• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Brambory trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg brambory
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      cibule
    • 3
      stroužek česnek může i nemusí být
    • olivový olej nejlépe kvalitnější
    • sůl množství dle velikosti pánve

Postup přípravy receptu

1
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám většá množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ LOUPAT(!), rozkrájíme na menší slabší kousky (plátky nebo hranolky nebo kostičky - jak kdo chce - stejně se trochu polámou při smažení). Stejně tak rozkrájíme cibuli a papriku. Pokud dáváme česnek, oloupeme ho a rozkrájíme na plátky a přidáváme o chvíli později než další suroviny.
2
Rozpálíme olej a vše dáme do pánve a promícháme tak, aby bylo vše "promaštěno". Pokud je oleje málo, dolejeme. Důkladně osolíme a smažíme pod poklicí, často mícháme. Když je vše krásně osmažené, brambory měkké a zlaťoučké, odstavíme, slejeme přebývající olej (třeba přes cedník).
3
Podáváme jak samotné, tak jako vynikající přílohu. Olivový olej, který zbyde, je možné znovu použít (raději tedy ne do salátu).
4
Rychlé, snadné, vynikající, tradiční španělský recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana H. | 4. 1. 2009 12:14

    Prosím, jak dlouho se asi brambory smaží?

  • Jaňule H. | 15. 6. 2008 17:10

    Dnes jsme měli k obědu. Místo papriky květák na růžičky a hooodně česneku, ten jsem jen rozmáčkla a rozpůlila. Na talíři jsem zasypala sýrem. Výborné.

  • Anonym | 2. 4. 2008 17:52

    jj,fritak je asi nejlepsi,ale ne vsichni ho maji...

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:34

    tak ja delam neco podobneho,jelikoz nemam velkou panev s poklici,tak brambory nejdriv osmahnu ve fritaku,a pak je pridam do panve ve ktere jsem orestovala cibuli a papriku nakrajene na nudlicky,a necham je jeste prohrat,ony jakoby zmeknou a natahnou chut zeleniny.Samozrejme puvodni postup je co se tyce propojeni chuti mnohem ucinejsi,ale take zdlouhavejsi.

  • Martin Jarý | 30. 3. 2008 13:21

    Vynikajici, brambory maji mnohem lepsi chut nez normalni varene a moc nezalezi na jejich kvalite (zatimco u varenych zalezi hodne).Moc bych to ale s tema surovinama neprehanel jak tu pisete, to je pak uplne neco jinýho. Tohle jidlo se totiz jmenuje "patatas a lo pobre"(chudakovy brambory nebo tak nejak). Jeste k tomu obcas davaji volske oko, jamon serrano a morcillu (neboli pravou susenou sunku a neco jako nase jelito)-to je pak tzv. Plato Alpujarreňo. Bohuzel, tezko se pripravuje v nasich podminkach, nejlepe chutna proste v miste vzniku (Sierra Nevada).

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:44

    Také dělám a je to dobré s tím co dům dal.Doporučuji.

  • Jana | 28. 3. 2008 10:04

    Za tyhle brambory se moc přimlouvám, protože jsou opravdu vynikající a mám dojem,že trochu unikají pozornosti. Dělám to už léta a říkám tomu brambory 100x jinak, protože k základu tj. bramborám,cibuli a česneku dám co mám v lednici: pórek, kus salámu, vejce natvrdo, sýr, zbylé pečené maso, zmrzlou zeleninu atd. (teda ne najednou!!!). Navrch si pak už na talíři podle chuti dáváme zakys.smetanu,jogurt, tatarku, hořčiči,kečup,okurku...prostě brambory 100xjinak, rychlé,dobré, ekonomické. A když to nepřeženete s olejem apod., tak i dietní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Restování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Olivový olej Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
21
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
19
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
16
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
16
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Brambory trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact