Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Tvaroh rozetřeme s mlékem, vejci, nadrobno nakrájenou šunkou, přidáme petrželku (lze i jiné bylinky dle chuti), sůl a vrstvíme do pekáče: brambory, osolit, vrstva tvarohu, posypat nasekaným česnekem, nahrubo nastrouhanou nivou a kostičkami vyškvařené slaniny a pokračovat do vypotřebování surovin. Na závěr můžeme posypat sýrem a necháme v troubě zapéct do zlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana A.
|29. 10. 2013 19:41
Vyborne. Taky jsem misto mleka dala zakysanou smetanu a hodne cesneku. Mnamka.
olga lisáková
|17. 2. 2007 12:47
FANTAZIE!!! Nahradila jsem mléko zakysankou a vyšlo mi to vrstva brambor, tvaroh a vrstva brambor, kterých bylo navrchu jen pár, sem tam brambora. A teď koukám, že jsem zapomněla na česnek a petrželku. Díky za recept.
Zuzana Šindlerová
|15. 1. 2007 08:59
Tak po Hermelínových bramborách další super recept. Je to vynikající bašta, všem chutnalo. Dávám 1.
Kuchařka on-line
|9. 1. 2007 14:12
Doplněno.
Jana Z
|9. 1. 2007 14:05
Prosím o doplnění receptu: Na závěr můžeme posypat sýrem a necháme v troubě zapéct do zlatova.Děkuji
Jana Z
|9. 1. 2007 13:59
Jejda, jejda já to zapomněla dopsat.Ano brambory se šoupnou do trouby a nechají zapéct.Děkuji za připomenutí.
Adéla Hrušková
|9. 1. 2007 12:52
Chtěla bych se zeptat, jestli se tento pokrm ještě zapéká. V postupu to není uvedeno. Děkuji