Kuřecí maso naklepu, osolím, opepřím, posypu grilovacím kořením jen zjemna. Brambory oloupu, nakrájím na kolečka a začnu klást do pekáčku nejdříve pokrájenou cibuli, maso a nahoru brambory, které vždy okořením a osolím, zaliju šlehačkami (mělo by být ponořeno vše, ale pozor dvě šlehačky stačí) a dám péct. Peču v uzavřeném pekáčku (tulip) asi 40 minut, pak otevřu a nechám 20 minut bez pokličky dojít. Na oživení můžete přidat i strouhaný sýr.
2
Obměna: tento recept dělám i s klobáskou, ale to dělám brambory na kostičky a klobásku pokrájím taky na kostičky a nedávám ji dospod, ale promíchám (jako šunkofleky) a pak zaliju šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
liba halova
|10. 4. 2010 23:08
tento recept je vyborny,take davam zampiony na platky.
Arnošt Hausvater
|1. 11. 2008 18:15
Ano s kotletama výborný,ale smetanu nalit až na dopékání pak je zoftík lepší
lenka
|2. 4. 2008 09:52
delam neco podobneho s kysanym zelim,vymazu zapekaci misku olejem nebo sadlem,dam omyte brambory-i ve slupce,pokrajene na kolecka,na to vrstvu zeli-neoplachovat,potom naklepane okorenene maso,muze byt kureci,ale davam i plecko nebo krkovicku...zase vrstva brambor a nahoru opet zeli,priklopim a pecu dokud brambory a maso nezmekne,cca 1hod-1,5hod na 200
Patrick Schmitt
|13. 2. 2008 19:24
Tedy nastrouhám muškátový ořech, ne květ, pochopitelně, omlouvám se za chybu v předchozím příspěvku.
Patrick Schmitt
|13. 2. 2008 17:58
Je možné, že tu už velmi podobný recept je. Nicméně já to dělám velmi podobně, mám ale velký alsaský pekáč, který mi dovoluje udělat ještě více vrstev a tak kladu na dno mírně vymazaného pekáče prvně brambory, pak cibulku, pak maso, opět cibulku a nahoru brambory. S cibulkou se nemusí ani nějak moc přehánět a chutná mimochodem lépe když se před vložení do pekáče zpění na másle. Na vrchní vrstvu brambor ještě nastrouham trošku muškátového květu. Zato majoránku a kmín přidávám, jen když na to mám chuť. Líbí se mi ale nápad přidání klobasky. Třeba s nějakou pálivou čabajkou to může být doopravdická lahůdka. ;-)
E-liška
|11. 2. 2008 13:41
Dělám to podobně,ale většinou ke kuřecímu masu přidám i kotlety a každý si vybere.