• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory s kysaným mlékem
Napište svůj komentář k receptu

Brambory s kysaným mlékem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory s kysaným mlékem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      g uzená slanina
    • 250
      g mražená kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Brambory rozkrájíme na čtvrtky a ve slané vodě uvaříme. Scedíme a rozmačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ve větším hrnci, přidáme ještě trochu oleje (podle toho, kolik tuku se vyškvaří ze slaniny, brambory musí být dobře omaštěné), nakrájenou cibuli a opražíme ji dozlatova. Vmícháme rozmačkané brambory, kukuřici a dobře promícháme.
2
Podáváme horké s vychlazeným kysaným mlékem, acidofilním, kefírem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nové brambory s kysaným mlékem

Nové brambory s kysaným mlékem

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:20

    Vierka, kukuricu vsypem do hotových zemiakov, keď sú už v slaninke s cibuľkou. V horúcich sa rýchlo rozmrazia, nijako ju pred tým neupravujem. Aj ju sypem od ruky, nevážim, ja dávam radšej viac, my máme kukuricu radi.

  • Věra | 22. 3. 2006 11:25

    p. Jarčušková tu mraženou kukuřici orestujete také na cibulce ? nebo jí přisypete jen rozmraženou do brambor ?

  • Marie Svobodová | 30. 1. 2006 10:19

    Paní Jitko, předpokládám, že Váš komentář byl směřován p. Marii N. Já totiž naprosto souhlasím a doporučuji konzumaci kukuřice. Nejen jako zrna, ale u nás je velmi oblíbený popcorn, který je pro velké množství vlákniny výborný pro dobrou činnost střev(snižuje se výskyt rakoviny střev) .Takže závěr- kukuřici konzumejem ve všech podobách a budeme i nadále.

  • Tereza Jarčušková | 30. 1. 2006 07:02

    Chcem len doplniť Jitku, že nie je tuk ako tuk. Medzi mastnými kyselinami ( nasýtené a nenasýtené ) je značný rozdiel. A potom, my dávame prasatám viac vecí, ktoré sú pre človeka veľmi dôležité a pritom ich radšej hodí zvieratkám, ako by ich zjedol sá, napr. vlákninu. Obilniny omieľame od povrchových vrsttie, pričom najviac minerálov je tesne pod šupkou ( všetky obilniny aj s ryžou ). Bežne od viditeľného tuku opracované bravčové mäso môže obsahovať až 50 % skrytého tuku a predsa je málo ľudí, ktorí bravčové mäso nejedia vôbec. A ešte jedna poznámka, nech je ten tuk akýkoľvek, ak nesedím doma na gauči , ale sa hýbem, tak ho spálim bez problémov a nemá sa mi čo usadzovať ani v cievach, ani na bokoch.

  • Jitka Malinová | 29. 1. 2006 17:49

    Paní Marie, když o kukuřici napíšete "A" měla byste napsat i "B":Kukuřice je velmi oblíbená a lehce stravitelná zelenina. Obsahuje značné množství tuku a škrobu, takže je i energeticky vydatná. Kukuřičná zrna mají vysoký obsah vitamínu B1 – thiaminu, který je velmi důležitý pro naši nervovou soustavu, posiluje náš intelekt a schopnost soustředění. Již 40 minut po konzumaci tak zlepší výkon mozku a schopnost koncentrace! Další účinnou látkou obsaženou v kukuřici je biotin (důležitý pro zdravé, silné vlasy a hezkou pleť) a niacin (pro dobrou náladu a zdravé buňky). Kukuřice obsahuje i kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou, selen, železo, zinek a hořčík. Podporuje krvetvorbu, zvyšuje dýchání buněk, posiluje imunitní systém, svaly a srdce a pomáhá rovněž při nedostatku libida a impotenci. Je tedy nejen chutná, ale i velmi zdravá.

  • Marie Svobodová | 29. 1. 2006 15:55

    Souhlasím s p.Di a jak jsem nedávno poslouchala nějakého lékaře odborníka na výživu máme jíst samozřejmě s mírou vše o co si tělo řekne, na co má chuť neboť to zřejmě potřebuje

  • Di | 29. 1. 2006 13:24

    Řekla bych, že od 30.let 20.století se naše poznatky o tom, co je a není zdravé už několikrát dost radikálně změnily.

  • Marie N. | 29. 1. 2006 00:01

    Nevím jestli víte, že kukuřice je strašně nezdravá (vysoký obsah tuku) a pokud v Americe ve 30. létech minulého století nebyl hlad tak se kukuřice dávale jenom prasatům…

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 08:36

    Keď som bola ešte doma, aj neskôr, som tiež nedávala kukuricu. Potom som to niekde čítala, skúsila pridať a keďže my máme kukuricu radi, teraz ju dávam vždy. Dávam mrazenú a len ju nasypem do zemiakov, ona sa od horúcich zemiakov rozmrazí a je dobrá chrumkavá. Raz som dala sterilizovanú, ale nie je to ono.

  • Jana Han | 25. 1. 2006 19:08

    Toto miluje cela moje rodina, hlavne kdyz to jime z jedne velke misy. Rikame tomu Sup do huby. Nedavala jsem vsak kukurici a tak to ted zkusim s ni. To hlavni kouzlo je v tom zakysanem mlece, s normalnim to neni ono. Velice jednoduche, rychle a vynikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mražená kukuřice Rostlinný olej Uzená slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

"Piknik" medové kuličky - kokosové

"Piknik" medové kuličky - kokosové

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

298
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
102
Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem
Penne s kuřecím masem,…
59
Hrášková polévka - sýrová
Hrášková polévka - sýrová
52
Čína s kuřecím
Čína s kuřecím
47
Jednoduché cappuccino řezy
Jednoduché cappuccino…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Brambory s klobásou a špenátem
Brambory s klobásou a špenátem
Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce
Brambory s kuřecím masem na kari a…
Brambory s kysanou smetanou
Brambory s kysanou smetanou
Brambory s kysaným zelím
Brambory s kysaným zelím
Brambory s lososem a koprovou majonézou
Brambory s lososem a koprovou majonézou
Brambory s lososovým tvarohem
Brambory s lososovým tvarohem
  • Recepty.cz
  • Brambory s kysaným mlékem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact