• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brambory trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Brambory trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg brambory
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      cibule
    • 3
      stroužek česnek může i nemusí být
    • olivový olej nejlépe kvalitnější
    • sůl množství dle velikosti pánve

Postup přípravy receptu

1
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám většá množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ LOUPAT(!), rozkrájíme na menší slabší kousky (plátky nebo hranolky nebo kostičky - jak kdo chce - stejně se trochu polámou při smažení). Stejně tak rozkrájíme cibuli a papriku. Pokud dáváme česnek, oloupeme ho a rozkrájíme na plátky a přidáváme o chvíli později než další suroviny.
2
Rozpálíme olej a vše dáme do pánve a promícháme tak, aby bylo vše "promaštěno". Pokud je oleje málo, dolejeme. Důkladně osolíme a smažíme pod poklicí, často mícháme. Když je vše krásně osmažené, brambory měkké a zlaťoučké, odstavíme, slejeme přebývající olej (třeba přes cedník).
3
Podáváme jak samotné, tak jako vynikající přílohu. Olivový olej, který zbyde, je možné znovu použít (raději tedy ne do salátu).
4
Rychlé, snadné, vynikající, tradiční španělský recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana H. | 4. 1. 2009 12:14

    Prosím, jak dlouho se asi brambory smaží?

  • Jaňule H. | 15. 6. 2008 17:10

    Dnes jsme měli k obědu. Místo papriky květák na růžičky a hooodně česneku, ten jsem jen rozmáčkla a rozpůlila. Na talíři jsem zasypala sýrem. Výborné.

  • Anonym | 2. 4. 2008 17:52

    jj,fritak je asi nejlepsi,ale ne vsichni ho maji...

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:34

    tak ja delam neco podobneho,jelikoz nemam velkou panev s poklici,tak brambory nejdriv osmahnu ve fritaku,a pak je pridam do panve ve ktere jsem orestovala cibuli a papriku nakrajene na nudlicky,a necham je jeste prohrat,ony jakoby zmeknou a natahnou chut zeleniny.Samozrejme puvodni postup je co se tyce propojeni chuti mnohem ucinejsi,ale take zdlouhavejsi.

  • Martin Jarý | 30. 3. 2008 13:21

    Vynikajici, brambory maji mnohem lepsi chut nez normalni varene a moc nezalezi na jejich kvalite (zatimco u varenych zalezi hodne).Moc bych to ale s tema surovinama neprehanel jak tu pisete, to je pak uplne neco jinýho. Tohle jidlo se totiz jmenuje "patatas a lo pobre"(chudakovy brambory nebo tak nejak). Jeste k tomu obcas davaji volske oko, jamon serrano a morcillu (neboli pravou susenou sunku a neco jako nase jelito)-to je pak tzv. Plato Alpujarreňo. Bohuzel, tezko se pripravuje v nasich podminkach, nejlepe chutna proste v miste vzniku (Sierra Nevada).

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:44

    Také dělám a je to dobré s tím co dům dal.Doporučuji.

  • Jana | 28. 3. 2008 10:04

    Za tyhle brambory se moc přimlouvám, protože jsou opravdu vynikající a mám dojem,že trochu unikají pozornosti. Dělám to už léta a říkám tomu brambory 100x jinak, protože k základu tj. bramborám,cibuli a česneku dám co mám v lednici: pórek, kus salámu, vejce natvrdo, sýr, zbylé pečené maso, zmrzlou zeleninu atd. (teda ne najednou!!!). Navrch si pak už na talíři podle chuti dáváme zakys.smetanu,jogurt, tatarku, hořčiči,kečup,okurku...prostě brambory 100xjinak, rychlé,dobré, ekonomické. A když to nepřeženete s olejem apod., tak i dietní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Restování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Olivový olej Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

81
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
80
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
77
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
49
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
42
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Brambory trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact