske oko, jamon serrano a morcillu (neboli pravou susenou sunku a neco jako nase jelito)-to je pak tzv. Plato Alpujarreňo. Bohuzel, tezko se pripravuje v nasich podminkach, nejlepe chutna proste v miste vzniku (Sierra Nevada).

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:44

    Také dělám a je to dobré s tím co dům dal.Doporučuji.

  • Jana | 28. 3. 2008 10:04

    Za tyhle brambory se moc přimlouvám, protože jsou opravdu vynikající a mám dojem,že trochu unikají pozornosti. Dělám to už léta a říkám tomu brambory 100x jinak, protože k základu tj. bramborám,cibuli a česneku dám co mám v lednici: pórek, kus salámu, vejce natvrdo, sýr, zbylé pečené maso, zmrzlou zeleninu atd. (teda ne najednou!!!). Navrch si pak už na talíři podle chuti dáváme zakys.smetanu,jogurt, tatarku, hořčiči,kečup,okurku...prostě brambory 100xjinak, rychlé,dobré, ekonomické. A když to nepřeženete s olejem apod., tak i dietní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Restování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Olivový olej Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Skotská vejce

Skotská vejce

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Indiánky

Indiánky

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

250
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
123
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
38
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
26
Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou
Tvarohová bábovka s…
24
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Brambory trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact